Translate

Tuesday, June 28, 2016

Capital Controls κι απάνω τούρλα



From HEIL GAP (or mind the GAP)
« Οι κοινωνίες που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ παραιτούνται συχνά από όσα θα υπερασπίζονταν σθεναρά υπό διαφορετικές συνθήκες » έγραψε η Ναόμι Κλάιν ….

Χμ,  Αλήθεια τι να σημαίνει τελικά Capital Controls = μήπως αδιαφορία ;;;;… 
Capital Controls = χμ, μήπως εξηγείται ως έλλειψη ενδιαφέροντος ;;;;

Αλλά μια στιγμή … δείτε χρονολογικά την διαδικασία ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ/ Capital Controls που ακολουθήθηκε πριν ένα χρόνο. 

Οι εκροές καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών …  από τον Νοέμβριο του 14 μέχρι και τον Ιούνιο του 15 … έστειλαν τόσο στο εξωτερικό όσο στην “stroma bank” … γύρω στα 50 δις. ευρώ.


Όταν γράφαμε σχετικά άρθρα για το επρόκειτο να συμβεί …. ο μεν πανέξυπνος έλληνας μας χαρακτήριζε ως προφήτες ο δε κύριος πρωθυπουργός του … επικαλείτο την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων ως χώρα που ανήκουμε στην ζώνη του ευρώ.
Χμ, μετά τα  Capital Controls … προφανώς θα το ξέχασε και αυτό το παραμύθι … μα αφού και τα Capital Controls ο Μάριο μου τα επέβαλε σου λέει ο τζίφρας
Ποιος Μάριο;;;
Ο Ντράγκι … το αφεντικό … εμένα και του Βαρούφ, που ως αφεντικό κάτι θα ξέρει παραπάνω από τις δυο αριστερές μαριονέτες του … άρα μάλλον δεν θα ισχύουν οι συνθήκες της Λισσαβόνας … οπότε δεν θα ξαναφέρουμε πλέον και … την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων …
Εξάλλου πάμε για το νέο μας σλόγκαν :
Έλληνα και ελληνίδα αντισταθείτε με το δημοψήφισμα στην Ε.Ε. …
Πιασάρικο σλόγκαν ε ;;; 


Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015, ακριβώς πριν από ένα χρόνο:
Θυμηθείτε τις ουρές των ελλήνων έξω από τα ΑΤΜ …


Αλλά και ότι πουθενά δεν υπήρχε η παραμικρή δυσαρέσκεια για τους «πατριώτες» συριζανελ … οι δε πολίτες στις ουρές … χμ, τα είχαν πιο πολύ με εμένα και την παρέα μου (από παλιά φρικιά)  που το είχαμε βρει σαν πλάκα και σταματούσαμε όπου βρίσκαμε ουρές και τους την «σπάγαμε» ... (κατά τον προσφιλή μας τρόπο … συζητώντας μεταξύ μας τα χίλια δυο κουφά.)

Ήταν μόνο μια ημέρα αφότου ο πολίτικος εγκληματίας αλέξης τζίφρας είχε ανακοινώσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος λαμβάνοντας σαφή θέση υπέρ του ΟΧΙ.


Ο τζίφρας ανακοίνωνε τα μεσάνυχτα το δημοψήφισμα …. μιάμιση ώρα μετά το zero hedge ανέβαζε έγκυρες φωτογραφίες από έλληνες που την ψυλλιάστηκαν την τελευταία στιγμή και έκαναν ουρές νυχτιάτικα έξω από τα ΑΤΜ … Την επόμενη ημέρα την Κυριακή το απόγευμα, ανακοινώνεται επίσημα ότι …. μπλα, μπλα, μπλα … έπρεπε να επιβάλλουν ελέγχους κεφαλαίων και να τραπεζική αργία από τη Δευτέρα, 29, Ιουνίου 2015.


Παρόλο το φόβο των πρωτόγνωρων Capital Controls και την ανασφάλεια … που λογικά … ενέπνεαν στους πολίτες, όλα πήγαν «μέλι-γάλα» … που λένε και οι γιαγιάδες .

