Translate

Friday, July 1, 2016

Ρέντσι...Στα βήματα του Βούδα της Ραφήνας και του ΓΑΠ ... Φιλί ζωής στους τραπεζίτες...




From HEIL GAP (or mind the GAP)
Θα θυμάστε τον Καραμανλή  της Ραφήνας … που το 2009 μέσω της απατής που απεκάλεσε ως κρατικές εγγυήσεις για τις τράπεζες …. χάρισε 29 δισεκατομμύρια σε 5 τράπεζες.
Έδωσε π.χ. στην τράπεζα του Λάτση 2,5 δις …. στο συμβόλαιο όμως ανέφερε ότι σε περίπτωση που η τράπεζα του Λάτση δεν επιστρέψει τα χρήματα :
Χμ, τότε …. το Bailout πόσον των 2,5 δις θα χρεωθεί στο δημόσιο …
Και επειδή το ταμείο ήταν μείον ….
Απλά … θα μπουν 2,5 δις στο κρατικό χρέος … (οπερ και εγενετο)

Την ίδια γραμμή ακολούθησε τόσο ο ΓΑΠ όσο και οι επόμενοι αδελφοι Ντάλτον Σάμαρα και Τούρκογλου ….  Φιλί ζωής στους τραπεζίτες ... με αποτέλεσμα …. ο ελληνικός λαός να έχει χρεωθεί συνολικά 238 δισεκατομμύρια.

Χρήματα Bailout που χαριστήκαν στις τράπεζες.


Πάμε παρακάτω …. Σε ένα άρθρο μου …που το ανέβασε ο φίλος μου 1greek υπάρχει εδώ και με λίγα λόγια … έλεγε :

«Όταν Βρετανία Φτερνίζεται, Η Ιταλία Αρρωσταίνει.»
From HEIL GAP (or mind the GAP)
Όπως γράφαμε και εδώ: 

BREXIT … και η Τράπεζας της Αγγλίας … απλά … να γίνει το αντίπαλο δέος της Φραγκφούρτης



Με τη δημιουργία όμως των αυξημένων προσδοκιών χάους μετά από το Brexit, που διαφημίζουν οι πολιτικοί μας παρέα με τους άλλους τους παλιάτσους της TV…  οι προβληματικές τράπεζες της Ευρώπης … που έτσι και αλλιώς χρειάζονται απεγνωσμένα κεφάλαια … θα χρησιμοποιήσουν αυτό το χάος ως κάλυψη για διάσωση των τραπεζών της ΕΚΤ …

Χμ, πλ(έ)ρωνε τους και πάλι κοσμάκη !!!!

Σήμερα λοιπόν η Ιταλία ετοιμάζει Bailout Τράπεζων  40 δις. ευρώ …



Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα στην WSJ, η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει μια εισφορά κεφαλαίων για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, καθώς οι ιταλοί δανειστές επλήγησαν την περασμένη Παρασκευή, από τις απότομες ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές που πυροδοτήθηκαν από την ψηφοφορία της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φυσικά, το Brexit δεν έχει τίποτα να κάνει με αυτό: αντ 'αυτού, όπως όλοι γνωρίζουν, οι τράπεζες της Ιταλίας βασανίζονται με επισφαλή δάνεια ύψους  360 δις ευρώ, περίπου το 18% του συνόλου των ισολογισμών των τραπεζών, χρονίως χαμηλή κερδοφορία εν μέσω χαμηλών  επιτοκίων ρεκόρ, έλλειψη κεφαλαιακών εφεδρειών και υψηλό κόστος.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Ambrose Evans-Pritchard , η χώρα αυτή είναι το πρώτο σοβαρό ατύχημα μετάδοσης του Brexit και μια υπενθύμιση ότι οι οικονομικές τύχες της Μεγάλης Βρετανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης είναι στενά συνυφασμένες. "Όταν Η Βρετανία Φτερνίζεται, Η Ιταλία Αρρωσταίνει."

Την επόμενη ημέρα του άρθρου μου ….
Χμ, βγήκαν όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ τοy προτεκτοράτοy … να μας πουν ότι μπλα, μπλα, … η Μέρκελ δεν συμφωνεί με το ιταλικό σχέδιο διάσωσης των προβληματικών τραπεζών που προωθούσε ο Ματέο Ρέντσι ... η Μέρκελ δεν το δέχεται αυτό …. πως δεν μπορούμε κάθε χρόνο να συζητούμε τα ίδια και τα ίδια …. οτι οι κανόνες της ευρωζώνης για τη διάσωση και αναδιάρθρωση των τραπεζών … μπλα, μπλα, μπλα ...


