Translate

Thursday, February 12, 2015

"Ψωμί και ελιά και Τσίπρα Βασιλιά!" ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ




From HEIL GAP ( or mind the GAP)

H Ελλάδα παίζει … απλά όμως παίζει για να χάσει στο παιχνίδι της κρίσης του χρέους.

Παρακολουθώντας το παιχνίδι του πόκερ των ΣΥΡΙΖΑνελ γίνεται σαφές ότι ο στόχος των Τσίπρα – Δραγασάκη - Βαρουφάκη είναι : το να συνεχίσουν να τα «ακουμπούν» στους banksters.


Αλλά είπαμε … οι Έλληνες πρέπει να πειστούν μέσω του θεάτρου και της ρητορικής Τσίπρα και Βαρουφάκη ... ότι οι ΣΥΡΙΖΑνελ θέλουν να δώσουν ένα τέλος στο κράτος «εισπράκτορα της τρόικας» …

Χμ, … οι καλοί … οι ΣΥΡΙΖΑνελ, αυτοί που προσπαθούν … μα που στο τέλος αναγκάζονται από εξωτερικές πιέσεις να υποκύψουν … συνεχίζουν την πολιτική παράδοση  των τελευταίων δεκαετιών: «περισσότερα χρήματα για τους banksters … πείνα για τον ελληνικό λαό.»

Και τούτο διότι οι διαφορές μεταξύ της προηγουμένης κυβέρνησης και της σημερινής είναι διαφορές διαχείρισης … που αμφότερες έχουν βασικό γνώμονα το όφελος του καπιταλισμού …  του νεοφιλελευθερισμού … ή της νέας τάξης πραγμάτων …. ή όπως στον κόρακα λέγεται αυτό το πράγμα.


Αλλά ο κόσμος έχει συνηθίσει να αποδέχεται και να ψηφίζει κόμματα που εξυπηρετούν την κυρίαρχη τάξη … έτσι είναι γαλουχημένος.

Τι να κάνουμε ;;;



Μετά από μόλις δέκα ημέρες στην εξουσία, τα αριστερά αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρει το αίτημά του για διαγραφή του ελληνικού χρέους και του λογιστικού έλεγχου του !!! 



Ο  νεόκοπος  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη σημαντική ομιλία του στο κοινοβούλιο έχει υποσχεθεί να αυξήσει τους φόρους σε μια προσπάθεια να αρπάξει και  τα τελευταία ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων, προκειμένου να πληρώσει τους  banksters !



Την περασμένη Δευτέρα, ο κύριος Τσίπρας δεσμεύτηκε να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στο  καταρρέων ευρώ, κλείνοντας την πόρτα στην μόνη διέξοδο που ήταν μια επιστροφή στην δραχμή … χμ, και αποφάσισε … να αυξήσει τους φόρους για να πληρώσει τους τραπεζίτες, ενώ  η στοιχειώδης λογική  λέει ότι ο αποπληθωρισμός του χρέους θα βαθύνει, άρα η και εξαθλίωση όλων των Ελλήνων … θα συνεχίζεται.


Υψηλότεροι φόροι στη μέση του αποπληθωρισμού του χρέους, που προκαλείται από την τεράστια μεταφορά χρημάτων για να πληρωθούν τόκοι στις τράπεζες …  θα στραγγίξουν και  τις τελευταίες σταγόνες της ρευστότητας από την οικονομία.

Το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα θα είναι μια σημαντική συρρίκνωση της οικονομίας, περισσότερη ανεργία, περισσότερο  χρέος, περισσότερη δυστυχία και τεράστια κοινωνική αναταραχή.


Δεδομένου ότι οι banksters δεν θα διαγράψουν το χρέος, η λιτότητα θα συνεχιστεί.

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα συνεχιστεί και θα πουληθούν και τα τελευταία των κρατικών μας περιουσιακών στοιχείων.



Από οικονομικής άποψης, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη ό, τι πορεία και να πάρει η κυβέρνηση … Αν καταπιεί το πικρό χάπι της τρόικας, ( με όποιο όνομα αυτή θα ξαναπαρουσιαστεί ) τότε αυτό που μπορούμε να προβλέψουμε είναι ότι θα παρατείνει και σχεδόν σίγουρα θα εμβαθύνει την ελληνική δυστυχία.



