Translate

Thursday, June 23, 2016

Το σύνολο του σύγχρονου κόσμου έχει ωφεληθεί από την αντιπολίτευση της Βρετανίας στην Ευρώπη, παρά από την ένταξή της σε αυτήν....Μια απάντηση του HEIL GAP προς κάποιον BREMAIN.... (που χμ, ατύχησε … να αναρτηθεί)




From HEIL GAP (or mind the GAP)
Αποφάσισα να δημοσιεύσω ένα σχόλιο μου σε άρθρο … που χθες 22 Ιουνίου 2016 … Χμ, ατύχησε να αναρτηθεί:




Χμ … σε ότι αφόρα τον αρθρογράφο κ. ΑΔ@ΛΗ   και την σιγουριά του ότι δεν πρόκειται να συμβεί brexit … θα ήθελα να του συστήσω ευγενικά – μα πολύ ευγενικά - να μην είναι απόλυτα σίγουρος σε ότι αφορά τέτοιου είδους αποφάσεις σαν το brexit ή το bremain …
Βλέπετε ότι για το αποτέλεσμα αυτό …  δεν είναι σίγουροι ούτε καν οι μεγάλοι επενδυτές του κύρους του Τζορτζ Σορος ... ( παρά το παιχνίδι που παίζει δηλώνοντας ότι είναι ύπερ της παραμονής της Αγγλίας στην ΕΕ)
Και ο κύριος Τζορτζ Σορος είναι μεγάλος επενδυτής – ο μέγιστος - άσχετο εάν εμείς δεν τον «πηγαίνουμε» για άλλους λόγους … 


Δεν είναι φρόνιμο να προτρέχουμε ... και ας επιτρέψουμε επιτέλους στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποφασίσει με το δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου τη συμμετοχή της χώρας ή την έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μια έξοδο που θα μπορούσε να είναι καθοριστική και για το μέλλον του ελληνικού έθνους, μια και το σύνολο του σύγχρονου κόσμου έχει ωφεληθεί από την αντιπολίτευση της Βρετανίας στην Ευρώπη, παρά από την ένταξή της σε αυτήν.

Είναι αρκετά σαφές ότι η Αγγλία διαφέρει πολύ από την υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο … και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην γεωγραφική της θέση της … πως είναι δηλαδή ένα νησί που η θάλασσα το προστάτευε πάντα από τους εχθρούς της … αλλά θα συμπλήρωνα … είναι και η αναμφισβήτητη η διαφορά του υπερήφανου έθνους των άγγλων από τους υπόλοιπους ευρωπαίους … κάτι που έγινε περισσότερο σαφές όταν ο γαλλικός στρατός παραδιδόταν κατά εκατομμύρια στους νάζι … όταν η υπόλοιπη Ευρώπη - με εξαίρεση την ηρωική Γιουγκοσλαβία και φυσικά την πατρίδα μας την Ελλάδα - υποτασσόταν αμαχητί στο τρίτο ράιχ …  η Αγγλία ήταν η βορειοευρωπαϊκή δύναμη που μπόρεσε να σταματήσει την πολεμική μηχανή του Αδόλφου Χίτλερ.  


Η Βρετανική ιστορία αποκαλύπτει ότι η κληρονομιά και οι παραδόσεις της Βρετανίας είναι διαφορετικές από την υπόλοιπη Ευρώπη, και, πως η σχέση της Βρετανίας με τις ΗΠΑ .. αναλογιζόμενοι κυρίως και το πώς η τελευταία την προστάτευε στους δυο μεγάλους πόλεμους … δεν δικαιολογεί σήμερα την παράδοση της γηραιάς Αλβιόνας στην γερμανική Ευρώπη. 


Δεν θα μιλήσω κύριε ΑΔ@ΛΗ  σχετικά με την παρακμή της βρετανικής αυτοκρατορίας, την ανάκτηση της κυριαρχίας της επί των οικονομικών, των δικαστικών και τις ανησυχίες της για οικονομική ασφάλεια … ότι η Βρετανία μπορεί να πιστεύει ότι θα είναι σε καλύτερη θέση διαπραγμάτευσης με δίκες της συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών, ή ότι οι Βρετανοί μπορεί να θεωρούν πως η ΕΕ είναι μια προστατευτική οικονομική οργάνωση που μπορεί να βλάψει ένα έθνος σαν την Βρετανία, η οποία εξαρτάται από τις εισαγωγές για την τροφή και τις εξαγωγές για την ευημερία της … απλά εστίασε στο πως είναι δυνατόν η Βρετανία να τεθεί υπό την διοίκηση της Γερμανίας και να επιτεθεί στην Ρωσία με ένα ευρωπαϊκό γερμανικό ευρωστρατό.