Και ύστερα όλοι τους σίγασαν …
Απότομα …
Όπως άρχισαν …

Χμ, σήμερα το πρωί μετά τον καφέ κάθισα να δω ως συνήθως τις ειδήσεις στο λαπτοπ … και διαβάζω στο herohedge ότι  η Ιταλία χορήγησε σε Τράπεζα "Έκτακτο" Πρόγραμμα Bailout € 150 δις. για την αποτροπή του  "πανικού για τις καταθέσεις" .... "BankRun"



«Όπως σημειώνεται σήμερα, οι φήμες διάσωσης μιας ιταλικής τράπεζας, οι οποίες ξεκίνησαν την Δευτέρα το πρωί, και καταρρίφθηκαν αμέσως από την Μέρκελ την επόμενη μέρα, πήγε παραπέρα μετά από μια δημοσίευση του Reuters ότι η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει πιο δημιουργικούς τρόπους για να εισφέρει ρευστότητα  στις Ιταλικές τράπεζες. Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο ένα ορεκτικό για το κυρίως πιάτο, το οποίο ήρθε αργότερα σήμερα, όταν η WSJ επικαλούμενη εκπρόσωπο και εκτελεστικό βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης … ανέφερε ότι η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεψε στην Ιταλία να χρησιμοποιήσει κρατικές εγγυήσεις για να δημιουργήσετε ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας για τις τράπεζες.»

Πώς συνέβη αυτό τόσο ήσυχα και κάτω από το τραπέζι και χωρίς την ευλογία της Μέρκελ;
«Η WSJ αναφέρει ότι το πρόγραμμα εγκρίθηκε υπό τους «έκτακτους κανόνες κρίσης για τις κρατικές ενισχύσεις».

Όπως σημειώνει η WSJ, το προτεινόμενο σχέδιο «κρίσης» είναι «το άλλο σκέλος ενός σχεδίου παρέμβασης από την κυβέρνηση», δηλαδή, η άμεση έγχυση κεφαλαίου σε ιταλικές τράπεζες που θα προσθέσει έως και 40 δις € σε κεφάλαια στον τραπεζικό τομέα» … χμ, το σχέδιο που η Μέρκελ είχε δήθεν απορρίψει !!!!!

Ωστόσο, η Ευρώπη είχε ένα σχέδιο Β στο μανίκι της.
Ποιες είναι οι λεπτομέρειες αυτού του τελευταίου προγράμματος «κρίση»;
Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, το πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας περιλαμβάνει μέχρι 150 δις € σε κρατικές εγγυήσεις.
Η WSJ προσθέτει ότι ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το ποσό των εγγυήσεων που εγκρίθηκαν.
Το ιταλικό υπουργείο οικονομίας, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το πρόβλημα είναι ότι με τα 360 δις € των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κάθε τράπεζα στην Ιταλία είναι αφερέγγυα, πράγμα που σημαίνει εμμέσως ότι όσα κεφάλαια και να διατεθούν κανείς δεν θα ωφεληθεί.

Επιβεβαιώνοντας τη σοβαρότητα του ιταλικου φιάσκο, είναι το ότι η απόφαση που ελήφθη την Κυριακή, δεν είχε προηγουμένως αποκαλυφθεί μέχρι που η WSJ να αναφερθεί σε αυτή … «και φαίνεται να είναι μια πρώτη ένδειξη των κυβερνήσεων που κινούνται για να καλύψουν τις τράπεζες τους στον απόηχο της αναταραχής στην αγορά μετά το δημοψήφισμα Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο»


Με άλλα λόγια, ακριβώς όπως είπαμε και πριν, το Brexit για κάποιους δεν ήταν τίποτα περισσότερο από: μια Ευρωπαϊκή ευλογημένη "κρίση"- τέχνασμα … που αποσκοπούσε στην επίτευξη δύο πράγμαων: α) περαιτέρω απελευθέρωση ποσοτικής χαλάρωσης, την οποία η BOE παραδέχθηκε ότι θα συμβεί (πιθανότατα με τη συμμετοχή της ΕΚΤ), και β) να διευκολυνθεί η διάσωση των αφερέγγυων ιταλικών τραπεζών ….


Το Brexit θα είναι μόνο ο αποδιοπομπαίος τράγος που χρησιμοποιείται από τον Renzi και την Ιταλία ώστε να παρακάμψει συγκεκριμένες απαγορεύσεις της ευρωζώνης.

Και αν αποτύχει, ο Renzi δεν έχει παρά να κάνει ένα υπαινιγμό για το δικο του δημοψήφισμα.

Στη συνέχεια της ταινίας, παρακολουθούμε καθώς η Μέρκελ ανασκουμπώνεται για να επιτρέψει στην Ιταλία να κάνει ό, τι θέλει, μόνο και μόνο για να αποφύγει τον εξευτελισμό ενός πιθανού "Italeave." ….

Σύμφωνα πάντα με τον αρθρογράφο της εφημερίδας WSJ

Πιστεύω να σας ενημέρωσα …. 
HEIL GAP (or mind the GAP)




1 comment: