Translate

Tuesday, July 12, 2016

Ο νέος δρόμος του μεταξιού περνάει από την Αθήνα ... αλλά ο ακόμη νεώτερος “δρόμος ” περνά τώρα από την Διώρυγα του Panama !!!!!!!!!!
From HEIL GAP (or mind the GAP)

Διερωτόμουν … μα δεν ήταν κατασκευασμένη τόσο καιρό καλά η διώρυγα του PANAMA ώστε να την διασχίζουν πλοία μέχρι του μεγέθους των αποκαλούμενων Panamax …. τι ήθελαν τώρα και ξοδεύτηκαν να μεγαλώσουν το κανάλι για τα νέα τύπου Panamax containerships μεταφορικής ικανότητας 12.600 teu, τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα από τα υφιστάμενα μεγαλύτερα πλοία που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο κανάλι (4.400 teu).;;;;

Έλα ντε ;;;;

Αυτό μέχρι πριν 15 ημέρες …. που πληροφορήθηκα από μια Παναμένια κυρία ότι η Κίνα αγοράζει το μεγαλύτερο λιμάνι του Παναμά … Τον Μάιο, αγοράστηκε από μια κινεζική εταιρεία το μεγαλύτερο λιμάνι του Παναμά από την πλευρά του Ατλαντικού.
Το Νησί-λιμάνι Margarita, από την πλευρά του Ατλαντικού της διώρυγας, που προσφέρει πλέον στην κινεζική νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία οικεία πρόσβαση σε ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα διανομής αγαθών στον κόσμο.


Ενώ από την κινεζική εταιρία υπόσχονταν … χμ, να αναβαθμίσουν τις προβληματικές εγκαταστάσεις του Παναμά και να προσφέρουν περισσότερα στο εμπόριο με μακρινές τις ανατολικές ακτές της Αμερικής, μετά την αγορά ενός τόσο κρισίμου εμπορικού κόμβου υπάρχει σημαντικός λόγος να διστάσουν ….
Η αυτοαποκαλούμενη "ιδιωτική" επιχείρηση που απέκτησε την Margarita περπατά στα ίδια βήματα με πολλές κινεζικές εταιρείες …  σε ένα μονοπάτι που είναι στρωμένο χμ, με τα συμφέροντα και τις φιλοδοξίες της κινεζικής κυβέρνησης … καθώς οι εντολές δίδοντα από την Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
Η επιτροπή έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει ότι οι εταιρείες ενεργούν σύμφωνα με το συμφέρον του κόμματος-κράτους.

Οτιδήποτε μπορεί να σας θυμίσει κάτι από COSCO …. είναι οφθαλμαπάτη … ή τσιπροαπατη … ή καραμανλο - Βουδοαπατη …. ή δραγασαπατη … χμ, για αυτό σας συμβουλεύω …  αυτό καλλίτερα θάψτε το βαθειά μέσα σας.


Από τον ριζοσπάστη της Τετάρτης 24 Οχτώβρη 2012
Διαδηλώσεις ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας γης.


ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ.- Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται στην παράλια πόλη Κολόν όπου κάτοικοι της περιοχής αλλά κυρίως εργαζόμενοι συνεχίζουν τις διαδηλώσεις ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης του Προέδρου Ρικάρντο Μαρτινέλι, που πήρε την Παρασκευή και την έγκριση του Κοινοβουλίου να ιδιωτικοποιήσει μεγάλη έκταση δημόσιας γης, όπου βρίσκεται ελεύθερη ζώνη εμπορίου.
Η ελεύθερη ζώνη εμπορίου στην Κολόν, στην είσοδο της Διώρυγας του Παναμά από την πλευρά της Καραϊβικής, στεγάζει περίπου 2.000 επιχειρήσεις όπου απασχολούνται 30.000 εργαζόμενοι. Κατά την κυβέρνηση, η ιδιωτικοποίηση μέσω του ξεπουλήματος της δημόσιας γης θα αποδώσει περίπου 2 δισεκατομμύρια μέσα σε μία 20ετία, ποσό πολύ μικρότερο από το ενοίκιο που θα λαμβάνουν οι αρχές για το ίδιο διάστημα. Ταυτόχρονα, στις 31 Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ η διμερής συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ και Παναμά. Από τον ριζοσπαστη της Τετάρτης 24 Οχτώβρη 2012


Σήμερα …. Back to reality ….


