Translate

Monday, November 4, 2013

Ο Ιησούς Χριστός ήρθε για να σώσει τη Συρία!





From HEIL GAP ( or mind the GAP)
Στη μέση ενός μισαλλόδοξου πολέμου, ένα γιγαντιαίο μπρούτζινο άγαλμα του Ιησού ανεγείρεται στη Συρία, προφανώς υπό την κάλυψη της εκεχειρίας μεταξύ των τριών αντιμαχόμενων παρατάξεων.
Η μεγαλοπρεπής γλυπτική σύνθεση ύψους 39-μετρων … το άγαλμα του Ιησού Χριστού, που ονομάζεται «Έχω έρθει για να σώσω τον κόσμο» … σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ψηλότερο από το τεράστιο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία … έχει ήδη τοποθετηθεί στο όρος του μυθικού Χερουβείμ .
Αυτό το άγαλμα που μπορεί κάποιος να δει από το Λίβανο, την Ιορδανία και το Ισραήλ είναι το σύμβολο της ειρήνης, όχι μόνο στη Συρία, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.


Η ιδέα να στηθεί το άγαλμα του Ιησού Χριστού τέθηκε σε εφαρμογή όταν υπήρχε ακόμη η ειρήνη στη Συρία.
Ήταν ένα μεγάλο έργο με στόχο την αποκατάσταση και την ενίσχυση των μακραίωνη δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής.
Η ιδέα διατυπώθηκε το 2005 και είχε την ευλογία του Πατριάρχη της Αντιόχειας και της Μέσης Ανατολής, Ιγνατίου του 4οο οποίος ήταν ο εμπνευστής αυτής της ιδέας.
Ο Ιησούς Χριστός ο οποίος προσφέρει τις ευλογίες του ... ποδοπατεί ένα φίδι, το οποίο είναι το σύμβολο του κακού.
Μικρότερες αγάλματα που αντιπροσωπεύουν τον Αδάμ και την Εύα βρίσκονται στη δεξιά και στην αριστερή πλευρά του.
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επέλεξε το Όρος χερουβείμ επειδή τα χερουβείμ, όπως είναι γνωστό, είναι ένα σύμβολο που προέρχεται από την Παλαιά Διαθήκη … η οποία είναι αποδεκτή τόσο από τους χριστιανούς όσο και από τους πιστούς του Ισλάμ.
Στις εργασίες των 8 χρόνων που απαιτήθηκαν για το έργο ... έλαβαν μέρος Σύριοι ιερείς, θεολόγοι από το σημαντικό ρωσικό μοναστήρι και το πιο πνευματικό κέντρο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, την Αγία Τριάδα Λαύρα του Αγίου Σεργίου ... και γλύπτης από την Αρμενία. 


Το τελικό στάδιο αποδείχθηκε και πιο δύσκολο ... γιατί η τοποθέτηση του αγάλματος του Ιησού Χριστού στην κορυφή του όρους των Χερουβείμ έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στη Συρία.
Ήταν πρακτικά αδύνατο να μεταφερθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός  στην περιοχή, γιατί όλοι οι δρόμοι είχαν μπλοκαριστεί. (Μερικοί από αυτούς  ελέγχονται από τους αντάρτες και μερικοί από τον συριακό στρατό.)
Ως εκ τούτου, ήταν απαραίτητο να επιτευχθεί συμφωνία και με τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν να ανεβάσουν τον εξοπλισμό στην κορυφή του βουνού, το οποίο τελικά επετεύχθη.
Καμία από τις δύο πλευρές δεν άνοιξε πυρ εντός της προθεσμίας των 3 ημερών.
Το γεγονός ότι το άγαλμα του Ιησού Χριστού έχει εμφανιστεί σε μια χώρα όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία δεν μας εκπλήσσει καθόλου, είπε ο διοργανωτής Samir Shakib El-Gadban, τονίζοντας ότι το άγαλμα «Έχω έρθει για να σώσει τον κόσμο» … σήμαινε πνευματικά πολλά όχι μόνο για τους Χριστιανούς, αλλά και για τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους.
Μπορεί να γίνει το σύμβολο της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε.

