Translate

Thursday, April 24, 2014

Αποσαφηνίζοντας την έννοια της λιτότητας … Eurostat : Αυξάνεται σε επίπεδα ρεκόρ το Ελληνικό, Ισπανικό, Ιταλικό χρέος / ΑΕΠ.



From HEIL GAP (or mind the GAP)
Την ώρα που πανηγυρισμοί των συριζόπουλων διακόπτονται από το ράπισμα που έλαβαν από την Ελληνίδα Ρομά κυρία Σαμπιχά, που δεν διστάζει να τα αποκαλέσει “αριστερά” ακαδημαϊκά ρεμ@λι@ του Κολωνακίου….  
Ενώ λοιπον τα συριζόπουλα σπεύδουν να αποδώσουν το όλο γεγονός σε τίποτε περισσότερο ... από μια αστοχία του κόμματος τους … 





Κάπου αλλού η eurostat δίνει στην δημοσιότητα στοιχεία που επιτέλους αδειάζουν και την άλλη συνιστώσα της παγκοσμιοποίησης - τον κυβερνητικό συνασπισμό των κυρίων σαμαρά-βενιζέλου - και τους κίβδηλους πανηγυρισμούς τους περί «success story»


Το Συνολικό χρέος της Ευρωζώνης έκλεισε το 2013 στο επίπεδο του 92,6%, στο υψηλότερο όλων των εποχών …. καθώς μέχρι και πριν από ένα έτος κυμαινόταν στο  90,7%, πριν από δύο χρόνια στο 87,4%, και ούτω καθεξής. 


Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του χρέους κατά το τρίμηνο προερχόταν από τους συνήθεις ύποπτους … 
Οι συνήθεις ύποπτοι ;;;
Η Ελλάδα, η Σλοβενία και η Κροατία.
Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2013, δώδεκα κράτη μέλη σημείωσαν αύξηση του χρέους τους ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2013, δεκατέσσερα κράτη μείωση και δύο κράτη παρέμειναν σταθερά. 
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις του λόγου χρέους ως προς ΑΕΠ καταγράφηκαν στη Σλοβενία ​​(+9,2 ποσοστιαίες μονάδες ), Κροατία (+5,2 ποσοστιαίες μονάδες) και την Ελλάδα (+3,0 ποσοστιαίες μονάδες), και οι μεγαλύτερες μειώσεις στο Λουξεμβούργο (-4,6 εκατοστιαίες μονάδες), το Βέλγιο (-3,6 ποσοστιαίες μονάδες ), στη Μάλτα (-3,2 εκατοστιαίες μονάδες) και στην Αυστρία (-2.9 ).


ΕΔΩ: το αρχείο της eurostat σε μορφη pdf

Τέλος, εδώ είναι η πλήρης κατανομή ανά χώρα  για κάποιον που έχει ακόμη πρόβλημα  με τον ορισμό της λέξης λιτότητας, διότι είναι πλέον σαφές για όλους αυτούς που ούρλιαζαν και φώναζαν υπέρ της αναγκαιότητας της λιτότητας και πανηγύριζαν για το success story τους … ότι το Ελληνικό, το Ιταλικό, το Ισπανικό και το Πορτογαλικό χρέος … και ο λόγος του χρέους / ΑΕΠ αυξήθηκαν σε όλους τους τομείς.



Βέβαια δεν θα ζητούσαμε ποτέ την γνώμη του τέως πασοκου και νυν πασοκοσυριζαιου καθηγητή βαρουφακη που κάποτε είχε το θράσος να μας πει ότι η λιτότητα έχει θετικά αποτελέσματα εάν βέβαια εφαρμόσει με αστραπιαίες διαδικασίες όπως έκανε κατά τα λεγόμενα του και ο πρωθυπουργός του Καναδά (… και μεταξύ των συνδαιτυμόνων της λέσχης Bilderberg … κατά τα λεγόμενα πολλών)

Την γνώμη του ο κύριος καθηγητής ας την πει εκεί που τον δέχονται … 


Εμείς εδώ στο HEIL GAP κρατάμε την γνώμη του πληττόμενου από την κρίση Έλληνα ... που  στην ερώτηση μας γιατί το βιοτικό του επίπεδο είναι τόσο άθλιο θα μας δώσει την απάντηση:
Φταίει η λιτότητα !

