Translate

Wednesday, July 8, 2015

Η Ελλάδα δεν πρέπει να πεθάνει … ας εθνικοποιήσουμε λοιπόν τις περιούσιες των ολιγαρχών!


From HEIL GAP (or mind the GAP)
Οι ηγέτες των δεκαεννέα χωρών της ζώνης του ευρώ δεν έκρυψαν την περιφρόνησή τους προς  τον ελληνικό λαό, ο οποίος με ποσοστό μεγαλύτερο από το 61 τοις εκατό ψήφισε ΟΧΙ για στις σκληρές απαιτήσεις λιτότητας της Γερμανίας ... και έτσι απέρριψαν τις αιτήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για δάνεια "γέφυρα" ώστε να αποτραπεί η συνολική κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Ήταν σίγουρο ότι οι Γερμανοί δεν θα ήταν διατεθειμένοι να δώσουν μια ευνοϊκή συμφωνία στην Ελλάδα … οι Γερμανοί ξέρουν πως ό, τι ήταν να κάνουν με τους Έλληνες θα αποτελούσε  προηγούμενο για τα υπόλοιπα οικονομικά ναυαγισμένα έθνη σε όλη την Ευρώπη όπως την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και τη Γαλλία.

Η απάντηση της ΕΕ για το δημοψήφισμα, ήταν σύμφωνη με το «Savoir Vivre» των ευρωκρατών ... ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις θα πρέπει να καταστέλλονται παραδειγματικά. 
Θέλουν να τιμωρήσουν τους έλληνες ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί για το τι θα συμβεί και σε αυτούς εάν τολμήσουν και εκείνοι να αψηφήσουν τις τράπεζες.

 

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters ότι η Αθήνα έχει ναυαγήσει την οποιαδήποτε ελπίδα για συμβιβασμό με τους εταίρους της ζώνης του ευρώ μετά την με συντριπτική πλειοψηφία απόρριψη της περαιτέρω λιτότητας ... Βέβαια η frau Μέρκελ καλό θα ήταν να αντιληφτεί ότι όταν η υπόλοιπη Ευρώπη βλέπει μια μικρή και φτωχή χώρα να αψηφά τη δύναμη της Γερμανίας, ένα μικρό έθνος που παρόλη την φτώχεια που το απειλεί ή την αβεβαιότητα της εξόδου του απο το ευρώ δεν κατέχεται από τον τρόμο, κάτι που η Γερμανία δεν μπορεί να το ελέγξει … χμ μάλλον η δύναμη της Γερμανίας θα εξατμιστεί για άλλη μια φορά απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο ... την Ελληνική ψυχή..
Τέλος, για να μην πολυλογούμε αν η Ελλάδα παίξει σωστά τα χαρτιά της, θα μπορούσε να καταλήξει σε εξόδο από το ευρώ κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αφήσει όλα τα χρέη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο σε τελική ανάλυση σημαίνει ότι θα τα πληρώσει η Γερμανία.

Όμως !!!!
Χωρίς περισσότερα χρήματα, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χμ, μα ούτε και οι έλληνες πολίτες φυσικά …  Χωρίς περισσότερα μετρητά, οι ελληνικές τράπεζες θα αρχίσουν να καταρρέουν πιο σύντομα από ότι υποπτεύυόμαστε … 

Χωρίς περισσότερα χρήματα, απλα η ελληνική οικονομία καταρρέει … συνολικά.
Είναι αναπόφευκτο το ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε το ευρώ και να βιαστούμε να εκδώσουμε νόμισμα … την δραχμή ή όπως αλλιώς θα την ονομάσουμε ...
πόσο μπορούμε να αντέξουμε αυτήν την χρημοτοδοτική ασφυξία ;;;
 

Τι θα γίνει όμως μέχρι να ολοκληρωθεί το όλο επιχείρημα της μετάβασης στο εθνικό μας νόμισμα ;;; αυτά τα πράγματα αργούν .... για αυτο αλλωστε φώναζα εδώ και μήνες για παραλληλο νομισμα:

" Ο Μάριο Ντράγκι ουσιαστικά μόλις έχει δώσει το πράσινο φως για BANK RUN στις ελληνικές τράπεζες, αφού εντελώς ξαφνικά, αφαιρεί τόσο οικονομικά αλλά το χειρότερο τόσο και πολιτικά …  το βασικό πυλώνα στήριξης κάτω από το ήδη διασωθέν ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Αναμένονται εκροές καταθέσεων και μαζικές καταθέσεις στην STROMA-BANK " …χμ,  αναφέραμε στο : « Ολόκληρος κόσμος βλέπει αυτό που έρχεται μετά από την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ομόλογα της Ελλάδας. Χμ, και είναι αρκετά πιθανό».
http://heilgap.blogspot.nl/2015/02/blog-post_5.html

Είπαμε όμως η χώρα καταρρέει τώρα … 
Ποια είναι η λύση αυτές τις κρίσιμες στιγμές ;;;
 

Οι δέκα μεγαλύτεροι ολιγάρχες στην πατρίδα μας : Πρόκειται για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, Σπύρο Λάτση, Γεώργιο Μπόμπολα, Ευάγγελο Μυτιληναίο, Δημήτρη Κοντομηνά, Δημήτρη Κοπελούζο, Δημήτρη Μελισσανίδη, Ευάγγελο Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζο, Ιβάν Σαββίδη.
Ένας ειδικός φόρος έκτακτης ανάγκης 90% επί των στοιχείων του ενεργητικού τους θα γεμίσει με χρήματα στα άδεια ταμεία της Ελλάδας.
Και ένας χαμηλότερος φόρος θα πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους εφοπλιστές και τις ιδιωτικές τράπεζες
(ενημερωτικά: μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλοί πλούσιοι στην Ελλάδα που δείχνουν μια κοντόφθαλμη αδιαφορία για την πολύ πραγματική δυστυχία του ελληνικού λαού αλλά απέναντι τους στέκονται οι φωτεινές εξαιρέσεις ελλήνων εφοπλιστών - που που δεν είχαν ουδεμία δοσοληψία με το πελατειακό κράτος και την διαπλοκή - ανθρώπων με μεγάλα μυαλά και αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης, που δεν χρειάζονται διαφήμιση από κανένα, μια που εύκολα μπορεί κάποιος να αναζητήσει τα ιδρύματα ελλήνων εφοπλιστών που στα χρόνια της κρίσης δίνουν σημαντικά ποσά για να βοηθήσουν τους έλληνες) …


Εννοείται ότι δεν περιμένω να γίνει κατι τέτοιο από τις ψευδοαριστερές συριζαίες !!!!!!!!!!

Έπειτα, υπάρχουν και οι offshore τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελβετία και σε άλλες χώρες που ανήκουν σε διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς. Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έχει συνδεθεί με ένα ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό 550 εκατομμύριων δολαρίων.
http://www.theguardian.com/world/2012/dec/03/greece-margaret-papandreou-swiss-account-allegations


Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν οι μητέρες και άλλων ελλήνων πολιτικών αρχηγών έχουν από ένα τραπεζικό λογαριασμό στην ελβετία.
HEIL GAP (or mind the GAP)


No comments:

Post a Comment