Ο Χριστός είναι για όλα τα έθνη, είπε εν κατακλείδι.

«Ήταν ένα θαύμα» … συνέχισε ο Σαμίρ αλ-Ghadban :
«Κανείς που όσους συμμετείχαν σε αυτό ... δεν ανέμενε να πετύχει.»


Λοιπόν … έχω να πω ότι αυτό το άρθρο το έγραψα με καλή διάθεση και δεν έχει σημασία αν το άγαλμα ανατιναχτεί αργότερα … Χμ, μόλις επικρατήσουν οι τζιχαντιστές .... σίγουρα θα το ανατινάξουν όπως ανατίναξαν και το αρχαίο άγαλμα του Βούδα στο Αφγανιστάν … Αλλά είναι απλά ένα άγαλμα, αν και πολύ όμορφο, και στην ουσία ... ότι και να συμβεί στο άγαλμα δεν μπορούν να βλάψουν τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον Λυτρωτή του κόσμου!
HEIL GAP ( or mind the GAP)

«Η σφαγή» των χριστιανών στη Συρία συνεχίζεται» 


From HEIL GAP ( or mind the GAP)

Δύο νέοι μαζικοί τάφοι που περιέχουν πάνω από 30 πτώματα ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην χριστιανική πόλη Sadad … ως απόδειξη αυτού που ένας αρχιεπίσκοπος που ονομάζει «η πιο σοβαρή και η μεγαλύτερη σφαγή των χριστιανών στη Συρία».

Η κατάσταση για τους Χριστιανούς στη Συρία είναι φρικτή και φαίνεται να γίνεται μόνο χειρότερη όσο περνάει ο καιρός.

Πράγματι, όπως συμβαίνει και σε πολλούς Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, η πίστη τους, τους θέτει στο στόχαστρο των ισλαμοφασιστών.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη αναφέρει ότι 45 άμαχοι χριστιανοί, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν από τους ισλαμιστές αντάρτες στην πόλη Sadad, στα μισά του δρόμου μεταξύ της Χομς και της  Δαμασκού.

«45 αθώοι πολίτες μαρτύρησαν για κανένα λόγο, και ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, πολλοι ρίχνονται σε μαζικούς τάφους», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Selwanos Boutros Alnemeh, της Συριακής Ορθοδόξου Μητροπολίτης Χομς και Χάμα.

Μεγάλο μέρος της πόλης, η οποία είχε πληθυσμό 15.000, καταστράφηκε και λεηλατήθηκε, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με την χριστιανική Δημοσίευση .

Η Sadad φέρεται να έχει ρίζες που χρονολογούνται από το 2.000 π.Χ. και μπορούσε να υπερηφανεύεται για τις πολλές εκκλησίες, τους ναούς, τα ιστορικά αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς της χώρους, αναφέρει η χριστιανική Δημοσίευση.


Ο Αρχιεπίσκοπος Alnemeh υποστηρίζει ότι είναι η μεγαλύτερη σφαγή των χριστιανών στη Συρία και η δεύτερη στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του 2010 σε μια εκκλησία στο Ιράκ που άφησε τουλάχιστον 58 νεκρούς.

Τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον 78 σκοτώθηκαν και πάνω από 120 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο μια εκκλησία στο Πακιστάν.

Τον Οκτώβριο, αναφέρθηκε ότι ένοπλοι πυροβόλησαν πάνω σε ένα χριστιανικό γάμο σε ένα προάστιο του Καΐρου, στην Αίγυπτο.


