Translate

Friday, July 15, 2016

« Οι Τούρκοι έχουν αίμα δεν είναι ψόφιες γάτες»ΕΔΩ : ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
From HEIL GAP (or mind the GAP)

Η Τουρκία έχει μια ιστορία πραξικοπημάτων, το προτελευταίο πραγματοποιείται το 1997, πράγμα που ανάγκασε την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Nemettin Ερμπακάν … ενώ για το τελευταίο πραξικόπημα που πραγματοποιείται τωρα θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε ότι διαβάζουμε από τον ξένο τύπο … Αυτό που με εντυπωσίασε όμως ήταν ότι μια ισραηλινή εφημερίδα η www.haaretz.com ήταν η πρώτη που είχε τις πλέον εμπεριστατωμένες ειδήσεις για το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκιά ( σκεφτείτε το αυτό)  συν το ότι μας ενημέρωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν συμμετέχουν στο πραξικόπημα και κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο για την επίλυση της κατάστασης.


Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι μια ομάδα στρατιωτικών δυνάμεων έχουν εμπλακεί σε μια "απόπειρα πραξικοπήματος" εναντίον της κυβέρνησης.
Είπε ότι ένας αριθμός στρατηγών εμπλέκονται στην βίαια ανάληψη της κυβέρνησης.

Το Al Jazeera έχει μάθει ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης έχει κλείσει, καθώς και ότι έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις.

"Φαίνεται ότι υπάρχει διαφωνία στις στρατιωτικές τάξεις, σύμφωνα με το " Al Jazeera " 


Στην πρωτεύουσα Άγκυρα, ακούστηκαν πυροβολισμοί, καθώς και πτήσεις στρατιωτικών αεριωθούμενων αεροπλάνων και ελικόπτερων, δήλωσε ένας μάρτυρας στο Reuters.


Ο δήμαρχος της Άγκυρας φέρεται να κάλεσε τους ανθρώπους στους δρόμους αψηφώντας μια απαγόρευση της κυκλοφορίας, γεγονός που υποδηλώνει ότι σύντομα θα μπορούσαν να ξεσπάσουν ταραχές.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας έγραψε tweet στους κατοίκους να «βγουν στο δρόμο».


Ο Orian Jones Βρετανός δημοσιογράφος με έδρα την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε:
τα τεθωρακισμένα βγήκαν στους δρόμους. Υπάρχουν αναφορές για συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και του στρατού ", δήλωσε στο Sky News, προσθέτοντας υπήρξαν επίσης αναφορές ότι είχε αφοπλιστεί η αστυνομία που φρουρεί το προεδρικό μέγαρο.


«Έχω μιλήσει με διάφορους φίλους σε όλη την πόλη, κάποιοι αναφέρουν ότι ακούν πυροβολισμους στους δρόμους.»

Τούρκοι πολίτες αντιδρούν στο πραξικόπημα και βγαίνουν στους δρόμουςΈνα άτομο ξαπλώνει μπροστά από ένα τεθωρακισμένο στην πρόσβαση προς τον  αερολιμένα Ataturk στην Κωνσταντινούπολη καθώς οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να αντιπαρατεθούν στο στρατιωτικό πραξικόπημα (αφού το λέμε … οι Τούρκοι έχουν αίμα)


 


Ένα τεθωρακισμένο στην κεντρική Άγκυρα «σκαρφαλώνει» σε ένα αυτοκίνητο καθώς οι διαδηλωτές σκαρφαλωνουν επανω του για να το σταματήσουν.
  

 

Περισσότερες λεπτομέρειες από την δήλωση που ανέγνωσε  ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας TRT κατ 'εντολή της στρατιωτικής παράταξης που φαίνεται να είναι πίσω από το πραξικόπημα: Λέει ότι η ελευθερία των Τούρκων πολιτών είναι εγγυημένη από αυτους που αναφέρονται  ως « το Συμβουλίου ειρήνης», ανεξάρτητα της θρησκείας, φυλής ή γλώσσας .... Το Συμβούλιο Ειρήνης δεν θα επιτρέψει τη διασάλευση της δημόσιας τάξης …

Αξίζει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η τουρκική κυβέρνηση εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι κατέχει ακόμη την εξουσία.


