Translate

Friday, October 11, 2013

Ο George Soros αρθρογραφεί υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους !



From HEIL GAP (or mind the GAP)
Ο George Soros στο πρόσφατο άρθρο του «Πύρρειος νίκη της Angela Merkel » … ξεκινά ως εξής : « Σε ό, τι αφορά τη Γερμανία, το δράμα της κρίσης του ευρώ είναι πρωταρχικό  η δε Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ», κατά την γνώμη του «έκανε ό, τι ήταν αναγκαίο για να εξασφαλιστεί η επιβίωση του ευρώ, και το έκανε με το λιγότερο δυνατό κόστος για τη Γερμανία » – «Αλλά ήταν μια πύρρειος νίκη» …  «διότι το status quo της ευρωζώνης δεν είναι ούτε αποδεκτό ούτε σταθερό» … και συνεχίζει … «Το πρόβλημα είναι ότι οι χρεωμένες χώρες αισθάνονται όλο τον πόνο, ενώ οι πιστωτές τους επιβάλλουν τις παρανοήσεις και τα ταμπού τους ». 



Και … λίγο παρακάτω ... ο κύριος George Soros … δίνει τα ρέστα του :
«Κανονικά, οι ανεπτυγμένες χώρες δεν θα έπρεπε να αθετούν τις πληρωμές τους, επειδή μπορούν πάντα να τυπώνουν χρήματα. Όμως, τα μέλη της ευρωζώνης παραχωρώντας την εν λόγω αρχή σε μια ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα, έθεσαν τον εαυτό τους στη θέση μιας αναπτυσσόμενης χώρας που έχει δανειστεί σε ξένο νόμισμα. Ούτε οι αρχές ούτε οι αγορές το αναγνώριζαν αυτό πριν από την κρίση … το οποίο βέβαια πιστοποιεί την επισφάλεια αμφότερων». 



«Όταν εισήχθη το ευρώ, οι αρχές δήλωσαν ότι στην πραγματικότητα τα κρατικά ομόλογα των κρατών μελών είναι ακίνδυνα. Αυτό δημιούργησε ένα διεστραμμένο κίνητρο στις εμπορικές τράπεζες ώστε να αγοράσουν το χρέος των ασθενέστερων κυβερνήσεων προκειμένου να κερδίσουν μόλις λίγες μονάδες βάσης … αυτό που τελικά έγινε, καθώς οι διαφοροποιήσεις των επιτοκίων … συνέκλιναν σχεδόν στο μηδέν». 



Εδώ
παρακάτω … ο κύριος Soros … φέρνει εντέχνως πάλι στην επικαιρότητα το παλιό του «κόλπο» … αυτό των ευρωομόλογων.
«Ένα παράδειγμα είναι τα ευρωομόλογα, τα οποία η Μέρκελ θεωρεί ταμπού.
Μετατρέποντας όλα τα εκκρεμή κρατικά ομόλογα σε ευρωομόλογα - με εξαίρεση την Ελλάδα - θα είναι η καλύτερη θεραπεία ».
 


Τα προσπερνάμε όμως αυτά (μια που είχαμε αναφερθεί παλιά στα ευρωομόλογα ) και πάμε παρακάτω … όπου ο κύριος Soros … λέει ότι : η Ελλάδα, επίσης, είναι ένα θύμα των παρανοήσεων και των ταμπού των πιστωτών της ». « Ο καθένας ξέρει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να ξεπληρώσει το χρέος της, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου κατέχεται από το δημόσιο τομέα, δηλαδή την ΕΚΤ, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.»
«Μετά τον πολύ πόνο και τις ταλαιπωρίες που υπέστη η Ελλάδα είναι κοντά στην παρουσίαση ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού. Εάν ο επίσημος (ευρωπαϊκός κρατικός ) τομέας θα μπορούσε να παραιτηθεί από την εξόφληση όσο η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις που επιβάλλονται από την τρόικα (την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ), τοτε το ιδιωτικό κεφάλαιο θα επιστρέψει και η οικονομία μπορεί να ανακάμψει γρήγορα».
«Μπορώ να βεβαιώσω από προσωπική εμπειρία ότι οι επενδυτές θα συρρέουν στην Ελλάδα μόλις αφαιρεθεί το υπερβολικό χρέος. Αλλά ο δημόσιος τομέας δεν μπορεί να διαγράψει το χρέος της, διότι αυτό θα παραβίαζε μια σειρά από ταμπού, ιδίως για την ΕΚΤ».
 


Η Γερμανία καλά θα κάνει να θυμηθεί ότι έχει επωφεληθεί από διαγραφές στο χρέος  της τρεις φορές στην ιστορία της. Το Σχέδιο Dawes του 1924 επιδίωξε να λύσει το πρόβλημα πληρωμών των επανορθώσεων της Γερμανίας για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το νεότερο σχέδιο του 1929 μείωσε το ποσό που όφειλε η Γερμανία σε αποζημιώσεις και έδωσε στη χώρα πολύ περισσότερο χρόνο για να πληρώσει. Μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο το Σχέδιο Μάρσαλ μείωσε το ποσό του χρέους που έπρεπε να επιστρέψει  η Γερμανία.
Και ο George Soros … συνεχίζει ακάθεκτος … να αβαντζάρει την χωρά μας :
«Η Γαλλική επιμονή στις πληρωμές αποζημιώσεων μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο σαφώς παρασκεύασε το έδαφος για την άνοδο του Χίτλερ. Η άνοδος της νεο-φασιστικής Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα είναι ένα παρόμοιο φαινόμενο». 



«Αυτά τα δύο παραδείγματα δικαιολογούν την περιγραφή μου της κρίσης του ευρώ σαν ένα εφιάλτη. Μόνο η Γερμανία μπορεί να την τελειώσει γιατί έχει καθήκον ως η χώρα με την υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση και τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη οικονομία σήμερα».
Ενώ παρακάτω … ο κύριος Soros … γράφει :
 

«Η Γερμανία, έχοντας επίγνωση της πρόσφατης ιστορίας της, δεν θέλει να απολέσει το ρόλο της ηγεμονικής δύναμης. Η σημερινή κατάσταση δεν είναι το αποτέλεσμα κάποιου κακού γερμανικού σχεδίου. Παρόλα αυτά, η Γερμανία δεν μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από αυτό το ρόλο της.  Πρέπει να μάθει να ενεργεί ως ένας καλοήθης ηγεμόνας. Με αυτόν τον τρόπο η Γερμανία θα κερδίσει την διαρκή ευγνωμοσύνη των χωρών που επί του παρόντος εξαρτώνται από αυτόν, ακριβώς όπως με το Σχέδιο Μάρσαλ οι Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισαν τη διαρκή ευγνωμοσύνη της Ευρώπης. Η αποτυχία να εκμεταλλευτούμε αυτή τη στιγμή πιστεύω θα οδηγήσει στη διάλυση και την τελική κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 


«Φυσικά, πολλές χώρες έχουν περάσει μέσα από εφιάλτες και επέζησαν. Όμως, η ΕΕ δεν είναι μια χώρα . Είναι μια ατελής ένωση κυρίαρχων κρατών που δεν θα επιβιώσει με μια στασιμότητα δεκαετίας ή και περισσότερο. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας, και θα αφήσει τους Ευρωπαίους σε χειρότερη κατάσταση από ό, τι ήταν όταν ξεκίνησε το έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Η αλλαγή πλεύσης δεν ήταν ποτέ εύκολη για τους πολιτικούς ηγέτες, αλλά εκλογές πάντα παρέχουν την ευκαιρία για αλλαγή πολιτικής. Ο καλύτερος τρόπος για να την κάνει κάποιος θα είναι να διορίσει η επόμενη κυβέρνηση της Μέρκελ μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των εναλλακτικών λύσεων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα υφιστάμενα ταμπού». 


Εδώ κλείνει το άρθρο του ο κύριος George Soros … ένα ενδιαφέρον άρθρο … ένα άρθρο που γράφτηκε την ώρα που γίνεται πλέον φανερό … ακόμη και στον πιο ηλίθιο … ότι οι πολιτικές της λιτότητας απέτυχαν … ή μάλλον … καθώς οι πολιτικές λιτότητας κατάφεραν να καταστρέψουν την ΕΛΛΑΔΑ … και την Ευρώπη ! 




Το ευρώ … όπως καταλαβαίνετε … συστάθηκε για να παράσχει ένα κοινό νόμισμα μεταξύ  διαφορετικών οικονομιών και να αποτελέσει το έναυσμα για την όλο και στενότερη ομοσπονδιακή ένωση, ως αποτέλεσμα της χρήσης του κοινού νομίσματος. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει … και τα προγράμματα λιτότητας που προκάλεσε … έχουν να κάνουν πολύ περισσότερο με τα πεδία της παραψυχολογίας … παρά με την οικονομική θεωρία.