Το βαθύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου να πιστεύουν σε μ@λ@κίες … σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν να καταλάβουν, επειδή δεν θέλουν να καταλάβουν ούτε θέλουν να μάθουν .

Παρά το γεγονός ότι, θεωρητικά, οι άνθρωποι συλλογικά διαθέτουν ήδη την εξουσία, δεν το καταλαβαίνουν (και δεν θέλουν να το καταλάβουν), αλλά συναινούν ώστε να κατευθύνει τις ζωές τους μια μικρή μειοψηφία.

Είναι αρκετά προφανές, αν κάποιος είναι πρόθυμος να ανοίξει τα μάτια του για να δει την πραγματικότητα … κάτι θα καταλάβει ... 



Ωστόσο, είναι προφανές και το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι πρόθυμη να δει την αλήθεια …



Γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ΣΥΡΙΖΑνελ θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του χρέους δίνοντας στην ήδη «πτωχυμένη» μας οικονομίας μια κατάσταση πλήρους οικονομικής εξάρτησης - μέχρι την ημέρα, βέβαια της τελικής προεπιλογής.
Πριν συμβεί αυτό, όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία αξίας στην Ελλάδα  - τα λιμάνια, τα νησιά, οι δρόμοι, τα νοσοκομεία, τα νεοαποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία  φυσικού αερίου και πετρελαίου και, τέλος, φυσικά, οι άνθρωποι (μέσω περικοπών στα ημερομίσθια ) - θα δημοπρατηθούν σε ιδιωτικά χέρια για δέκα λεπτά ή και λιγότερο στο ευρώ.


Χμ, κάποιοι μας έλεγαν ότι βιαζόμαστε πολύ να κρίνουμε την νέα κυβέρνηση επειδή δεν αμφιβάλλαμε ότι  το κατεστημένο των banksters δυστυχώς θα συνεχίσει να διαλύει το έθνος μας …. την θρησκεία την ιστορία μας ….. τον λαό μας ….απλά εκμεταλλευόμενο την εθισμένη στην απάθεια κοινωνία μας .



Οι Έλληνες όμως … Όντως, είμαστε χαμένοι ;

Αλήθεια … δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω.

Μια ομάδα ανθρώπων … που δεν υπερασπίζονται το έθνος τους και την εθνική τους ταυτότητα … που διαλύονται από μια χούφτα τραπεζιτών … ενώ αντιθέτως στέκονται πρόθυμα στην ουρά και βιάζονται να πληρώσουν το χαράτσι … είναι γ@μ@τ@… είναι μια αξιοκαταφρόνητη ομάδα ανθρώπων.


Χμ, … sorry Τζιμάκο Πανούση … αλλά εδώ …. υπάρχει και άλλος Πανούσης.


Οι προνομιακές προσλήψεις μελλών εθνικών μειονοτήτων θα υπερισχύουν πλέον παντού , για αυτό εάν θέλετε μια εργασία , η συμβουλή μου είναι να μην συμπληρώσετε με τις λέξεις λευκός και Έλλην  το πλαίσιο του εντύπου της αιτήσεως σας που υποδεικνύει την εθνική σας καταγωγή.


Ο κύριος δε λόγος είναι η πολυπολιτισμική ημερησία διάταξη που μας έχει επιβληθεί .

Και εμείς, φαίνεται ότι εξακολουθούμε να έχουμε αυτή την τόσο υποκριτική νοοτροπία απέναντι στους ανθρώπους της φυλής μας και μια αρρωστημένη απάθεια απέναντι στις χιλιάδες των λαθρομεταναστών που έχουν πλέον καταλάβει την πατρίδα μας.



Έτσι λοιπόν σκεπτόμενος … ο έτερος Πανούσης … αυτός που το πασοκ τον προώθησε στην έδρα της Κομοτηνής … χμ, αυτός που ψήφισε (παρων) με χέρια και με πόδια το 3ο μνημόνιο και μεσοπρόθεσμη διάλυση των δημοσίων τραπεζών, Ιδιωτικοποιήσεις μαμούθ, κατάργηση και συγχώνευση νοσοκομείων, μείωση μισθών 10% κατά μέσο όροκλπ … αυτός που ... όπως ακριβώς το 89 που τα μάζεψε και έφυγε από το πασοκ του τότε δικαζόμενου Ανδρέα … τα μάζεψε και πέρυσι από την καταρρέουσα δημαρ του Φ.Κουβελη αναζητώντας την ασφάλεια στον ΣΥΡΙΖΑ.


