Translate

Monday, January 14, 2013

Η Γαλλία πολεμά τους ισλαμιστές εξτρεμιστές στο Μάλι ... ενώ τους υποστηρίζει στη Συρία!



From HEIL GAP (or mind the GAP)


Ένας Γάλλος πιλότος έχει σκοτωθεί στις μάχες στο Μάλι, καθώς το ευρωπαϊκό αυτό έθνος συνεχίζει να δρομολογήσει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των ισλαμιστών μαχητών.

Αυτό πρόεκυψε όταν τα κυβερνητικά στρατεύματα Μάλι κυνήγησαν τους αντάρτες από την κεντρική πόλη της Konna - με τη βοήθεια του γαλλικού στρατού.




Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κάλεσε για μια «ταχεία ανάπτυξη» των διεθνών δυνάμεων ώστε να πολεμήσουν τους αντάρτες - οι οποίοι τον περασμένο Απρίλιο κατέλαβαν το βόρειο τμήμα της χώρας, και έκτοτε έχουν κάνει σημαντικές προόδους.


Ο Πρόεδρος F.Hollande ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η παρέμβαση στο Μάλι «θα διαρκέσει όσο χρειαστεί».

Ενώ ο ανεξάρτητος Γάλλος δημοσιογράφος Robert Harneis πιστεύει ότι η γαλλική εξωτερική πολιτική αντιφάσκει.




Η Γεωπολιτική Αναδιάταξη της Αφρικής : η  Μυστική υποστήριξη στην Αλ Κάιντα στο βόρειο Μαλί από τις Η.Π.Α. ... την στιγμή που η Γαλλία "έρχεται για διάσωση"!


Το ΝΑΤΟ χρηματοδότει τον εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα την καταπολέμηση της Αλ Κάιντα από το Μάλι έως στη Συρία .




Μια πληθώρα άρθρων τέθηκαν σε άμεση κυκλοφορία για την υπεράσπιση της στρατιωτικής επέμβασης της Γαλλίας στην αφρικανική χώρα του Μάλι.

Στο άρθρο των TIME's, « Η Κρίση στο Μάλι: Η Γαλλική Παρέμβαση θα σταματήσει  την προέλαση των ισλαμιστών ; » αποφασίζει ότι τα παλιά κόλπα είναι τα καλύτερα κόλπα, και αναδεικνύει το κουραστικό «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ».


Το TIME ισχυρίζεται η παρέμβαση επιδιώκει να σταματήσει τους "ισλαμιστές" τρομοκράτες από την κυρίευση τόσο της Αφρικής όσο και όλης της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει:

Υπάρχει πρώτα απ 'όλα ο φόβος στη Γαλλία (πιθανώς και βάσιμα) ότι ένα ριζοσπαστικό ισλαμιστικό Μάλι απειλεί τη Γαλλία, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους ισλαμιστές είναι γαλλόφωνοι και πολλοί έχουν συγγενείς στη Γαλλία. 


            

(Πηγές των μυστικών υπηρεσιών στο Παρίσι - όπως αναφέρει το TIME - έχουν εντοπίσει επίδοξους τζιχαντιστές που αναχωρούν τη Γαλλία για το βόρειο Μαλί οπου θα εκπαιδευτούν και θα πολεμήσουν)


Η Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM), είναι μία από τις τρεις ομάδες που συνθέτουν την ισλαμική συμμαχία στο Μάλι … η οποία κατέχοντας και ένα μεγάλο μέρος της ηγεσίας , έχει ορίσει τη Γαλλία ως την εκπρόσωπο των δυτικών δυνάμεων  στην περιοχή και ως πρωταρχικό στόχο επιθέσεων. 









Το τι επιλέγει TIME να μην πει στους αναγνώστες του;

Οτι η Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM) είναι στενά συνδεδεμένη με την Λιβυκή ισλαμική ομάδα πάλης LIFG για λογαριασμό της οποίας διαμεσολάβησε η Γαλλία το 2011 όταν παρενέβη κατά την εισβολή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη - παρέχοντας όπλα, εκπαίδευση, ειδικές δυνάμεις ακόμη και αεροσκάφη για την υποστήριξή τους στην ανατροπή της κυβέρνησης της Λιβύης.