Όταν οι οικονομίες της Ευρωζώνης άρχισαν να καταρρέουν, όταν οι σχέση του  χρέους ως προς το ΑΕΠ διογκώθηκε και βγήκε εκτός ελέγχου, οι κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ αποφάσισαν την άμεση χορήγηση δανείων στα ευρωπαϊκά κράτη ώστε να αντικαταστήσουν με δημόσιο χρήμα, όλα εκείνα τα χρέη που οφείλονταν από τις ιδιωτικές εμπορικές οντότητες. 




Το έκαναν αυτό με τη δημιουργία ενός πλασματικού ευρωπαϊκού «ταμείου », για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αδυναμίας πληρωμών από την Ελλάδα την Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος και Γαλλία.
Το πρόγραμμα και η δημιουργία της ΕΚΤ δεν είναι ένα πρόγραμμα για το καλό όλων. 

Είναι ένας πλάγιος τρόπος για τις πολιτικές ελίτ της Ευρώπης ώστε να αποφύγουν τη δημοκρατική διαδικασία στην αδυσώπητη επιδίωξη τους για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη.
Άλλωστε αυτό φαίνεται πλέον ξεκάθαρα σήμερα και από της προτροπές του κυρίου Soros προς την … «ηγεμονική δύναμη»




Αλλά είναι επίσης και ένας τρόπος εκβιασμού των ευρωπαίων φορολογουμένων για την μετατροπή του χρέους των ιδιωτικών τραπεζών σε δημόσιο χρέος.
Μα πού πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα που προέρχονται από τη διάσωση;
Τώρα που οι φορολογούμενοι (όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς), διασώζουν τις ιδιωτικές εμπορικές τράπεζες …
Ένα μεγάλο μέρος από αυτά τα χρήματα που αποστέλλονται για να πληρώσουν για την εξαγορά των ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών στις προβληματικές χώρες θεωρητικά αποστέλλονται από τη Γερμανία η οποία απαίτησε την αυστηρή λιτότητα σε αντάλλαγμα για την υπόσχεση μετρητών προς τα ταμεία.
Το λυπηρό είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία ήταν μελετημένη και όχι μια ανεξέλεγκτη  φαντασίωση. 




Υπάρχει βέβαια η υπόθεση,
(συχνά με ανάγωγη αλαζονεία) ... αναφέρεται μάλιστα  και στο ανωτέρω κείμενο του κυρίου George Soros, ότι οι Γερμανοί δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην ελληνική κρίση χρέους.
Οι Γερμανοί όμως χρειάζονταν την ενιαία αγορά.
Πάνω από το 40% του γερμανικού ΑΕΠ προέρχεται από τις εξαγωγές!
Χμ … Κυρίως εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση για να προωθήσουν τις εξαγωγές τους.
Μια βασική πολιτική που χρησιμοποίησαν ήταν να πιέσουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς μας … για την ανάγκη ενός κοινού νομίσματος της Ευρωζώνη … το οποίο θα επέτρεπε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν πρόσβαση σε πίστωση σε ποσοστό πολύ πάνω από αυτό που θα μπορούσαν να επιτύχουν εάν απουσίαζε το Ευρώ «και να χρησιμοποιήσουν τα  δάνεια για να αγοράσουν γερμανικά προϊόντα.»
Οι Γερμανοί ενθάρρυναν ενεργά την απερισκεψία του χρέους, δεδομένου ότι εξυπηρετούντο στο έπακρο.

Χμ, η Ευρώπη θα παραμείνει βυθισμένη σε στασιμότητα όσο εξακολουθεί να υφίσταται το ευρώ. Τελικά, η σήψη θα εξαπλωθεί ακόμη και στη Γερμανία.