Χμ, τώρα ως υφυπουργός ζητεί να εισαχθούν στην ΕΛ.ΑΣ. και λαθρομετανάστες ….




“Έρχεται το πακιστανικό καρακώλι...”






Ωραία αφού συμφωνείτε … κατεβείτε στις πλατειές κορόιδα και στηρίξτε … τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάννη Πανούση τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.


Χμ, χιλιάδες κόσμου διαμαρτυρήθηκαν στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη ζητώντας τέλος στη λιτότητα. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητευτούν όλοι εκείνοι  που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι θα τιμήσει τις υποσχέσεις του και θα εγκαταλείψει τα μέτρα λιτότητας.



Την ώρα που οι αξιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κίνημα αντι-λιτότητας έχουν γίνει χίλια κομμάτια … μέσα σε μόλις 10 ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας.


Η θεωρία των παιγνίων!


Η θεωρία παιγνίων δεν βοηθά, εκτός αν οι δύο συμμετέχοντες είναι ορθολογιστές. Και όταν ένας συμμετέχων παραγνωρίζει τη λογική του αντιπάλου (ή δεν κατανοεί πλήρως το πλαίσιο της) γίνεται «παράλογος» και η δυνατότητα εφαρμογής των υπολογισμών πάει έξω από την πόρτα.


Η Γερμανία έχει πολλά περισσότερα να χάσει από την Ελλάδα σε ένα πιθανό Grexit, αλλά δεν έχει ένα καλό λόγο για να μας επιτρέψει να μείνουμε, αν δεν πρόκειται να παίξουμε με τους κανόνες που επιβάλει.



Ο πρωθυπουργός κύριος Αλέξης  Τσίπρας ο κύριος  Βαρουφάκης και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  πέρασαν τις ώρες που προηγήθηκαν της χθεσινής συνάντησης του euro group προσπαθώντας να διαβεβαιώσουν τους εκπροσώπους της ΕΕ ότι θα επιβάλουν μια σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την αποπληρωμή του χρέους και θα παραμείνουν στην ζώνη του ευρώ, ενώ λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο freak κύριος  Βαρουφάκης συναντήθηκε με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ. 
Επίσης έχουν ετοιμαστεί προτάσεις για τη σύναψη συμφωνίας μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Εάν η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, επειδή τα ελληνικά ομόλογα που κατέχονται σήμερα από την ΕΚΤ (αξίας περίπου  7.000.000.000€), πρέπει να πληρωθούν πριν από την εν λόγω ημερομηνία .... ( Μέχρι τον Ιούνιο ) ....




Όπως γράψαμε και παραπάνω οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με την Ν.Δ. και την ατζέντα λιτότητας της τρόικας είναι τακτικού χαρακτήρα, με τον κύριο Βαρουφάκη να καταγραφεί στα πρακτικά ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει το 70 τοις εκατό των μέτρων του μνημονίου, ζητώντας μια προσωρινή συμφωνία «γέφυρας», τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Ιουνίου, μετά την οποία η Ελλάδα θα είναι σε θέση επίσημα νομικά να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.



Προκειμένου να πείσει τους ηγέτες της ΕΕ για την επιβολή των δεσμεύσεων της για τις «διαρθρωτικές» αλλαγές, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει συνεργαστεί στενά με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Ενώ λογικά … ο κύριος Βαρουφάκης θα πρέπει να παρουσίασε χθες στο Eurogroup μια λίστα με 10 «μεταρρυθμίσεις» που έχουν ήδη προετοιμαστεί από κοινού μεταξύ της κυβέρνησης και του ΟΟΣΑ.

Δηλαδή το υπόλοιπο 30% του μνημονίου ….


Του αριστερού μνημονίου πλέον !



Ο ενδεδυμένος την περιβολή της αντι-λιτότητας κύριος Τσίπρας … υποκρύπτει αυτό τον  ελιγμό … λέγοντας οποιοδήποτε πρόγραμμα θα βασίζεται: "όχι σε ό, τι είχε αποφασιστεί προηγουμένως, αλλά σε μια λαϊκή εντολή." Έλα όμως που αυτή η ρητορική Συριζ-Ανελ διαψεύδεται από τις επισημάνσεις του ΟΟΣΑ, ο οποίος  συνέβαλε στην κατάρτιση εκατοντάδων μέτρων προκειμένου να «απελευθερώσει» και να ανοίξει την ελληνική οικονομία στον ανταγωνισμό !!!


