Translate

Tuesday, July 14, 2015

Είναι αρκετοί αυτοί που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει «λαγός πιπέρι έτριβε κακό της κεφαλής του». ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ




From HEIL GAP (or mind the GAP)
Heil Μέρκελ,  Heil τσιπ(ρ)α, θέλω πολύ να σας ρωτήσω μήπως τα δρακόντεια της αριστερής διάσωσης έχουν σχεδιαστεί από τους γερμανούς με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσουν την γενική αντίδραση στην Ελλάδα, και οι Έλληνες να επιλέξουμε από μόνοι μας την απόρριψη της συμφωνίας ως την καλλίτερη λύση ... και πρόθυμα .... να αποχωρίσουμε από το ευρώ;


Σύντομα θα το μάθουμε … όπως θα μάθουμε την ερχομένη Πέμπτη με Παρασκευή εάν τα κοινοβούλια της Γερμανίας και της Φινλανδίας θα εγκρίνουν τελικά αυτή τη νέα αριστερή συμφωνία διάσωσης  ... ενώ πιο νωρίς … αύριο δηλαδή … θα δούμε και «την μεγάλη μας παράσταση» από το ελληνικό κοινοβούλιο.


Αφού λοιπόν το ξεκαθαρίσαμε αυτό  … χμ, λέω να πάω να ταΐσω τις γάτες μου και θα επανέλθω σε 5 λεπτά ….

Ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός κυριος Αλέξης Τσίπ(ρ)ας είναι απασχολημένος με τα εσωκομματικά του σύριζα ... ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει μια ιδέα για το πώς η χώρα θα μπορούσε να πληρώσει τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα:
Ο Δρ. Σόιμπλε προτείνει ότι η κυβέρνηση της Αθήνας θα μπορούσε να περάσει σε IOUs για να εξυπηρετήσει μέρος των εγχώριων υποχρεώσεων πληρωμών της ...  με τον τρόπο αυτό, το κράτος θα μπορούσε να πληρώσει τους μισθούς, τις συντάξεις και τους λογαριασμούς του - μέχρις ότου η Ελλάδα προχωρήσει στην εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων» και εισρεύσουν αρκετά δισεκατομμύρια από τους πιστωτές στην Ελλάδα με τη μορφή του τρίτου πακέτου διάσωσης, έγραψε η Handelsblatt (Τρίτη έκδοση)

Η χρήση των IOUs είναι αμφιλεγόμενη.  
Ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς ένα παράλληλο νόμισμα. 
Τα γραμμάτια αυτά χρησιμοποιούνται μόνο σε εσωτερικές υποχρεώσεις πληρωμής, όπως για λογαριασμούς ή και μισθούς και δεν είναι κατάλληλα για το εξωτερικό χρέος..
Τώρα, φαίνεται ότι ο Δρ. Σόιμπλε ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα ώστε να ολοκληρωθεί η υποβάθμιση των Ελλήνων συνταξιούχων, εξασφαλίζοντας ότι αυτό το μήνα, οι συνταξιούχοι … απλά δεν θα λάβουν τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ ... παρά μόνο IOUs



Πώς μπορεί όμως ο Σόιμπλε να προτείνει ένα παράλληλο νόμισμα που δεν επιτρέπεται από τις συνθήκες του ευρώ;


Αυτά … ενώ ένα νέο χάσμα δημιουργείται και πάλι μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρώπης (διάβαζε: Γερμανία), σχετικά με διαγραφές του χρέους της Ελλάδας στην ΕΕ καθώς το Ταμείο ανέφερε ότι η ελάφρυνση του χρέους αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενίσχυση προς την Αθήνα.
Πιο πρόσφατα, λίγο πριν από το δημοψήφισμα, το ΔΝΤ δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους στην Ελλάδα.
Η στιγμή εκεινη φαίνεται ότι ήταν στρατηγική ... και μπορεί να συνέβαλε στη διασφάλιση του «Όχι».


