Translate

Tuesday, June 28, 2016

Ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Σκωτία ….


From HEIL GAP (or mind the GAP)
Γιατί ;;;;;

Προφανώς σύμφωνα με την κοινή λογική το ΗΒ δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει ένα δεύτερο δημοψήφισμα στην Σκωτία ….

"Υπήρξε ένα νόμιμο, δίκαιο και αποφασιστικό δημοψήφισμα πριν από δύο χρόνια," δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κάμερον. "Οι λόγοι για τη Σκωτία είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τόσο ισχυροί σήμερα όπως ήταν πριν από 18 μήνες. Αυτό που όλοι πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρώσουμε στο να πάρουμε την καλύτερη διαπραγμάτευση για τη Σκωτία και τη Βρετανία σε αυτές τις διαπραγματεύσεις και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται τώρα η Σκωτία είναι ένα άλλο διχαστικό δημοψήφισμα ».

Όπως αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με δημοσκόπηση από την εταιρία δημοσκοπήσεων Survation … το 44,7% των ανθρώπων σκέφτονται ότι η Σκωτία δεν θα πρέπει να διεξάγει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, σε σύγκριση με 41,9% που υπέρ μιας νέας ψηφοφορίας.



 

Όσο για την frau Μερκελ ….
Χμ, κάτι μου λέει ότι σύντομα η Γερμανία θα γευτεί την απάντηση των Άγγλων … και χάνοντας την  μεγάλη επιρροή της … που έχει κερδίσει με το εμπόριο όπλων … στη Μέση Ανατολή.

 

Κατά τα αλλά … Η ΕΕ δεν θα δεχθεί ως μέλος της μια ανεξάρτητη Σκωτία …
Προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΕ η Σκωτία θα πρέπει να έχει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ ή μικρότερο (προφανώς) … η Σκωτία, τώρα που το πετρέλαιο έχει κατακόρυφη πτώση τιμών … χμ, έχει έλλειμμα προϋπολογισμού από 8 έως 10% του ΑΕΠ.





Με αυτό το έλλειμμα του προϋπολογισμού, λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, (ακόμη και εάν μαγειρευτούν τα στοιχεία σε ένα έλλειμμα bonus ) θα απαιτηθούν τεράστιες δημοσιονομικές θυσίες από τις Βρυξέλλες … και για ένα μικρό έθνος … (ανεξαρτήτως της ιστορίας του) … που θέλει να κάνει δημοψηφίσματα για να εισέρθει ως ένα ανεξάρτητο κράτος στην ΕΕ … πάντα θα υπάρχει για τους ψηφοφόρους και την έκβαση του δημοψηφίσματος …. και το προηγούμενο μιας άλλης μικρής χώρας της πατρίδας μας …. το «πώς ακριβώς το κατόρθωσαν οι Έλληνες» και έγιναν ένα δωρεάν γεύμα στο τραπέζι των Γερμανών …
HEIL GAP (or mind the GAP)

https://greek1.blogspot.com/2016/06/blog-post_28.html

No comments:

Post a Comment