Translate

Monday, June 22, 2015

Φάτε και μια αριστερή τρόικα τώρα γιουσουφάκια

From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Καλησπέρα … Πλυθείτε και ετοιμαστείτε γιουσουφάκια ... γιατί σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα:


Νέα ελληνική πρόταση ελήφθη από @JunckerEU, @Lagarde, @ecb. Καλή βάση για την επίτευξη προόδου στη Σύνοδο Κορυφής του ευρώ αύριο. 
Martin Selmayr (MartinSelmayr) 21 Ιούνη του 2015
Μετά από δημοσιεύματα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και πληροφόρησης η Αθήνα  μεταξύ άλλων είναι έτοιμη για μεταρρυθμίσεις και παραχωρήσεις (συνολικού όγκου: € 5.000.000.000):
Το ποσοστό του ΦΠΑ για βασικά τυποποιημένα είδη διατροφής όπως το ρύζι και τα ζυμαρικά θα πρέπει να αυξηθεί από 13- σε 23 τοις εκατό.
Ο ΦΠΑ στον κλάδο της φιλοξενίας θα πρέπει να διπλασιαστεί από 6,5 σε 13 τοις εκατό. Επιπλέον, ο φόρος προστιθεμένης αξίας σε ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες αναμένεται να αυξηθεί από 13 σε 23 τοις εκατό.
(ΧΑΡΑΤΣΙ) … χα, χα, χα … Ο φόρος ιδιωκτησίας ακίνητης περιουσίας, τον οποίο ήθελε στην πραγματικότητα να καταργήσει η (ψευδο)αριστερή κυβέρνηση. Αλλά αυτό το μέτρο θα πρέπει να προσθέσει € 2.600.000.000 στα ταμεία. Οι ιδιοκτήτες των σκαφών αναψυχής, πολυτελών αυτοκινήτων και πισινών θα βάλουν βαθύτερα το χέρι στις τσέπες τους.
Πρέπει να θεσπίσει νέος ειδικός φόρος επί των εισοδημάτων άνω των 30 000 ευρώ ετησίως, ο οποίος σταδιακά θα μπορούσε να αυξηθεί από ένα τοις εκατό σε επτά τοις εκατό. Οι εταιρείες που το 2014 είχαν πάνω από 500 000 ευρώ τα κέρδη να πληρώσουν έως και επτά τοις εκατό ειδικό φόρο επί των κερδών.
Οι στρατιωτικές δαπάνες θα μειωθούν έως και κατά € 500.000.000.
Οι περισσότερες πρόωρες συνταξιοδότησεις πρέπει να καταργηθούν.
Το όριο ηλικίας για πρόωρη συνταξιοδότηση (π.χ. για γυναίκες που συνταξιοδοτούνται από τα 50) να αρθεί αμέσως, και όχι το 2016
Οι υψηλές επικουρικές συντάξεις διαγράφονται. Αυτό θα επηρεάσει 80 000 συνταξιούχους που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις με κανονική συνταξιοδότηση πάνω από 1.000 ευρώ.
Μπερδεμένο: Γύρω στο μεσημέρι το γραφείο του Τσίπρα διένειμε δήλωση ότι οι προτάσεις που θα δώσει ήταν "χωρίς περικοπές» στις συντάξεις.


"Ήρθε η ώρα για μια πραγματική και βιώσιμη λύση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, στη ζώνη του ευρώ, με κοινωνική δικαιοσύνη, δήλωσε ο κύριος Τσίπρας στον διεθνή Τύπο.  Στα ελληνικά, πρόσθεσε, ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να επιβάλλει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Ωστόσο, αυτό ισχύει και για την αποφυγή κοινωνικών δεινών.
ΤΕΛΟΣ
Πάντως ο γερμανός υπουργός οικονομικών κύριος Σόιμπλε φαίνεται να  απορρίπτει ακόμη και αυτές τις προτάσεις ….
HEIL GAP ( or mind the GAP )
Υ.Γ.
Περαστικά σας 

No comments:

Post a Comment