Ήδη από τον Αύγουστο του 2011, ο Bruce Riedel από το εταιρικά χρηματοδοτούμενο  think-tank, το Brookings Institution, έγραψε ότι « η Αλγερία θα είναι η επόμενη να πέσει », όπου είχε προβλέψει ότι η επιτυχία στη Λιβύη θα αποθρασύνει τα  ριζοσπαστικά στοιχεία στην Αλγερία, ειδικότερα την AQIM.


            

Μεταξύ της εξτρεμιστικής βίας και της προοπτικής των γαλλικών αεροπορικών επιδρομών, ο Bruce Riedel ήλπιζε να δει την πτώση της κυβέρνησης της Αλγερίας.

Ειρωνικά ο Riedel σημείωνε:

Η Αλγερία έχει εκφράσει την ιδιαίτερη ανησυχία της ότι η αναταραχή στη Λιβύη θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός σημαντικού ασφαλούς καταφυγίου για την Αλ Κάιντα και άλλες εξτρεμιστικές τζιχαντιστές.        

Και αυτό χάρη στο ΝΑΤΟ, που είναι ένα καταφύγιο και μια δυτική χορηγία για την Αλ Κάιντα, ακριβώς ό, τι έχει γίνει και στη Λιβύη

Η πρόοδος της AQIM στο βόρειο Μαλί και τώρα η γαλλική συμμετοχή θα δείξει αναπόφευκτα ότι η σύγκρουση θα διασπαρθεί πάνω στην Αλγερία. 




Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Riedel είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου « ποιος δρόμο προς την Περσία; » βιβλίο που έχουμε μιλήσει για αυτό «στην αραβική άνοιξη»
στο οποίο ανοιχτά συνωμοτεί υπέρ του Μουτζαχεντίν Χαλγια , που τον αναφέρει ως τρομοκράτη ακόμη και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (στην λίστα ως # 28) , ώστε ο Χαλγια να σπείρει χάος σε ολόκληρο το Ιράν και να βοηθήσει στην κατάρρευση της εκεί κυβέρνησης – απεικονίζοντας έτσι ένα σχέδιο που χρησιμοποιεί σαφώς τρομοκρατικές οργανώσεις, ακόμη και αυτές που αναφέρονται από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ως τρομοκρατικές , για τη διεξαγωγή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής .

















Ο γεωπολιτικός αναλυτής Pepe Escobar σημείωσε επίσης μια πιο άμεση σχέση μεταξύ LIFG και AQIM σε ένα κομμάτι του Asia Times με τίτλο, " Πώς Αλ Κάιντα πήρε την εξουσία στην Τρίπολη : "

Είναι καθοριστικής σημασίας, το έτος 2007, όταν ο τότε ο αριθμός δύο της Αλ Κάιντα, ο Ζαουάχρι, ανακοίνωσε επίσημα τη συγχώνευση μεταξύ της LIFG και της Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ του (AQIM).

Έτσι, για πρακτικούς σκοπούς, " από τότε, LIFG και AQIM ήταν ένα και το αυτό - και ο Belhaj ήταν και είναι ο εμίρης τους. "            

Αναφέρεται στον Abdul Hakim Belhaj, τον ηγέτη της LIFG στη Λιβύη, ο όποιος υπό την ηγεσία, την υποστήριξη τη χρηματοδότηση, και διπλωματική αναγνώριση, του ΝΑΤΟ,  ανέτρεψε τον Μουαμάρ Καντάφι και τώρα η χώρα έχει βυθιστεί σε γενοκτονία και ατέλειωτες ρατσιστικές και φυλετικές φαγωμάρες . 


 

«Η τελευταία εκστρατεία του Belhaj έχει μετατοπιστεί προς τη Συρία , στα τουρκο-συριακά σύνορα όπου μαζεύει όπλα, χρήματα, και μαχητές για τον λεγόμενο F.S.A. στρατό της Συρίας,» και πάλι, υπό την αιγίδα και την υποστήριξης του ΝΑΤΟ.

HEIL GAP (or mind the GAP)

'France fighting Mali Islamists while supporting extremists in Syria'





 

No comments:

Post a Comment