Ο Γρηγόριος 3ος Laham της Μελχίτικης Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας,  πατριάρχης της Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής … (είναι η Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία, η οποία μετά τη χριστιανική διάσπαση του 5-6ου αιώνα έγινε γνωστή ως Μελχίτικη εκκλησία και ήταν πιστή στην Κωνσταντινούπολη.)… υπολογίζει ότι πάνω από 450.000 από τα 1,75 - 2.000.000 Χριστιανούς στη Συρία έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από το 2011, σύμφωνα με χριστιανική Δημοσίευση.




Τόσο ο Laham οσο και ο Alnemeh ζήτησαν βοήθεια.

"Όπως ο Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας μας, έπεσε κάτω από το βάρος του Τιμίου Σταυρού και ο Σίμων ο Κυρηναίος υποχρεώθηκε από τους Ρωμαίους να βοηθήσει κουβαλώντας το Σταυρό του Ιησού Χριστού ….   χρειαζόμαστε πάρα πολλούς Σίμωνες για να μας βοηθήσουν να φέρουμε το σταυρό μας", δήλωσε ο Laham



Βέβαια … χίλια συγγνώμη σεβαστέ πάτερ … αλλά να, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα …. εδώ πάτερ έχουμε νεοδημακρατες δημαρ και πασοκους που θέλουν να σας σταυρώσουν μια ώρα αρχύτερα …. (Και ας μην αρχίσουν τώρα τα διάφορα χαφιεδόνια της νουδούλας να προσπαθούν και πάλι να βγάλουν απ έξω την ουρά «του κυρίου τίποτα»! ) … 



Μέχρι πριν από δύο χρόνια, δήλωσε ο Laham η χώρα του ήταν "ένας φάρος ελπίδας για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής." … είπε επίσης ... ότι ήταν το  καταφύγιο για τους Χριστιανούς που διώκονταν στο γειτονικό Ιράκ. Τώρα, όμως, τόσο οι Ιρακινοί και οι αυτόχθονες Σύριοι αντιμετωπίζουν μαζικές διώξεις.


«Έχουμε καλέσει για βοήθεια σε όλο τον κόσμο, αλλά κανείς δεν μας άκουσε »

Πού είναι η χριστιανική συνείδηση;

Πού είναι η ανθρώπινη συνείδηση;

Πού είναι οι αδελφοί μας;

Σκέφτομαι όλους εκείνους που σήμερα υποφέρουν μέσα στο πένθος και την ταλαιπωρία:

Ζητάμε από όλους να προσευχηθούν για εμάς, είπε ο πατριάρχης Alnemeh.



Εδώ μάλλον ήρθε η ώρα να σας αφήσω φίλοι μου ώστε να δώσω χώρο …  στην σεβαστή και αγαπητή κυρία Πόπη  μας … να ρίξει τα ανάλογα «συγχαρητήρια» στους ταγούς …  της εκκλησίας μας … καθότι όντως ... είναι απασχολημένοι με πιο σοβαρά θέματα … όπως π.χ. το Chrislam που ευαγγελίζονται τώρα τελευταία … άρα θεωρούν δικαιολογημένη την αδιαφορία τους προς τους αδελφούς μας χριστιανούς!

HEIL GAP ( or mind the GAP)

Υ.Γ.

Οι Γερμανοί μέσω της αρθρογραφίας της χώρας τους άρχισαν να σπέρνουντον σπόρο της εμφυλιοπολεμικης διχόνοιας και του μίσους στην πατρίδας μας, υπονοώντας ότι στην προχθεσινή δολοφονία των δυο παιδιών της χρυσής αυγής υπήρχε δάκτυλος των ελληνικών αριστερών κομμάτων !

Έλληνες …. θα παίξετε το παιχνίδι της frau Μερκελ ;;;;;;;;;;;;;


1 comment:

  1. Αν με εμπιστεύεσαι, βρες ένα τρόπο να επικοινωνήσεις μαζί μου. Με σχόλιο που δεν θα το ανεβάσω, ή κάποιον άλλο τρόπο που θα μου προτείνεις εσύ. Είναι επείγον

    ReplyDelete