Translate

Thursday, May 30, 2013

Η Ιταλία κατέβαλε από 500 € σε Αφρικανούς πρόσφυγες ώστε να φύγουν για τη Γερμανία !





From HEIL GAP ( or mind the GAP)
Περίπου 300 Αφρικανοί πρόσφυγες που ζουν σήμερα πίσω από μνημείο του Bismarck στο Αμβούργου έλαβαν από την ιταλική κυβέρνηση από 500 ευρώ ώστε να φύγουν για τη Γερμανία. Οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν γνωρίζουν τι θα τους κάνουν στη συνέχεια, καθώς δεν διαθέτουν στέγη και καθόλου χρήματα.
Οι εκκλησίες και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις του Αμβούργου έχουν συγκεντρώσει  αρκετές σκηνές για αυτούς "τους νέους κατοίκους" και επίσης τους προσφέρουν συμβουλές και τις βασικές υπηρεσίες υγείας .

Κύματα προσφύγων εμφανίστηκαν στην Ιταλία αμέσως μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λιβύη και σύμφωνα με μια επιστολή από το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Die Welt, "χιλιάδες από αυτούς έλαβαν πρόσφατα από 500 € ο καθένας από την ιταλική κυβέρνηση ώστε να εγκαταλείψουν τη χώρα".

«Οι πρόσφυγες είχαν λάβει τα χρήματα με την παραίνεση να πάνε στη Γερμανία,» αναφέρει επιστολή, που απευθύνεται σε συμβούλους των προσφύγων. 
Στην Ιταλία τους είχαν προσφέρει προσωρινή στέγαση, αλλά κάποτε τελείωσε η συγκεκριμένη χρηματοδότηση της ΕΕ.
ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  :
«Δεν έχουν κανένα νομικό δικαίωμα που να υποστηρίζει την στέγαση ή την κρατική  βοήθεια και θα ήταν ανεύθυνο να τους δώσουμε ψεύτικες ελπίδες», είπε στην Die Welt  ο κ. Detlef Scheele, των Κοινωνικών Υποθέσεων του Αμβούργου. «Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από ό, τι να πάνε όπου μπορούν να εργαστούν και να έχουν το νόμιμο δικαίωμα να κατοικούν, είτε πρόκειται για την Ιταλία ή την πατρίδα τους», πρόσθεσε.

Η πόλη του Αμβούργου έχει προσφέρει στους "νέους κατοίκους της" δωρεάν εισιτήρια τρένου ώστε να γυρίσουν πίσω στην Ιταλία, αλλά … με μικρή επιτυχία.
Φαίνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι η Ιταλία έδωσε σε πολλούς από τους πρόσφυγες - που προέρχονται από τη Λιβύη αλλά κυρίως είναι διακινούμενοι εργαζόμενοι από το Τόγκο, τη Νιγηρία και τη Γκάνα - μια προσωρινή άδεια εισόδου επιτρέποντάς τους να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της ζώνης του Σένγκεν.
Αυτή η άδεια διελεύσεως τους επιτρέπει παραμονή για τρεις μήνες, στις περιοχές Σένγκεν της ΕΕ, αλλά πολλοί έχουν ήδη αφιχθεί στη Γερμανία ... και σύμφωνα με την επιστολή ... δεν φαίνεται να σχεδιάζουν να φύγουν.
HEIL GAP ( or mind the GAP)


No comments:

Post a Comment