Σήμερα, έχει ανακύψει ένα άλλο "μυστικό" έγγραφο του ΔΝΤ σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους στην Ελλάδα και δεν αποτελεί έκπληξη ... το Ταμείο χτυπάει το χέρι στο τραπέζι άλλη μια φορά για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.  
Ένα είναι βέβαιο …. οι ΗΠΑ (και το δικαίωμα του βέτο) κινούν και πάλι τα νήματα πίσω από τις κουρτίνες και ενορχηστρώνουν "διαρροές" την πιο κατάλληλη στιγμή. 
Εδώ υπάρχουν περισσότερα από το Reuters :
Η Ελλάδα θα χρειαστεί την ελάφρυνση του χρέους πέρα από αυτήν που είναι διατεθειμένοι να εξετάσουν οι εταίροι της ευρωζώνης και που οφείλεται στην καταστροφή της οικονομίας και των τραπεζών της κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δείχνει μια εμπιστευτική μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (από το Reuters).
Η ενημερωμένη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους εστάλη στις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ αργά τη Δευτέρα, λίγες ώρες αφότου η Αθήνα και οι 18 εταίροι της συμφώνησαν κατ 'αρχήν να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης έως 86 δισεκατομμυρίων  € σε αντάλλαγμα με πιο σκληρά μέτρα λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
«Η δραματική επιδείνωση στα σημεία βιωσιμότητα του χρέους προς την ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να πάει πολύ πιο πέρα από ό, τι έχει ήδη προβλεφθεί μέχρι σήμερα - και από ό, τι έχει προταθεί από τον ΕΜΣ," ανέφερε το ΔΝΤ.

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα μια περίοδο χάριτος 30 ετών για την εξυπηρέτηση όλων των ευρωπαϊκών χρεών της, συμπεριλαμβανομένων των νέων δανείων, και μια πολύ δραματική επέκταση της ωριμότητας ή να δέχονται «βαθιά προκαταβολικά κουρέματα" για τα δάνειά τους στην Αθήνα, ανέφερε η έκθεση.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ 



Χμ, … Για τα εκατομμύρια των Ελλήνων, η εφαρμογή αυτών των μέτρων σημαίνει φτώχεια, ανεργία, ασθένεια και θάνατο.
Οι Έλληνες βέβαια είναι πολύ θυμωμένοι καθώς οι ψευδοαριστεροί του σύριζα και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό συμφώνησαν με τις απαιτήσεις των πιστωτών … αγνοώντας επιδεικτικά την λαϊκή ετυμηγορία καταψήφισης των μέτρων λιτότητας του δημοψηφίσματος της 5ης  Ιουλίου.



Το περασμένο Σάββατο … δυο ήμερες προ της ταπεινωτικής μεν συμφωνίας για τους έλληνες αλλά «έντιμης» για τον τσίπ(ρ)α …. βρέθηκα σε μια λαϊκή αγορά στην Αθηνά … χμ, αυτό που ψυχανεμίστηκα πολύ έντονα ήταν ότι θα αρκούσε η εμφάνιση και μόνο ενός συριζαίου μπροστά στους πάγκους λαχαναγοράς ώστε … μπλα, μπλα ...  χμ … φυτεμένος κάπου.
Έτσι τόσο απλά … και όμως είναι αρκετοί αυτοί που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το τι ακριβώς μπορεί να πάθουν όταν στερήσουν από τους ανθρώπους την ελπίδα που έτρεφαν επί πέντε χρόνια.
Βασικά … είναι αρκετοί αυτοί που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει «λαγός πιπέρι έτριβε κακό της κεφαλής του».