Μια πηγή της ΕΕ που παρακολουθεί τα γεγονότα είπε στο Reuters ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν τον έλεγχο των αερολιμένων και των στρατηγικών σημείων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ενήμερος για τις εξελίξεις στην Τουρκία και λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις.

Τέλος του πρώτου μέρους
HEIL GAP (or mind the GAP)

Μέρος δεύτερο του άρθρου μου « Οι Τούρκοι έχουν αίμα δεν είναι ψόφιες γάτες» 
From HEIL GAP (or mind the GAP)


Μια ανακοίνωση στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT αναφέρει ότι έχει κηρυχθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη την Τουρκία και ότι τα αεροδρόμια είναι κλειστά. 
Ο εκφωνητής διαβάζει μια δήλωση από τον στρατό.
Η δήλωση υπόσχεται ένα νέο σύνταγμα για τη χώρα και λέει ότι η δημοκρατία και το κοσμικό κράτος δικαίου είχαν υπονομευθεί, επίσης προσθέτει ότι έχει επιβληθεί, ο στρατιωτικός νόμος.

Ο επικεφαλής του υποκαταστήματος της Κωνσταντινούπολης του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ της Τουρκίας αναφέρει ότι οι στρατιώτες εισήλθαν στο κτίριο του κόμματος και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν, αναφέρει το CNN Turk.


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι λέει ότι ελπίζει ότι θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και ενότητα στο εσωτερικό της Τουρκίας εν μέσω αναφορών ότι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη.


Η πλήρης δήλωση των τούρκων στρατιωτικών έχει ως εξής: "Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει πλήρως τη διοίκηση της χώρας για να αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, το κράτος δικαίου και την γενική ασφάλεια που είχε διασαλευτεί."
"Όλες οι διεθνείς συμφωνίες εξακολουθούν να ισχύουν. Ελπίζουμε ότι όλοι οι καλές σχέσεις μας με όλες τις χώρες θα συνεχιστούν. "

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι σε διακοπές και εκτός της χώρας και είναι ασφαλής όπως ανέφερε στο Reuters πηγή από το γραφείο του.

Υπάρχουν πολλές αναφορές ότι έχουν ληφθεί όμηροι τόσο στην τουρκική πρωτεύουσα την Άγκυρα. Από το CNN Turk λένε ότι κρατούνται στο εκεί στρατιωτικό αρχηγείο.
Το κρατικό Πρακτορείο Anadolu αναφέρει οτι ο επικεφαλής του στρατού είναι μεταξύ εκείνων που κρατούνται.

Και εδώ Τούρκοι πολίτες έξω από τα  ΑΤΜ
17 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΕνημέρωση -  τανκς κατευθύνονται στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Άγκυρα που έχει αποκλειστεί από διαδηλωτές


O Ταγίπ Ερντογάν εμπλεκει ΗΠΑ και τον εξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Fethullah Gülen


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να αναζητεί άσυλο στην Ευρώπη, καθως το στρατιωτικό πραξικόπημα συνεχίζεται στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγές NBC News.

Απευθυνόμενος στους Τουρκους μέσω Facetime, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Είμαι πρόεδρος,» και ορκίστηκε να συντρίψει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Είπε, επίσης, «δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η χώρα από την Πενσυλβάνια,« συνδέοντας άμεσα την απόπειρα πραξικοπήματος με τον εξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμη Fethullah Gülen.
Ο κ. Fethullah Gulen είναι ένας πρώην ιμάμης και κάποτε σύμμαχος του Ερντογάν ο οποίος τώρα ζει στην αυτοεξοριστος στην Πενσυλβάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον οποίο ο κ Ερντογάν κατηγόρησε για συνωμοσία εναντίον του. Ο κ. Gulen αρνήθηκε οποιοδήποτε ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος, λέγοντας σε μια ηλεκτρονική δήλωση ότι την καταδικάζει «απερίφραστα».