Ο ΟΟΣΑ ζητούσε την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας, υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων και του διεθνούς κεφαλαίου, ακόμη και πριν από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης του 2008.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε συμφωνήσει σε περίπου 80 τοις εκατό των συστάσεων του ΟΟΣΑ. Δύο μήνες αργότερα, ο ΟΟΣΑ "προσδιορίζει εκατοντάδες κανόνες και διατάξεις που στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό." στην Ελλάδα επισημαίνοντας «555 προβληματικές διατάξεις» και ζητώντας να τροποποιηθούν ή να καταργηθούν περισσότερες από 320 νομικές διατάξεις.



Ο κύριος Τσίπρας συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ κύριο Gurria, στον οποίο φέρεται να είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, «Έχουμε κοινούς στόχους και ότι μπορούμε να συνεργαστούμε».

HEIL GAP ( or mind the GAP)



Υ.Γ. 1. Επειδή δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο θα αναγκαστώ να σταματήσω να γράφω για ένα διάστημα … χμ, θα κάνω όμως εξαίρεση για τα αγαπημένα μου άρθρα για το … Ισλάμ.



Υ.Γ.2.

Κάτι το πολύ μυστήριο που δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου …πρέπει όμως να το ξαναδούμε όταν μάθουμε την καινούργια συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑνελ-Ε.Ε.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ήταν η πρώτη που διέρρευσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε ήδη λάβει τεράστιες παραχωρήσεις από τους δανειστές της χώρας σε μια μυστική συμφωνία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, η γενική αίσθηση στην Αθήνα και το Βερολίνο είναι ότι το άρθρο «έχει την επίσημη έγκριση».


Α) Ποιος και γιατί το διέρρευσε ;

Β) το άρθρο είναι μυθοπλασία ή το περιεχόμενο του είναι γνήσιο;



Διαβάζουμε:


Έτσι γεννήθηκε μια από τις πιο σουρεαλιστικές παρεξηγήσεις στην κοινωνική και πολιτική τραγωδία που μαστίζει για χρόνια όλη την Ελλάδα. Κέρδισε τις εκλογές ένα κόμμα που αύξησε την δύναμη του χάρη στο αίτημα για την αναθεώρηση του χρέους. Αλλά σε κανένα από τους ψηφοφόρους του δεν εξηγήθηκε ποτέ ότι η αναθεώρηση έγινε δύο μήνες πριν από την ψηφοφορία.

Δεν είπαν ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, για να μην ομολογήσει στους Γερμανούς φορολογούμενους την προφανή αλήθεια ότι τα χρήματά τους δεν θα επιστραφούν πολύ σύντομα …. Ότι …  «τον Νοέμβριος του 2014 η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της είχαν κάνει μια μυστική συμφωνία για την αναβολή της αποπληρωμής μέχρι το 2020. Με άλλα λόγια, η ΕΕ και Έλληνες αξιωματούχοι είχαν ήδη συμφωνήσει να σπρώξετε προς τα πίσω το χρέος .... Ότι …  μέχρι το 2020 η Ελλάδα δεν θα πρέπει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ στις χώρες του κλαμπ του ευρώΌσον αφορά τα επιτόκια, στα 53 δισεκατομμύρια δολάρια των δανείων προς την Αθήνα από κάθε κυβέρνηση Ότι …  το επιτόκιο έχει μειωθεί σε επίπεδο ίσο με το τριμηνιαίο διατραπεζικό επιτόκιο συν 50 μονάδες: στην ουσία, μέχρι σήμερα, η Ελλάδα πληρώνει 0, 53% ετησίως. Τα ποσοστά για ταμείο διάσωσης (EFSF), το μεγαλύτερο μέρος του χρηματοδοτικού πακέτου που προσφέρεται στην Αθήνα, είναι σήμερα μόλις το 0,21%. … ότι οι πληρωμές στο ΕΤΧΣ από την Ελλάδα θα ξεκινήσουν πριν από το 2023 και θα τελειώσουν ακριβώς σε 42 χρόνια… 
 


