Translate

Sunday, December 23, 2012

Η Ολιγαρχία της Ε.Ε. ανακεφαλαιώνει (sic) .. και σώζει ξανά τον εαυτό της !


Δευτέρα , 24 Δεκεμβρίου 2012 στις 00:09 UTC+2
From HEIL GAP (or mind the GAP )
Την Παρασκευή πριν από τα Χριστούγεννα … όταν κανείς δεν έδινε προσοχή … όταν οι άνθρωποι χάζευαν μέσα στα πολυκαταστήματα ή τριγυρνούσαν στους δρόμους , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την έκθεσή της για διάσωση των τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Ένωση .
Ένα στεγνό έγγραφο με αριθμούς που όμως παρέλειπαν ενα σημαντικό γεγονός.

« 2012 Πίνακας αποτελεσμάτων για τις κρατικές ενισχύσεις »
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-12-1444_en.htm
 

Παρείχε όντως ένα αφυπνιστικό αλλά λαθεμένο στοιχείο , επειδή κάλυπτε την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Δεκέμβριο του 2011, και όχι το 2012.
Η γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο για να προσθέσει όλους τους αριθμούς .
(Χα, χα, χα …… ξεφτέρια , φαίνεται θα είναι … σαν και αυτά που διόρισε
μετεκλογικά στο δημόσιο η νέα δημοκρατία….)

Το αποτέλεσμα :
« Το συνολικό ποσό που οι κυβερνήσεις των 27 κρατών μελών της ΕΕ είχαν παραδώσει στις τράπεζες τους για να τις στηρίξουν ή να τις διασώσουν ανήλθε σε 1.616 δισεκατομμύρια ευρώ (2.100 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ), ή 1,6 τρισεκατομμύρια ευρώ …..
»



Δεν περιλαμβάνονται οι τραπεζικές διασώσεις του 2012, όπως της Ισπανίας, της  οποίας οι τράπεζες έχουν πάρει την πρώτη δόση των 39 δισεκατομμύρια ευρώ , ή Ελλάδα μας … μα και ή μικρή μας αδελφούλα η Κύπρος , της οποίας μόνο οι τράπεζες απαιτούν τουλάχιστον  10 δισεκατομμύρια ευρώ. ( διαβάστε σχετικό άρθρο : Η παρακμή  …. ! ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ )

Επίσης, δεν περιλαμβάνεται καμία από τις πράξεις διάσωσης της ΕΚΤ. 

Παρ 'όλα αυτά τα 1,616 τρισεκατομμύρια ευρώ είναι ένας μεγάλος αριθμός:
Το 13% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από αυτά, 1,174 τρισεκατομμύρια ευρώ ήταν για «την ενίσχυση της ρευστότητας», και 442 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν για την υποστήριξη της "φερεγγυότητα των τραπεζών", όπως π.χ. ανακεφαλαιοποίηση …. κλπ


                                       
Οι συνήθεις ύποπτοι ;
Στην τρίτη θέση, η Γερμανία, της οποίας οι τράπεζες έλαβαν το 16% του συνολικού ποσού .
Στη δεύτερη θέση , η Ιρλανδία , οι τράπεζες της οποίας επίσης πήραν το 16% του συνολικού ποσού.
Ξανά και ξανά …. μπορούμε να δούμε στην πράξη την παραφροσύνη που διαπράχθηκε από την ιρλανδική κυβέρνηση τη στιγμή που αποφάσισε να καταδικάσει τους πολίτες και τους φορολογούμενους της ( … και τις μελλοντικές τους γενιές ) για να διασώσει … τους επενδυτές στις ιρλανδικές τράπεζες …..
Και στην πρώτη θέση .... το Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου οι σάπιες τράπεζες, τώρα φροντίζονται από το 19% του συνολικού ποσού των 1,6 τρις. ευρώ .

Βεβαία δεν θα ακούσατε ποτέ για … μνημόνια στο Ηνωμένο βασίλειο … φυσικά ούτε στην Γερμάνια !
Όχι φίλοι μου δεν είναι να απορείτε …. 

Δηλαδή τι; 
Θέλουν και αυτοί οι ζηλιάρηδες μνημόνια ; 
Μα αυτοί δεν διαθέτουν τον «πρωθυπουργό της χρονιάς» ....

 


Και εδώ η αδελφή ….  της άλλης @δελφής ….

 

Πουθενά φυσικά δεν ακούγεται ότι οι πολίτες και οι φορολογούμενοι των χωρών της ΕΕ « δεν  ξεζουμίζονται » για τη διάσωση των τραπεζών…αλλά «για τη διάσωση των επενδυτών τους» , συμπεριλαμβανομένων των μετόχων, κατόχων ομολόγων, τους αντισυμβαλλόμενους και τους άλλους επενδυτές και κερδοσκόπους.
Η Εγγύηση των καταθέσεων ή λογαριασμών συναλλαγών είναι ένα πράγμα.
Αλλά διάσωση των επενδυτών και των κερδοσκόπων που είχαν εκτεθεί σε κινδύνους και είχαν αποζημιωθεί για την απόδοση τους ή το δέλεαρ της υπεραξίας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
Φυσικά … ο σκοπός όλων των διασώσεων είναι η «Κοινωνικοποίηση των ζημιών και των κινδύνων » που συνεπάγονται … και που επιτρέπουν σε ορισμένους  προνομιούχους επενδυτές να επωφεληθούν από τις διασώσεις !
“Δεν είναι η τράπεζα που είναι σημαντική, αλλά οι επενδυτές της ! “
Ένα θέμα που αποκρύπτει «η ολιγαρχία των διασώσεων» .