Παναμά …. είμαστε οι κινέζοι και σου ερχόμαστε εδώ και τώρα!
Τώρα πλέον …  η εταιρεία μας έχει πλέον υπογράψει μια συμφωνία  900 εκατομμύριων δολαρίων για τον έλεγχο Νησίου-λιμένα Margarita του Παναμά.
Η Μαργαρίτα βρίσκεται στην Ελεύθερη Ζώνη Εμπορίου στην Κολόν.
Από την ίδρυσή της το 1948, αυτή η ζώνη εμπορίου υπήρξε ένα ζωτικό μέρος της οικονομίας του Παναμά.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ζώνης, τις ετήσιες εισαγωγές και εξαγωγές ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Περιτριγυρισμένο από τα αεροδρόμια, τρένα, πλοία και τις οδικές μεταφορές, αυτό το εμπορικό κέντρο διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη μεταφορά των εμπορευμάτων από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό.
Επίσης, και με μεγάλες επιπτώσεις του εμπορίου Βορρά-Νότου μεταξύ της αμερικανικής ηπείρου. 

Απόσπασμα από άρθρο του HEIL GAP γραμμένο το 2011 ….

 


«Οι Κινέζοι προφανώς επιθυμούν να επωφεληθούν από την κρίση του χρέους στην Ελλάδα.
Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν προσφέρει τώρα ένα χέρι βοήθειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση , ή μάλλον μια συμφωνία. Έχουν προτείνει να συμβάλλουν στην EFSF, αλλά όχι χωρίς αποζημίωση.
"Η Κίνα ποτέ δεν ενεργεί χωρίς καμία ιδιοτέλεια".
«Νωρίτερα, πρότειναν την αγορά ομολόγων από τις χρεωμένες χώρες σε αντάλλαγμα για παραχωρήσεις σε εμπορικές επενδύσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα θέσει τους ίδιους όρους για την νέα της πρόταση, δηλαδή το να συμβάλει στην EFSF.»
Αυτή η πρόταση από την ηγεσία της Κίνας είναι απολύτως σύμφωνη με την πορεία που η χώρα τους , έχει ήδη χαράξει κατά την τελευταία δεκαετία. «Έχουν μια παγκόσμια τάση προς την κινεζική κυριαρχία, όχι μόνο στις αγορές, αλλά σε φορείς που καθορίζουν τις οικονομικές πολιτικές».
"Αν συμμετέχουν στην EFSF, τότε η Κίνα θα είναι σε θέση να επηρεάζει τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης."
"Παραχωρήσεις προς την Κίνα μπορεί να αποδεδειχθούν επώδυνες για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις , οι οποίες θα αντιμετωπίζουν στη συνέχεια σκληρότερο ανταγωνισμό.
Τώρα βρε HEIL GAP ( or mind the GAP ) περιμένεις να σκεφτεί τέτοια πράγματα το μυαλουδάκι του ΓΑΠα ;
Αυτό επίσης, θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα για την εικόνα της ΕΕ και των ηγετών της"

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ :
Τελικά από καθαρή απληστία, οι Ευρωπαίοι , οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έστειλαν τα εργοστάσιά τους στην Κίνα « για να εκμεταλλευόμαστε » τους Κινέζους , για πιο φθηνή εργασία, και φυσικά την παιδική εργασία στην Κίνα που είναι ακόμη πιο φθηνή, αλλά να που φτάσαμε τώρα να μας κατέχει η Κίνα .»
Τέλος .
Το νέο σχέδιο διάσωσης της ΕΕ μπορεί και να βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει μια προεπιλογή του δημόσιου χρέους της . Αλλά ποιο είναι το επόμενο σχέδιο και ποτέ ;
Αναμένοντας την επομένη « ΔΙΑΣΩΣΗ » . HEIL GAP ( or mind the GAP )
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ .
VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=F54rqDh2mWA