Το άρθρο της La Rebublica αρχίζει: 
Στο 1930 ο Franklin Delano Roosevelt πήρε μια απόφαση που προσπάθησε να την περάσει απαρατήρητη μεταξύ των ψηφοφόρων του: για τα χρέη της Μεγάλης Βρετανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν υπήρχε βιασύνη, το Λονδίνο θα μπορούσε να τα πληρώσει το 1991. Ερχόμαστε γρήγορα στο σήμερα, τον Νοέμβριο η Ευρώπη σκίζει μια σελίδα από τα βιβλία της ιστορίας της Μεγάλης Ύφεσης, σημαντικοί πιστωτές της Ελλάδας, η Γερμανία και οι άλλες κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ρούσβελτ, αποφασίζουν (σιωπηλά) ότι η Αθήνα μπορεί να παρατείνει ακόμη λίγο περισσότερο την λήξη του χρέους της των 245 δισεκατομμυρίων … το 2057.


Υ.Γ. 3 παρακαλώ τα αττικά νέα και τον φίλο 1greek εάν θέλουν να διορθώσουν όποια συντακτικά  προβλήματα βρουν στο άρθρο…. ( λόγω βιασύνης … πρέπει να έχω … λάθη )




3 comments:

  1. Αγαπητέ μου HEIL GAP ( or mind the GAP),
    οι καλοί … οι ΣΥΡΙΖΑνελ, αυτοί που προσπαθούν … μα που στο τέλος αναγκάζονται από εξωτερικές πιέσεις να υποκύψουν … συνεχίζουν την πολιτική παράδοση των τελευταίων δεκαετιών: «περισσότερα χρήματα για τους banksters …
    πείνα για τον ελληνικό λαό.»
    Σε όλα αυτά μπορούμε να συμφωνήσουμε: εγκάθετοι πληρωμένοι συστημικοί, πρακτορεία του Σόρος και της παγκόσμιας τάξης ή αντί συστημικοί που
    σπρώχνονται να γίνουν τέτοιοι, δηλ. νεοταξίτες, ακόμη και αδελφές και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια και σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε... όμως μην κατακρίνεις τις συγκεντωσεις και το λαΪκο παράγοντα... είναι αστάθμητος. πανιπολάρεται αλλά και όχι... ξεπερνά τις ηγεσίες και ιστορικά αυτός ο παράγων τις έχει κάνει να τρέχουν... θα δούμε... θα ξετυλιχτεί το κουβάρι...
    Καλό σου βράδυ...

    ReplyDelete
  2. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ...
    Αγαπητέ μου HEIL GAP ( or mind the GAP),
    οι καλοί … οι ΣΥΡΙΖΑνελ, αυτοί που προσπαθούν … μα που στο τέλος αναγκάζονται από εξωτερικές πιέσεις να υποκύψουν … συνεχίζουν την πολιτική παράδοση των τελευταίων δεκαετιών: «περισσότερα χρήματα για τους banksters …
    πείνα για τον ελληνικό λαό.»
    Σε όλα αυτά μπορούμε να συμφωνήσουμε: εγκάθετοι πληρωμένοι συστημικοί, πρακτορεία του Σόρος και της παγκόσμιας τάξης ή αντί συστημικοί που
    σπρώχνονται να γίνουν τέτοιοι, δηλ. νεοταξίτες, ακόμη και αδελφές και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια και σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε... όμως μην κατακρίνεις τις συγκεντρώσεις, το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΣ ΣΥΝΕΡΧΕΣΘΑΙ και το λαΪκο παράγοντα... είναι αστάθμητος, συνήθως μανιπολάρεται= χειραγωγείται, αλλά μερικές φορές και όχι... ξεπερνά τις ηγεσίες και ιστορικά αυτός ο παράγων τις έχει κάνει πολλές φορές να τρέχουν... θα δούμε... θα ξετυλιχτεί το κουβάρι...
    Καλό σου βράδυ...

    ReplyDelete
  3. Αυτά που λέει η La Rebublica για το χρέος είχαν συμφωνηθεί με Στουρνάρα φανερότατα και εφαρμόζονται από τον Νοέμβριο του 2012 (και όχι 2014)

    Υπήρχε η προπαγάνδα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα ενω κατώρθωσε να πληρώνουμε 6δις τόκους ετήσια αντί για 12δις με όλες αυτέ τις μειώσεις επιτοκίων και την ανάσα μέχρι το 2020 σε μέρος του δανείου.

    Μάλλον αυτοί τώρα τα ανακάλυψαν

    ReplyDelete