Εάν συνεχίσουμε να τον πιέζουμε ερωτώντας τον τώρα … αν η εφαρμογή της λιτότητας  κατά την γνώμη του σημαίνει και ότι το δημόσιο χρέος θα πρέπει να μειωθεί ή να αυξηθεί … τότε και αυτή η απάντηση του είναι επίσης σαφής:
Μα η λιτότητα υποτίθεται ότι γίνεται για να μειωθεί το δημόσιο χρέος !

Μόνο που έχουμε σήμερα τα τελευταία στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία όχι μόνο αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ευρωζώνη (και ότι η λιτότητα είναι αυτή που φταίει) αλλά και  ότι το δημόσιο χρέος ξεπέρασε όλα τα ιστορικά υψηλά στην Ελλάδα ... ( παρά την μείωση του χρέους το 2012) … την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.


Μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια στην «υπηρεσία» της Τρόικας η επιδείνωση των συνθηκών της κρίσης στη Νότια Ευρώπη αρχίζουν να προσελκύουν μερικώς την προσοχή που τους αξίζει ... 
Χμ, μέχρι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχει υποσχεθεί να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες της Τρόικα μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου.



Μια τριπλή επίθεση …
Από την έναρξη της κρίσης χρέους της Ευρώπης, η ανίερη συμμαχία μεταξύ του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει επιφέρει ανυπολόγιστη ζημιά στις οικονομίες και τις κοινωνίες μας τοποθετώντας μας μακράν του καταλόγου των ταχέως αναπτυσσόμενων χώρων.


Με πολλούς τρόπους, οι προϋποθέσεις που έθεσε η Τρόικα στις bail-out οικονομίες της ΕΕ μοιάζουν μόνο με εκείνες που μπορεί να επιβάλει ένα στρατός κατοχής σε μια χώρα που καταλαμβάνει. Η κυβέρνηση της Ελλάδα, για παράδειγμα , έχει καταστεί ... απλά υποτελής ενώ το κράτος πρόνοιας και οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας ξεκοκαλίζονται από τους εταιρικούς γύπες …. τόσο ξένους όσο και ντόπιους γύπες σαν τον Σπυράκο …


Ως μέρος αυτής της εν εξελίξει διαδικασίας, οι δαπάνες της ιδιωτικοποίησης με μετρητά βαρύνουν σχεδόν αποκλειστικά  – τον πεινασμένο Έλληνα φορολογούμενο, ενώ τα κέρδη πηγαίνουν στους διεθνείς πιστωτές . Ολόκληρες βιομηχανίες, από τους σιδηρόδρομους … μέχρι το νερό, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια , τους δρόμους και την υγειονομική περίθαλψη -   βιομηχανίες που έχουν ως στόχο να εξυπηρετήσουν ένα ζωτικής σημασίας δημόσιο σκοπό και που έχουν λάβει δημοσίες επενδύσεις  δεκαετιών και δεκαετιών - τώρα πωλουνται σε εξεφτελιστικες τιμες σε ιδιώτες ... διεθνείς εταιρείες ... και επενδυτικά κεφάλαια .



Όπως είπε ο χιλιανος συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής Luís Sepulveda σε μια συνέντευξη για το ελληνικό ντοκιμαντέρ Catastroika:
«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι τρομερό . Η δημοκρατία γεννήθηκε εκεί και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα τώρα αποφασίζει να πεθάνει εκεί . »
HEIL GAP (or mind the GAP)




1 comment:

  1. @ Γύπες σαν τον Σπυράκο;

    "Αδικείς" τον "Κύριο" Σάλλα....Πειραιώς - Αγροτική!!

    Επίσης, "αδικείς" τον "Κύριο" Μπόμπο.....εδώ η λίστα μοιάζει με λίστα Δώρων γάμου και έχει απ' Όλα!! Απο Χρυσό,, μέχρι Σκουπίδια!!

    Άλλωστε, πόση ώρα μπορεί να "πάρει" σε κάποιον σήμερα για να "βρεθεί" απο τα "Χρυσά βουνά",στην "Χαβούζα των απορριμμάτων";;

    Ένα τσιγάρο " Δρόμος " !!!
    "Δρόμος" είπα;;....ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!! ....Πάρε Αεροπλάνο.....έχει ποιό φτηνά...Διόδια.....

    Χρόνια Πολλά DON...

    RODRIGO

    ReplyDelete