Και από το κρύο του 2011 …. στο καλοκαίρι του 2016
Χμ, και λίγα … μαθηματικά τώρα … χα, χα, χα… κινέζικα μαθηματικά:
Το Πεκίνο έχει ένα τεκμηριωμένο σχέδιο ώστε από το 2049 να είναι η κορυφαία παγκόσμια υπερδύναμη.
Χμ, και σήμερα βρίσκεται πάνω στα μισά του δρόμου ως εκεί.

Ο συνταγματάρχης Liu είναι ένα υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Κίνας, ένας θεσμός που εκπαιδεύει μελλοντικούς στρατηγούς για τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της.
Ο Liu γράφει ότι η Κίνα πρέπει να προσπαθήσει να αποφύγει προς το παρών τον άμεσο ανταγωνισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως έκανε η Σοβιετική Ένωση στον Ψυχρό Πόλεμο. Αντίθετα, ο ίδιος συμβουλεύει την Κίνα να επηρεάζει την αμερικανική εξωτερική πολιτική με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται ότι η Ουάσιγκτον θα συμπεριφέρθει σαν τη Μεγάλη Βρετανία στις αρχές του 20ου αιώνα.

Τι συνέβη στη Βρετανία κατά τον 20ο αιώνα ;;;;
Χμ, Παρήκμασε και έδωσε τη θέση της στις ΗΠΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σε αυτόν τον κόσμο, η Κίνα θα είναι μια οικονομική, πολιτιστική και στρατιωτική υπερδύναμη, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον μια σημαντική γεωπολιτική δύναμη.
«Ο ανταγωνισμός μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα λάβει τη μορφή ενός παγκόσμιου πολέμου ή ενός ψυχρού πολέμου,» γράφει ο Liu στο βιβλίο του. "Δεν θα είναι σαν μια« μονομαχία» ή ένας« αγώνας μποξ », αλλά θα μοιάζει περισσότερο με κάτι σαν τον « στίβο » του ανταγωνισμού. Θα είναι σαν ένα παρατεταμένο «μαραθώνιο».

«Όπως και πολλοί άλλοι Κινέζοι εθνικιστές, αυτά που γράφει ο Liu είναι προμήνυμα ότι τα εκατό χρόνια Μαραθώνιου της Κίνας θα είναι ένας αγώνας για την υπεροχή πάνω από την οικονομία, το εμπόριο, το νόμισμα, τους πόρους και τις γεωπολιτικές ευθυγραμμίσεις … ως εκ τούτου οι Κινέζοι εθνικιστές παραδέχονται επίσης ότι για να προστατεύουν την αυξανόμενη οικονομική αυτοκρατορία τους, το Πεκίνο θα πρέπει τελικά να εξελιχτεί σε μια στρατιωτική δύναμη πιο ισχυρή από ό, τι οποιαδήποτε άλλη!
Υ.Γ.1
Μήπως ξέχασα να σας πως ότι η φρουρά στο νησί-λιμάνι Μαργαρίτα του Παναμά θα είναι κινεζική ;;;;
Λίγο το κακό … έτσι και αλλιώς ...
σύντομα θα τους δείτε και στο Θριάσιο Πεδίο!
Ξαναψηφίστε τον !
Κοιτάξτε χαρούλες που κάνει καθώς ξεπουλά την Ελλάδα


Υ.Γ.2
Χμ, εξάλλου μέχρι και ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Ζου Xiaoli δήλωσε: «Η συμφωνία με την Cosco είναι μόνο το κεφάλι του δράκου. Τα χέρια, τα πόδια και το σώμα θα ακολουθήσουν».
HEIL GAP (or mind the GAP)

No comments:

Post a Comment