Translate

Wednesday, March 27, 2013

Οι κυπριακές τράπεζες ξανανοίγουν …. αλλά για να λειτουργήσουν σαν τα δοξασμένα αυτές τις ημέρες ΑΤΜ !




From HEIL GAP ( or mind the GAP) 
Σήμερα 28 Μαρτίου , σύμφωνα με τον Tyler Durden, οι τράπεζες της Κύπρου θα ξανανοίξουν γύρω στο μεσημέρι (υποτίθεται ότι πρέπει να κλείσουν στις 6 το απόγευμα, αλλά πιθανότατα θα κλείσουν πολύ νωρίτερα).

Τι σημαίνει αυτό;
Προφανώς τίποτα!
Επειδή σύμφωνα με τα διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία …. το όριο απόσυρσης σε όλες τις τράπεζες θα είναι € 300 ανά ημέρα.
Με άλλα λόγια, αυτό που όλοι το αναφέρουν ως «επαναλειτουργία», είναι να επιτρέψουν στα φυσικά καταστήματα των τραπεζών να χρησιμοποιηθούν … σαν τα « πολύ-δοξασμένα αυτές τις ημέρες ΑΤΜ » … με την διαφορά ότι από την άλλη πλευρά …. θα υπάρχει ένας πολύ τρομοκρατημένος και γεμάτος σύγχυση ταμίας . (τα ίδια ΑΤΜ που πριν από λίγες ημέρες είδαν το όριο αναλήψεων τους να μειώνεται από € 300 έως € 120).
Όλες οι άλλες συναλλαγές με μετρητά θα περιοριστούν αυστηρά, σχεδόν δεν θα επιτρέπεται να βγάλετε καθόλου μετρητά από το νησί, το δε κερασάκι στην τούρτα είναι ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα απαγορεύσει τη λήξη των προθεσμιακών καταθέσεων.
Αυτό σημαίνει ότι οι προθεσμιακές καταθέσεις θα γίνουν τώρα "μόνιμες καταθέσεις", ακόμη και αν είναι κάτω από το εξασφαλισμένο όριο των € 100.000.
Τα καλά νέα: η πιστωτική κάρτα θα επιτρέπεται οπουδήποτε στο νησί όταν με αυτή πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες.
Φυσικά, το ηλεκτρονικό χρήμα …..  συμβαίνει να μην είναι μετρητά .
HEIL GAP ( or mind the GAP)  
Υ.Γ.
Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας σε σύγκριση με την ίδρυση μιας τράπεζας; - Μπέρτολντ Μπρεχτ 
 

No comments:

Post a Comment