Υπάρχει διάχυτη η φαντασία ότι η Γερμανία έχει μια ισχυρή οικονομία, η οποία μπορεί να αντέξει μια μη δομημένη κατάρρευση του ευρώ.
Αυτό δεν είναι αληθές… η γερμανική οικονομία θα πέσει σε βαθιά κατάθλιψη με την κατάρρευση της ενιαίας αγοράς, η οποία θα ακολουθήσει την κατάρρευση του ευρώ.
Η Bundesbank έχει χρησιμοποιήσει το σύνολο των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων της και έχει ξοδέψει πιστώσεις άνω των 250 δισ. ευρώ  για την υποστήριξη του συστήματος της ΟΝΕ.
Η Bundesbank έχει χρησιμοποιήσει 496 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αυτόματες πληρωμές «Target 2 'σε άλλες κεντρικές τράπεζες.
Η Bundesbank χρωστάει τώρα 228 δισεκατομμύρια ευρώ σε γερμανικές τράπεζες.
Σε αντίθεση με άλλους, η Bundesbank δεν έχει νομική ασυλία για τις ζημίες της.
( όπως έχουμε γράψει και πριν δυο χρόνια !)



Εδώ όμως θα ήθελα να σας μεταφέρω ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα από ένα άρθρο που έγραψε πριν λίγες ήμερες ο Ronald Janssen :
«Πράγματι, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη ζώνη του ευρώ, η Ευρώπη έχει αναπτύξει ένα σύστημα οικονομικής διακυβέρνησης που μπορεί να συγκριθεί με μια μπουλντόζα παρασύροντας την κοινωνία και «τα δικαιώματα των εργαζομένων.  Πίσω από αυτό τη κοινωνική μπουλντόζα είναι η ιδέα ότι οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας θα πρέπει να περικοπούν με την απουσία της δυνατότητας να υποτιμήσουν το εθνικό νόμισμα.  Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται ότι όλοι οι θεσμοί της αγοράς εργασίας που προστατεύουν τους μισθούς και τη διαπραγματευτική θέση των εργαζομένων πρέπει τώρα να εκθλιφθούν ως εμπόδια που παρεμποδίζουν την άκρως απαραίτητα ανταγωνιστική αναπροσαρμογή των μισθών.  Όσοι τολμούν να αμφισβητούν την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης μισθών ... τους απαντούν ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί το ενιαίο νόμισμα είναι να έχουν εξαιρετικά - ευέλικτες αγορές εργασίας που θα επιτρέπουν την ταχεία προσαρμογή των μισθών προς τα κάτω.» «Το ζήτημα … το πώς αυτή η μπουλντόζα της οικονομικής διακυβέρνησης μπορεί να σταματήσει από ποδοπάτημα πάνω από τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων »… παραμένει αναπάντητο.
Μάλλον ο Ronald Janssen τα είπε όλα !!!!!

 

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ο λόγος που οι Γερμανοί τόσο ανένδοτοι για τους χαμηλότερους μισθούς και τις δεσμεύσεις για την περαιτέρω λιτότητα και υποταγή μας σε κάποιο  γερμανό οικονομικό Γκαουλάιτερ που θα διευθύνει την ελληνική οικονομία;
Το κλειδί σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι όταν έλαβαν χώρα … οι διασώσεις της Ελλάδα … το χρήμα δεν ήρθε καν στην Ελλάδα … όπως σας κορόιδευε για αρκετό καιρό ο φασίστας κύριος καρατζαφερης … αλλά απλώς πιστώθηκαν οι λογαριασμοί πράγμα που επέτρεψε στη χώρα να χρησιμοποιήσει τα ιδικά μας έσοδα για να πληρώσει τους λογαριασμούς στην εγχώρια αγορά, αντί της αποστολής πραγματικών μετρητών στους πιστωτές μας στο εξωτερικό. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για την λιτότητα. Οι δανειστές θέλουν να μειώσουν τις δαπάνες εντός του κράτους μας έτσι ώστε να μπορούμε να πληρώνουμε με πραγματικά μετρητά τους πιστωτές μας.



Θα έχετε αναρωτηθεί βέβαια για τις οικονομικές πολιτικές και πιέσεις που επιβάλλονται από τη Γερμανία προς τις περιφερειακές χώρες ώστε να κάνουν περισσότερες «μεταρρυθμίσεις», προκειμένου να διευκολυνθεί μια πιο εσωτερική υποτίμηση στην περιφέρεια. 

Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Το πρόβλημα είναι ότι η εσωτερική υποτίμηση δεν είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αύξηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας. 
Το κόστος μιας τέτοιας στρατηγικής είναι πολύ υψηλό και η κοινωνία καταρρέει πριν φτάσει καν κοντά στο στόχο. 
Και αυτό είναι αντιπαραγωγικό …
Και για τη Γερμανία ;;;;;;;;;;;
Χμ… οι μεταρρυθμίσεις υπονόμευσαν την ανταγωνιστικότητα στα υπόλοιπα ευρω-έθνη και τόνωσαν τις γερμανικές εξαγωγές. 
Αλλά με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούνται, εν μέρει, οι συνθήκες που επιδεινώνουν  τη συντριβή της Νότιας Ευρώπης. 
Και οι χώρες της περιφέρειας καλούνται να υιοθετήσουν «μεταρρυθμίσεις» (δηλαδή τη μείωση του κόστους εργασίας), σε μια εποχή που η παγκόσμια οικονομία δεν αυξάνεται πλέον , ενώ η Γερμανία, από την αντίθεση πλευρά, έκανε αυτές τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μια εποχή που ο υπόλοιπος κόσμος άκμαζε οικονομικά .

Με άλλα λόγια, οι οικονομικές επιδόσεις της Γερμανίας είναι συνδεδεμένη με εξωτερικές εξελίξεις, λόγω της εξάρτησής της από τις εξαγωγές. 
Σύμφωνα με την Eurostat, οι εξαγωγές το 2012 αντιστοιχούσαν σε περίπου 52 τοις εκατό του ΑΕΠ της Γερμανίας. 
Επιπλέον, η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Γερμανίας, έτσι ώστε η γερμανική οικονομία να εξαρτάται από την αγοραστική δύναμη των ευρωπαίων  καταναλωτών. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γερμανικού think tank IFO, εάν η Ευρωζώνη …  χωρίσει (sic) … αν δηλαδή και οι πέντε χώρες που έχουν λάβει βοήθεια πάνε σε πτώχευση, η Γερμανία θα χάσει περίπου 530 δισεκατομμύρια ευρώ . 
Στην ουσία: η οικονομία της Γερμανίας εξαρτάται από την ελεύθερη ζώνη εμπορίου και εξαγωγών, βέβαια η υπόλοιπη Ευρώπη μπορεί να αγοράσει … μόνο αν έχει την πολυτέλεια να το πράξει.



Εδώ  όμως το κλείνω … γιατί βαρέθηκα …
HEIL GAP (or mind the GAP)

 
Χμ  ... Οχι, θα συνεχίζω με δεύτερο μέρος ... σε υστερόγραφα :
Υ.Γ.1
Η ευρωπαϊκής ανάκαμψη ; Δόξα τω Θεώ για την ανθρώπινη βλακεία!
Βέβαια εσείς δεν χάβετε τα παραμύθια για την ανάπτυξη μέσα από συνθήκες άγριας λιτότητας … αλλά υπάρχει και κατι που δεν το εχει αναφέρει κανεις μεχρι σημερα :
Μα για ποια ανάπτυξη μας μιλάτε κύριε σαμαρα όταν ολόκληρος ο πλανήτης γη βρίσκεται σε βαθειά ύφεση ;;;
Μα στους βορειοηπειρώτες ψηφοφόρους σας θαρρείτε πως μιλάτε καημενούλη μου ;;;




Υ.Γ.2
Ενώ … η τρέλα συνεχίζεται …
Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση της Πολωνίας κατάσχεσε τα  μισά από τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία της χώρας να πληρώσει για το δημόσιο χρέος της.  (Πηγή:. Reuters, 4 Σεπ 2013).
Γιατί μια χώρα το κάνει αυτό;
Λοιπόν ... για να δανειστεί ακόμη περισσότερα.
Η τρέλα λοιπόν συνεχίζεται.





Υ.Γ.3.
Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
JUNK YARD
Δεν υπάρχει οικονομία στον κόσμο που μπορεί να εξυπηρετήσει το αυξανόμενο βουνό του χρέους που είναι 160% του ΑΕΠ, όταν μόνο το 40 % των ατόμων εργάζονται και συνεισφέρουν στην οικονομία.
Για να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου το 55% των ανθρώπων θα έχουν θέσεις εργασίας, ένα ποσοστό που θα μπορούσε να καταστήσει την οικονομία βιώσιμη … θα πρέπει να απασχολούνται περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι.
Θα απαιτήσει τη δημιουργία πάνω από 2 εκατομμύριων θέσεων εργασίας σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα-μια αύξηση 55 % στον αριθμό των θέσεων εργασίας!
ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Και η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει αιμορραγία θέσεων εργασίας.
Με τα σύνορα ανοιχτά ελληνοποιώντας συνεχώς αλλοδαπούς … προσθέτοντας έτσι νέους ανέργους ! 



No comments:

Post a Comment