Και κυρίως εδώ:

Σύμφωνα με τις ελάχιστα γνωστές διατάξεις της συνθήκης της Λισαβόνας, οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να στρατολογούνται στο στρατό της ΕΕ ή σε άλλες στρατιωτικές και  παραστρατιωτικές δυνάμεις της ΕΕ ή, όπως είναι η eurogendfor.
 

Όχι εκείνη την eurogendfor που: Ο Καζάκης αυτόπτης μάρτυρας της Eurogendfor …. Χα, χα, χα … Περί eurogendfor και κολοκύθια με την ρίγανη

Χμ, δεν είναι μόνο οι ελάχιστα γνωστές διατάξεις της συνθήκης της Λισαβόνας, μιας συνθήκης η οποία επιτρέπει την μαζική στρατολόγηση των πολιτών της ΕΕ στο στρατό της ΕΕ ή άλλων στρατιωτικών ή παραστρατιωτικές δυνάμεις της ΕΕ … συμπεριλαμβανομένων  και των ελλήνων - καθώς η Ιρλανδία είναι η μόνη χώρα που εξαιρείται της υποχρεωτικής στράτευσης λόγω του δευτέρου δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισαβόνας … αλλά είναι η προοπτική της ιδίας της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου να μετατραπούν απ ό τον Βλαντιμίρ Πούτιν … σε πυρηνική σκόνη … σε απάντηση:   «επιθετικών ενεργειών» κοντά στα σύνορα της Ρωσίας … 


Χμ, σήμερα, εβδομήντα πέντε χρόνια αφότου η ναζιστική Γερμανία εξαπέλυσε την Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, μια επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, τα γερμανικά στρατεύματα σταθμεύουν μόλις 150 χιλιόμετρα από την περιοχή του Λένινγκραντ, όπου ένα εκατομμύριο Ρώσοι και μόνο έχασαν τη ζωή τους …  οι δυνάμεις Γερμανικού στρατού, αποτελούν τον κύριο όγκο των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ που διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα της Ρωσίας … την ίδια ώρα που τα γερμανικά υποβρύχια περιπολούν στα ύδατα της Σουηδίας, γερμανικά αεροπλάνα στις χώρες της Βαλτικής και Γερμανοί στρατιώτες βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία …


Και επειδή οι άγγλοι ανέκαθεν … ήταν «μανούλες» στην ίντριγκα και την δολοπλοκία …. αλλά κυρίως διορατικοί … Χμ, μια ψήφος για Brexit θα σταματούσε το Ηνωμένο Βασίλειο από το να παρασυρθεί σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πόλεμο και θα σταματούσε και τις Βρυξέλλες από την συμμετοχή των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στον ευρωστρατό των Βρυξελών !!!!

Χμ, για αυτό ας μην είσαι και τόσο απόλυτος με τα συμπεράσματα σου κύριε ΑΔ@ΛΗ   

Ούτε εσύ ούτε οι αναγνώστες σου

Και σε παράφραση: «Αύριο - κοντινή γιορτή!»
HEIL GAP (or mind the GAP)

ΣΗΜΕΡΙΝΟ Υ.Γ.
Λοιπόν αι σιχτιρ … δεν λέει … κάθομαι και μέσα στο σπίτι μου με το λαπτοπ μια που πονά ακόμη το πόδι μου και δεν μπορώ να κατέβω στην παραλία της γλυφάδας για να βραχώ λιγάκι …  και αναγκαστικά θα κάνω και σήμερα μπάνιο στον κήπο … με το λάστιχο.

 

Blue Train Johnny Cash 

 

3 comments:

  1. κουραγιο μωρο μου

    ReplyDelete
  2. Συγνώμη, αλλά στην τούρλα του Σαββάτου, μου ξέφυγε να το αναρτήσω.

    ReplyDelete
  3. Το έκανα ανάρτηση... άντε, γιατί με κάνεις και νοιώθω τύψεις.

    ReplyDelete