Και το Σάββατο δεν είχε ακόμη γίνει ευρέως γνωστό το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων σχετικά με τα πολύτιμα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία που θα μεταβιβαστούν στο  ανεξάρτητο ταμείο με σκοπό να τα ξεπουλήσει … ώστε με το ήμισυ της οικονομικής αποτίμησης των να γίνει η προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου του ΕΜΣ ενώ το υπόλοιπο 50% να χρησιμοποιηθεί σε επενδύσεις από τους διαφόρους έλληνες ολιγάρχες … εκ των οποίων 25 δις θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Τι θα πουλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;;;; 

Πέρα απο τα νησάκια και την ηλεκτρική ενέργεια προφάνως υπαρχουν και οι υδρογονάθρακες Δηλαδή για μια ακόμη φορά, θα πουλήσουμε την Ελλάδα για τις τράπεζες …

Η τεράστια κρατική ιδιοκτησία (που σύμφωνα με το πολιτικά απολειφάδια που μας κυβερνούν) αποτιμάται μόλις σε € 50 δισεκατομμύρια που θα μεταφερθούν σε ένα ταμείο, για να πωληθεί στον πλειοδότη, κατά το πρότυπο της Treuhand, που συστάθηκε το 1990 για την εκκαθάριση της κρατικής περιουσίας στην Ανατολική Γερμανία.


Η αριστερή συμφωνία ισοδυναμεί με εν λευκώ εξουσιοδότηση για την αδίστακτη εκμετάλλευση και λεηλασία της Ελλάδος ενώ  οι βάναυσες πράξεις του Σόιμπλε και της frau Μέρκελ ανακαλούν στην συλλογική μας μνήμη τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία της ναζιστικής  Γερμανίας ... όταν και πριν από  εβδομήντα τόσα χρόνια μέσω της Βέρμαχτ λεηλάτησαν ανελέητα τη χώρα …  αλλά οι γερμανοί είναι γερμανοί …  εκείνο που ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο παίζουν σήμερα ορισμένα άτομα στην ελλάδα και το πως τους ανέχεται ο κόσμος ;;;


Παρακολουθούσα χθες το απόγευμα μια εκπομπή στο art channel όπου ένας δημοσιογράφος «γλεντούσε» το γεγονός ότι θα πάρουμε ένα τεράστιο δάνειο … έλεγε διάφορα και έλαμπε από χαρά που η Ελλάδα θα μετατραπεί σε de facto προτεκτοράτο της Γερμανίας … μέχρι που ένας συνάδελφος του αναγκάστηκε να του επισημάνει ότι τα λεφτά δεν είναι χάρισμα … αλλά είναι δανικά.

Και ενώ και η νέα αριστερή συμφωνία είναι καταδικασμένη να αποτύχει μιας και η λιτότητα ήταν - είναι - και θα είναι ο εχθρός της ανάπτυξης … έχουμε και τον  συριζαίο  Δ. Βίτσα να κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει … προκαλώντας με δηλώσεις του τύπου: «Ο κόσμος ξέρει τις δυσκολίες, αλλά θέλει να τις περάσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε μιλώντας «Στο Κόκκινο». «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη λαϊκή εκτίμηση και σοφία. Με κλειστές τράπεζες συμμετείχε στο δημοψήφισμα κι έδωσε το 61,3% στην πρόταση του πρωθυπουργού. Το έκανε αυτό γιατί ξέρει ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά θέλει να τις περάσει μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ» …


Ο συριζαίος Δ. Βίτσας προσποιούμενος ότι αγνοεί ότι χρόνια τώρα στην Ελλάδα αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για κάτι που ποτέ δεν λάβαμε και που ποτέ δεν επωφεληθήκαμε από αυτό μιας και όλα πήγαν σε μια διεφθαρμένη ελίτ … στην ουσία συνεχίζει να αγνοεί το «λαγός πιπέρι έτριβε κακό της κεφαλής του»