Στις 5 Ιουλ 2015, το δημοψήφισμα : Το 61.31% των Ελλήνων (μαζί με εμένα) να έχουμε ψηφίσει ΟΧΙ και να απορρίπτουμε την λιτότητα και την σωτηρία μας με ένα καινούργιο σχέδιο των banksters από την ΕΚΤ

ΌΧΙ From HEIL GAP (or mind the GAP)


Στην συνέχεια :
Απλώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αγνοείται από τον αριστερό φασιστάκο κύριο πρωθυπουργό και την πολιτική συμμορία του …. Χμ, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις διάσωσης με την ΕΕ και το Eurogroup … αλλά αλλάζει το σλόγκαν!
Γίνεται πλέον : «Θέλετε να σώσετε τη χώρα σας; Ξεπουλήστε τη»


Οι πρώτες μέρες των Capital Controls όμως … είχαν περάσει ανώδυνα !
Κάτι η σοσιαλιστική δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ … κάτι το χαμηλό IQ του Έλληνα πολίτη… κάτι ... χμ ...

Οι έλληνες αισθάνθηκαν τόσο συγκλονισμένοι που με ενα δημοψήφισμα τους έδιναν την ευκαιρία να αποφασίσουν για το μέλλον τους … ώστε τόσο η σύγχυση εξαιτίας της αποστέρησης των αισθήσεων όσο και η σαχλαμάρα και η ηλιθιότητα που επί τόσες δεκαετίες ακτινοβολείτο  από τις τηλεοράσεις και το διαδίκτυο στον περιρρέοντα χώρο … και ... χμ, την πεποίθηση ότι η αριστερά αποτελεί μονόδρομο … εξάλειψε ένα μέρος της νόησής τους, ώστε  τρομοκρατημένοι να παραδώσουν … τον έλεγχο στον τζίφρα.


Όσοι είσαστε φιλόζωοι .. και μαζί με τα παιδιά σας σπίτι έχετε και με μερικά γατιά να τριγυρνούν μέσα στα πόδια της οικογενείας …. θα με καταλάβατε!
Τώρα για τους υπόλοιπους … ας το κάνω πιο λιανά.


Capital Controls = «εγκληματικά ηλίθιο».

Η κυρία Κατσέλη είναι οικονομολόγος, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ένα φεγγάρι πέρασε από την σκοτεινή λέσχη Bilderberg … http://heilgapormindthegap.blogspot.gr/2012/06/bilderberg.html
Η σύντομη πολιτική καριέρα της δεν ήταν επιτυχής … άφησε όμως παρακαταθήκη στους έλληνες  ένα σημαντικό νόμο … τον περίφημο νόμο Κατσέλη για τους δανειολήπτες ….
Δυστυχώς όμως … λίγοι ήταν οι έλληνες που φανήκαν έξυπνοι και έσπευσαν να τον αξιοποιήσουν … 

Την περασμένη τρίτη … μία ημέρα αφότου η Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, δήλωσε ότι οι έλεγχοι κεφαλαίου θα αρθούν μέχρι το τέλος του έτους, έρχεται ο οργανισμός αξιολογήσεων Fitch- και προειδοποιεί ότι οι ελληνικές συστημικές τράπεζες θα προεπιλεγούν, εάν αρθούν οι περιορισμοί καταθέσεων.

Capital Controls for ever !!!!!!! ή το ταμείον ειναι μείον !


«Η αξιολόγηση των τεσσάρων τραπεζών σε« f » αντικατοπτρίζει την άποψη του Fitch πως οι τράπεζες αυτές θα προεπιλεγούν αν αρθούν οι περιορισμοί καταθέσεων (capital controls). Το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα παραμένει εύθραυστο. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν έχει ακόμα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών και επενδυτών για την αποκατάσταση της χρηματοδότησης και ρευστότητας των τραπεζών, και, τελικά, την βιωσιμότητα των επιχειρηματικών μοντέλων τους», γράφει η "Fitch, σε μια δήλωση που εκδόθηκε την Τρίτη.


Επίλογος με τα (ή μετά τα ) Capital Controls : Κάποιοι μπορεί να κλαίνε τα λεφτουδάκια τους στις τράπεζες … άλλοι να αναφέρουν για τα λουκέτα ή τις ζημιές που υπέστηκαν οι επιχειρήσεις με τα Capital Controls … την έλλειψη ρευστότητας …. το πρόβλημα που έχει επέλθει στον παραγωγικό ιστό της χώρας … την πτώση της κατανάλωσης … το πλήγμα κατά των εγχώριων επενδυτών με τους διαχωρισμούς μεταξύ Ελλήνων και ξένων επενδυτών στο χρηματιστήριο Αθηνών …  αλλά το έργο θα το δούμε «μόνο όταν θα κάνουμε ... τις αναγωγές μας ως προς το ΑΕΠ». 
HEIL GAP (or mind the GAP)

No comments:

Post a Comment