 

Μια μεγάλη διάσωση των τραπεζών στην Ευρωζώνη μπορεί να καταστρέψει μια χώρα ….
Όπως συνέβη και με την δική μας ….
Με την αρχή του κακού από τις διασώσεις του αλογοσκουφη και του Κωστάκη της Ραφήνας ….  συνεχίζοντας με το μνημόνια νούμερο ένα πασοκ – λαος …. περνώντας στις διασώσεις Papademon ….  και εν συνέχεια στην σημερινή κατοχική κυβέρνηση … που ξεπουλά το σύνολο της χώρας, όπως έχουμε δει, επειδή δεν μπορούν να εκτυπώσουν οι ίδιοι τα χρήματα για τις διασώσεις - (bailout).

Τι είδους κυβερνητική οντότητα είναι αυτή ρε πρωθυπουργέ της χιλιετίας; ( copyright: pitsirikos.net ) όταν καλείς τον κόσμο να ζήσει σε συνθήκες  πλήρους εξαθλιώσεως … με τους μισούς Έλληνες να ζουν μέσα στο ψύχος … ( εξ αιτίας της ανοησίας ενός πολίτικου απατεώνα … που κατάφερε με την κοροϊδία και το ψέμα να εκλεγεί πρωθυπουργός ) …. και που λόγω της ασχετοσύνης σου στα οικονομικά … εκτόξευσες στα ύψη την φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης … ( και όπως αποδεδείχθηκε … τελικά χωρίς κανένα κέρδος για τα δημόσια ταμεία ….  παρά μόνο ζημίες ….)  και συν τοις άλλοις μας ζητάς να ζήσουμε για χρόνια υπό συνθήκες ένδειας … για να εξοικονομηθούν όλες εκείνες οι υπερβολικές δαπάνες από την κακή διαχείριση των νεοφιλελευθέρων κυβερνήσεων σας ….

Κυβερνήσεων όλων αυτών των πολιτικών απατεώνων και κοινών κλεφτών-μιζαδόρων που άφησαν την χώρα μας  σε αυτή την τρομερή κατάσταση; 



Μα τι είδους κόλπα κυβερνητικής οντότητας είναι αυτά ρε προς τους πολίτες της χώρας ;
Τι είδους πολιτική οντότητας είναι αυτή ρε «γκαβουλιακα»  ….  ;
Αυτή ….  που οδηγεί στο μηδέν  την απόδοση των αποταμιεύσεών των συνταξιούχων ( βλέπε PSI και βγάλε άκρη ), προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες ;
 



Αυτή ΡΕ παλι@νθρωπε … που ανήμερα των Χριστουγέννων… παγώνεις τα Ελληνόπουλα στο κρεβατάκι τους  … από το πολύ κρύο λόγω έλλειψης θέρμανσης ;

«Πάντως σίγουρα δεν είσαι το είδος της πολίτικης οντότητας που θα μπορούσε να παίξει αυτό το μεγάλο ρόλο που χρειάζεται σήμερα η οικονομία μας »

Ας σε ξαναψηφίσουν λοιπόν οι μισοί Έλληνες …
Ναι για άλλη μια φορά … ψήφο και πάλι στους άχρηστους και στους ηλιθιους !  



 
Γιατί είναι τόσο μ@*@#ε$ ... που δεν θα καταλάβουν ποτέ ότι όλα αυτά τα καινούργια παραμύθια περί ανάπτυξης …. είναι απλά και μόνο ... το επικοινωνιακό τέχνασμα για να χρυσωθεί το χάπι του ξεπουλήματος της κρατικής μας περιουσίας …

Να δούμε ΑΠΟ ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ θα πληρώνονται τότε το μηνιάτικο τους τα διάφορα «δημόσια λαμόγια
» … όταν ΟΛΑ θα έχουν « χαριστεί » στους ιδιώτες …
Αι σιχτίρ ….  πια
HEIL GAP (or mind the GAP )
Υ.Γ.1.
( διαβάστε εάν θέλετε και το άρθρο «Ο πολιτικός της χιλιετίας» του pitsirikos στο http://www.netnewsgr.gr/2012/12/blog-post_7417.html
Αξίζει …. )
Υ.Γ. 2.
ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ας βάλουν στα αγαπημένα τους το:
http://mypanathinaikos.wordpress.com/

Υ.Γ.3.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ . 



No comments:

Post a Comment