Από την άλλη και οι νεοδημοκράτες όπως ο δημοσιογράφος του art channel δεν πάνε πίσω σε προκλητικότητα … Πανηγυρίζουν για το ότι το κράτος του σύριζα θα πουλήσει τα περιουσιακά μας στοιχεία για να χρηματοδοτήσει τις ιδιωτικές πλέον τράπεζες (αναγκαστικά ιδιωτικές τράπεζες λόγω του νέου μνημονίου) … αγνοώντας οι άφρονες μέχρι και τα πιο στοιχειώδη   ότι μια από τις προϋποθέσεις που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με την νέα συμφωνία είναι ότι η Αθήνα, θα πρεπει υπογράψει κανόνες δικαίου της Ευρωπαϊκής που θα ορίζουν τις αρχές της ευρωζώνης την ΕΚΤ και τις Βρυξέλλες … ως υπεύθυνες για την εξυγίανση το κλείσιμο ή διάλυση τραπεζών μας.
Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αναδιοργάνωση του τραπεζικού τομέα που θα μπορούσε να κλείσει κάποιες τράπεζες με τις απώλειες να επιβαρύνουν τους ομολογιούχους και, ενδεχομένως, ακόμη και τους μεγάλους καταθέτες.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η Αθήνα δεν θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε που θα μπορούσε να το αποτρέψει αυτό.
Ναι, οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να ήταν αφερέγγυες … αλλά τουλάχιστον η ελληνική πολιτεία είχε τον έλεγχο πάνω τους:
Ως εκ τούτου η ελληνική πολιτεία και μπορούσε και είχε την δικαιοδοσία για τις συγχωνεύσεις, τις ανακεφαλαιοποιήσεις, τις ενέσεις ρευστότητας, ακόμη και bail-ins των καταθετών …
 

Χμ, … αυτά που ακούμε σήμερα από τις τηλεοράσεις για bail-ins των καταθετών … τα γράφαμε πριν ένα μήνα περίπου εδώ :
Sunday, June 21, 2015
Keep calm and mind the GAP
attikanea.blogspot.com/2015/06/keep-calm-and-mind-gap.html

Πριν από πέντε χρόνια οι Έλληνες οφείλαμε λίγο πιο πάνω από 100 δισεκατομμύρια.  
Μετά από τις διασώσεις της γερμανικής ΕΕ και την γερμανικής έμπνευσης  λιτότητα, οι Έλληνες οφείλουμε πάνω από 300 δισεκατομμύρια ενώ τώρα … μετά την έντιμη συμφωνία του ψευδοαριστερού σύριζα … το «μαλλί» θα υπερβεί τα 400 δισεκατομμύρια και παράλληλα θα έχουμε απολέσει και την κρατική περιουσία μας.


Ποιος άνοιξε την πόρτα της Ευρωζώνης στην Ελλάδα;
Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι.
Ποίος το επέβλεπε αυτό;
Το Γαλλικό αφεντικό της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet,.
Ποιος επωφελήθηκε από τον ελληνικό δανεισμό;
Οι Γάλλοι τραπεζίτες, οι γερμανοί έμποροι όπλων, οι έλληνες ολιγάρχες καθώς και τα κομματόσκυλα του πασόκ και της νέας δημοκρατίας.
Ποιος πληρώνει;;;
Οι υπόλοιποι έλληνες!!!

Εντύπωση μεγάλη μου προξένησε ότι στο αριστερό μνημόνιο … πέρα από τα αντεργατικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα … την περικοπή μισθών … συντάξεων … και τις αυξήσεις των φόρων … δεν προβλέπεται το παραμικρό μέτρο κατά της αιμορραγίας συναλλάγματος.
Οι έλληνες θα συνεχίσουν να δανείζονται συνάλλαγμα ώστε να συνεχίσουν με την άνεση και οι πακιστανοί να δουλεύουν παράνομα στην χώρα μας … και να το εξάγουν στο Καράτσι και στην Λαχώρη.
Οι δε βούλγαροι οι ρουμάνοι και οι αλβανοί να μπορούν να μην έχουν εργαστεί ούτε μια μέρα στην χώρα μας αλλά να έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν από το ελληνικό κράτος … την σύνταξη της πατρίδας τους … μιας και οι έλληνες είμαστε «κιμπάρηδες» και τους την πληρώνουμε (μερικές φόρες) μέχρι και έξι φόρες επάνω.

Πρώτη φορά αριστερά που ουδεμία διαφορά έχει από τις πολλές φορές δεξιά … αλλά να το είπαμε … είναι αρκετοί αυτοί που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει «λαγός πιπέρι έτριβε κακό της κεφαλής του».

Ο Τσίπ(ρ)ας σε μια εβδομάδα … από ήρωας … έγινε ένα μηδενικό, μα τι ανόητος που είναι;

Ποιο είναι το νόημα;


Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σχεδιαστεί ως μια απομίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών, μια παγκόσμια οικονομική δύναμη κομμένη και ραμμένη σύμφωνα με τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών. Ή μεγάλη ΕΕ που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ολοκληρωτικό εποικοδόμημα για τον έλεγχο της ηπείρου και όχι μόνο και που ήθελε να κλέψει τη γη και το νερό, τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα ορυχεία χρυσού ή και διαμαντιών, καθώς και τους υπόλοιπους φυσικούς πόρούς.


Η καμουφλαρισμένη φασιστική δικτατορία των Βρυξελών που εκδίδει νομούς διατάγματα και εντολές ... και τα ευρωπαϊκά έθνη από κάτω που ακολουθούν τις εντολές της ήταν το ιδανικό του αντιδημοκράτη κυρίου τσίπ(ρ)α και των συριζαιων του … ενώ όσοι πιστεύαμε και γράφαμε κάτι τέτοια όπως το κείμενο παρακάτω χμ, … για το ψευδοαριστερό σινάφι του κυριου Τσίπ(ρ)α … χμ,  ήμασταν οι ακραίοι. 

Ωστόσο, μετά το χρηματιστηριακό κραχ του 2008 και την παγκόσμια ύφεση άρχισε να αποκαλύπτεται το λάθος με τη χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική της ΕΕ ενώ η ελληνική κρίση χρέους φανέρωσε την λανθασμένη οικονομική πολιτική και τον έμφυτο δεσποτισμό της οργανωτικής δομής της ΕΕ, καθώς η Ελλάδα 5 χρόνια τώρα καταστρέφεται από την ιδία την ΕΕ ένωση και όχι από κάποιον εξωτερικό εχθρό.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα … μην θεωρείται ότι οι υπόλοιπες χώρες του χρέους της ευρωζώνης βρίσκονται σε καλλίτερη κατάσταση … και εκεί φυσικά οι κυβερνήσεις τους θα συνεχίσουν να παίζουν το δόλιο παιχνίδι της ΕΕ, ενώ οι άνθρωποι θα υποφέρουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο κάτω από το καθεστώς της σκληρής λιτότητας και της δουλείας του χρέους.

Είναι σίγουρο ότι οι λαοί της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της Ελλάδας έτσι ώστε πέρα από την ταπείνωση των εθνών … αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει θα είναι η διάλυση τους.


Η Γερμανία σύμφωνα με τον  νέο ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη του Herfried Münkler …  έπρεπε να γίνει, "αφεντικό της Ευρώπης ", αντί του "ταμία".

Το ευρωπαϊκό σχέδιο δεν θα τελειώσει καλά.

Αυτά βέβαια μέχρι να αναπτυχτεί και να ξαναφουντώσει και πάλι, η σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας για το ποιος θα είναι τελικά το αφεντικό που θα ελέγχει την Ευρώπη.
HEIL GAP (or mind the GAP) ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ
 

2 comments:

  1. ....ΓΡΑΦΕΙΣ: Ο Δρ. Σόιμπλε προτείνει ότι η κυβέρνηση της Αθήνας θα μπορούσε να περάσει σε IOUs για να εξυπηρετήσει μέρος της εγχώριων υποχρεώσεων... με σκοπό το διπλό νόμισμα. ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ. ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΠΑΖΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ??? ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΟ GREXIT ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ???
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ, ΚΑΝΤΟ ΠΙΟ ΑΙΧΜΗΡΟ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΙΔΙΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ,,,
    ΦΙΛΙΚΑ
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ReplyDelete
  2. ΛΑΓΟΣ ΤΗΝ ΦΤΕΡΗ

    ReplyDelete