Ενημέρωση - Εν τω μεταξύ, ο Ερντογάν, (ο Ερντογάν, ο οποίος ήταν σε διακοπές σε ένα θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, βρίσκεται ακόμα σε μια άγνωστη τοποθεσία), φέρεται να προσπαθεί να αποκτήσει γερμανικό άσυλο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης γράφουν ότι το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Εν τω μεταξύ, το γραφείο του Τούρκου προέδρου δεν αποκαλύπτει τα ίχνη του Ερντογάν, λέγοντας ότι είναι σε μια ασφαλή θέση, αναφέρει AP .Διαδηλωτές υποστηρίζουν τον Erdogan ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα « Οι Τούρκοι έχουν αίμα δεν είναι ψόφιες γάτες» Μέρος τρίτο
From HEIL GAP (or mind the GAP)
«Χιλιάδες άνθρωποι είναι στους δρόμους" διαδηλωνωντας την αντίθεση τους με το πραξικόπημα …  

Κοντά στην Άγκυρα, F-16 μαχητικά αεροσκάφη της Τούρκικης Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψαν ένα ελικόπτερο που δραστηριοποιείτο στην υποστήριξη της απόπειρας πραξικοπήματος.

Το κτίριο του τούρκικου κοινοβουλίου στην Άγκυρα έχει βομβαρδιστεί από τους στασιαστές.Σε αυτό το σημείο, φαίνεται ότι το πραξικόπημα … αποτυγχάνει.

Έχει την αντίθεση ενός μεγάλου τμήματος των ενόπλων δυνάμεων, της τουρκικής ομοσπονδίας επιχειρήσεων, και, το πιο σημαντικό, από την κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία εξέδωσε δήλωση στην Ουάσινγκτον για τη στήριξη της κυβέρνησης Ερντογάν.

Οι μονάδες του στρατού που στηρίζουν το πραξικόπημα που φέρεται να αποσύρονται από τους δρόμους, ενώ οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έχουν ξαναπάρει τον έλεγχο του κεντρικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, TRT.


Ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις τη διάρκεια της νύχτας έχει πλέον αυξηθεί σε 90.
Περισσότερα από 1.500 από το στρατιωτικό προσωπικό έχουν συλληφθεί.


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το Σάββατο.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, κατηγόρησε για την απόπειρα πραξικοπήματος «μια μειοψηφία εντός των ενόπλων δυνάμεων» και είπε οτι οι υπεύθυνοι θα "πληρώσουν ένα βαρύ τίμημα για την προδοσία τους προς την Τουρκία".

Υπέδειξε ότι οι συνωμότες είχαν προσπαθήσει να τον δολοφονήσουν την Παρασκευή με μια βομβιστική επίθεση στην τουρκική μεσογειακή πόλη-θέρετρο του Μαρμαρά.
Οι υποστηρικτές του κ Ερντογάν βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για να αντιταχθουν στην απόπειρα πραξικοπήματος, και το κρατικό Πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι 754 μέλη των ενόπλων δυνάμεων που συνδέονται με το πραξικόπημα έχουν ήδη τεθεί υπό κράτηση.
 
Ένας υπάλληλος στο γραφείο του προέδρου είπε στα πρακτορεία ειδήσεων ότι τουλάχιστον 60 άτομα, ως επί το πλείστον άμαχοι, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις. Δεκαεπτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση ελικοπτέρων στα περίχωρα της Άγκυρας, και 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από μια βόμβα πυροδοτήθηκε στο Κοινοβουλίου.Πάνω από 1.500 ύποπτοι πραξικοπηματίες συνελήφθησαν στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.
Αναφέρθη ότι Τούρκοι νομιμόφρονες συνέλαβαν σε μια μέρα 1.563 στρατιώτες και οι αξιωματικούς που εμπλέκονται στην άλλη απόπειρα πραξικοπήματος.
29 συνταγματάρχες και πέντε στρατηγοί απολύθηκαν.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις και αψιμαχίες στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.


- ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ - ΝΑ ΤΑΙΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ-


Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία …
Οι Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο του κορυφαίου στρατιωτικού κτιρίου HQ, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ομάδες ανταρτών που αντιστέκονται, δήλωσε ένας Τούρκος αξιωματούχος το Σάββατο, όπως αναφέρεται από το ReutersΟ στρατηγος Hulusi Akar, ο οποίος είναι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, έχει ήδη απελευθερωθεί ύστερα από  την αιχμαλωσία τους από τους αντάρτες. Ήταν ο πιο ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος στα χέρια τους.

 

Δεν ήταν σαφές ποιος ήταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος. Οι βασικοί συντελεστές: οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παρενέβησαν αρκετές φορές στην πολιτική, συμπεριλαμβανομένων τριών προηγούμενων πραξικοπημάτων από το 1960, μέχρι την τελευταία φορά … πριν 19 χρόνια … για να εκδιώξουν έναν ισλαμιστή πρωθυπουργό το 1997.

Ο στρατός είναι ιστορικά αντίθετος σε επεμβάσεις στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι γνωστό το πώς οι ανώτεροι αξιωματικοί,  πολλοί από αυτούς που διορίζονται από τον κ Ερντογάν, αισθάνονται σχετικά με τις πρόσφατες παρεμβάσεις του στη Συρία ....Η απότομη εξέλιξη των γεγονότων φαντάζει αβέβαιη την μακρά παραμονή του κυρίου Ερντογάν στην εξουσία.


Για να μην το κουράζουμε τωρα: «Αυτό που έγινε χθες στην Τουρκία ήταν ένα πραξικόπημα εναντίον του κ.Ερντογάν » ...  !!!!!!!!!!!!!!


Η χώρα ήδη παρέπαιε από ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων εξτρεμιστών (και μάλιστα πολύνεκρων επιθέσεων) με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τον πόλεμο στη Συρία και με την αναζωπύρωση της κουρδική εξέγερσης στην νοτιοανατολική Τουρκιά, και ο κ Ερντογάν … χμ, να έχει αποξενωθεί από τους μισούς Τούρκους πολίτες με την ολοένα και πιο αυταρχική συμπεριφορά του.


Ανεξάρτητα από το αν το πραξικόπημα συνθλίφθηκε τόσο γρήγορα, ή το εάν η Τουρκία μαζί με τις όμορες χώρες ευρίσκεται σε οικονομική και κοινωνική αναταραχή υπό την επίδραση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης … από τη σκοπιά τώρα τόσο των στρατιωτικών όσο και των πολίτικων της Άγκυρας, η μεγαλύτερη ανησυχία τους είναι για τις εξελίξεις στο Ιράκ … καθώς οι κουρδικές περιφερειακές αρχές έχουν χρησιμοποιήσει την κρίση για να επεκτείνουν κατά πολύ το έδαφός τους, καταλαμβάνοντας την πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή του Κιρκούκ και παρέχοντας βοήθεια στους Κούρδους μαχητές στη βόρεια Συρία, οι οποίοι κήρυξαν de-facto αυτόνομη την περιοχή στα σύνορα της Τουρκίας ενώ ο Ερντογάν προέβη σε βίαιη καταστολή των κουρδων με βάση τα πολιτικά κόμματα και τον κουρδικό πληθυσμό στο σύνολό του. Προσθέτοντας στην αστάθεια, και την ISIS, η οποία ενώ είχε θεωρηθεί ως σιωπηρή σύμμαχος από τον Ερντογάν, ενώ τώρα προβαίνει σε αντίποινα για αυτό που θεωρεί ως προδοσία, καλώντας τους υποστηρικτές της να διεξαγάγουν ιερό πόλεμο και τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε "και ολίγη" από το ότι η οικονομική ανάπτυξη στη γείτονα χώρα έχει επιβραδυνθεί δραματικά, υπό την επίδραση της παγκόσμιας ύφεσης και της πολιτικής αβεβαιότητας, ενώ αναμένεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο κατά το επόμενο έτος ... η δε απόπειρα του χθεσινοβραδινού πραξικοπήματος από τμήματα του τουρκικού στρατού … χμ, λογικά θα αυξήσει μόνο την ένταση των ήδη εκρηκτικών αντιθέσεων στην χώρα.
HEIL GAP (or mind the GAP)
 


Υ.Γ.

Στημένο ξεστημένο το πραξικόπημα από τις μυστικές υπηρεσίες (εξάλλου αυτός είναι και ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών να διαρρέουν πληροφορίες μέχρι εκείνου του σημείου που εν συνεχεία θα μπορέσουν να τις εκμεταλλευτούν – πέντε πάνω … πέντε κάτω … ποτέ όμως το 100% ) σημασία έχουν οι 90 (και βάλε) νεκροίκαι το ότι η Τουρκία μόλις εισήρθε σε έναν εμφύλιο πόλεμο !!!

1 comment:

  1. Πιστευω πως αυτη η κατασταση μαλλον συντομα θα εξαχθει προς ομορα κρατη. Απο αφορμες οι τουρκοι αλλο τιποτα.

    ReplyDelete