Translate

Friday, May 9, 2014

« Νέα Ρωσία» - Τι είναι αυτό; - Είναι το πώς θα μοιάζει σύντομα η Ανατολική Ουκρανία … »



From HEIL GAP (or mind the GAP)
Καθώς η « Ρωσική Άνοιξη » εξαπλώνεται σε διάφορες υπο-περιοχές των τρεχουσών μη ρωσικών κυρίαρχων εθνών, ο Ρώσος ιστορικός Σεργκέι Lebedev προειδοποιεί ότι η Υπερδνειστερία θα είναι « το πρώτο απελευθερωμένο μέρος της Νέας Ρωσίας », Νέα Ρωσία: Όρος του Πούτιν …. καθώς βλέπει να εξαπλώνεται ως μια νέα κατάσταση σε όλη την Ουκρανία στη Μολδαβία και ίσως και πιο πέρα ...

Άρθρο του Σεργκέι Lebedev που υπογραμμίζει τις δύο κατευθύνσεις της πολιτικής του Πούτιν, οι οποίες θα πρέπει να αφορούν όχι μόνο την περιοχή αλλά και την Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα.

Από τη μία πλευρά, στο βαθμό που η Υπερδνειστερία είναι ένα μοντέλο για κάποια υποθετική Νέα Ρωσία, τότε αυτή παρουσιάζει μια πολύ άσχημη εικόνα επειδή η αποσχισθείσα κυβέρνηση της Υπερδνειστερίας υπήρξε ένα από τα πιο καταπιεστικά μέρη στην πρώην Σοβιετική ένωση και η εγκληματική κυβέρνηση της είχε προετοιμαστεί για να πωλήσει το τεράστιο κρησφύγετο όπλων της σε οποιονδήποτε …. συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών ομάδων.

Και από την άλλη, να υπογραμμίσει ότι τα σχέδια του Πούτιν είναι πολύ πιο πέρα από την Ουκρανία και περιλαμβάνουν τις προθέσεις του να χώσει την μύτη του και στα Βαλκάνια. 

Ή Υπερδνειστερία θα πρέπει να αποσπαστεί από τη Μολδαβία για να προσαρτηθεί στη Ρωσία, κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγούσε στην κατάρρευση του κράτους της Μολδαβίας, την ενοποίηση μέρους της με τη Ρουμανία, την ομοσπονδοποίηση  της χώρας, και την επέκταση του τόξου αστάθειας υπό την αιγίδα της Μόσχας στα Βαλκάνια.

Back To Reality


Sorry …. αλλά το άρθρο του Σεργκέι Lebedev το παρέθεσα σαν « κράχτη » …προφανώς για να αρχίσουν να διαβάζουν το άρθρο μου και κάποιοι που έλκονται μόνο από κάτι τέτοια υποθετικά σενάρια …. εσείς όμως οι υπόλοιποι μπορείτε να διαβάσετε και παρακάτω …όπου τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά :

Χμ, εάν ξαναγυρίσουμε λοιπόν στο σήμερα βλέπουμε ότι ακόμα και Αμερικανοί αξιωματούχοι αρχίζουν να αναγνωρίζουν πως οι δυτικές κυρώσεις δεν είναι αρκετές για να «αλλάξουν τον λογισμό του Πούτιν».

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν την υπομονή. 
Κρατούν … τα χαρτιά τους. 
Κρατούν το φυσικό αέριο. 
Και μπορούν να συνεχίσουν … ώστε να αναγκάσουν τη Δύση να πληρώσει τη Ρωσία για την καθυστέρηση των λογαριασμών του φυσικού αερίου της Ουκρανίας.
Αυτά … την ώρα που το συνολικό χρέος της Ουκρανίας για το φυσικό αέριο μέχρι σήμερα έχει φτάσει σε 3.508 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ … και που σύμφωνα με zerohedge, η Ουκρανία αντί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Gazprom με το πρώτο έμβασμα του ΔΝΤ … χμ, αποφασίζει να διαθέσει τα χρήματα …. για αγορά χρυσού!!!!

 
Η Ρωσία όμως γνωρίζει ότι δεν θα πρέπει να βιαστεί.
Ακόμα και αν οι αυτονομιστές κατατροπωθούν … θα υπάρχουν πάντα αυτονομιστές υπέρ της Ρωσίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα.
Ο Πούτιν δεν φοβάται τις κυρώσεις. 
Ο Πούτιν περιμένει για μια ακόμη λάθος κίνηση από τη Δύση.

" Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ουδεμία απειλή για τον Πούτιν … για τον απλό λόγο ότι ξέρει πολύ καλά πως η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που είναι ικανή να μετατρέψει τη Δύση … σε ραδιενεργό σκόνη ".

Εκπληκτικό Video Clip για το πώς η Ρωσία ... «δεν είναι» ... προετοιμασμένη για πυρηνικό πόλεμο.

Σε πείσμα όλου του κόσμου και του ράλι της αγοράς μετοχών (που επιβεβαιώνει ότι πρέπει να είναι αλήθεια) - φαίνεται ο κ. Πούτιν και ο στρατός του  "δεν" προετοιμάζεται καθόλου για πόλεμο (που μας κάνει να αναρωτιόμαστε, εκτός από το ότι Ρωσία εγκαινιάζει δύο βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς, εκτός από την προσομοίωση μαζικού πυρηνικού κτυπήματος … τι ακριβώς θα ήταν αυτό που θα έκανε … αν πραγματικά προετοιμαζόταν για πόλεμο). 
Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από Video Clip με τις σημερινές ασκήσεις " προσομοίωσης μαζικής πυρηνικής επίθεσης" που πραγματοποιούνται στη Ρωσία. 
Είναι με λίγα λόγια κάτι το …. φαντασμαγορικό.


Στο ρωσικό έθνος αρκεί που λυπούνται τους εχθρούς τους ....  Χμ,  όσο για την Ευρώπη ….
Χμ, εδω οι banksters μάλλον έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα πολεμήσουν για να τους υπερασπιστούν τα εκατομμύριο των αλλοεθνών μεταναστών + οι μουσουλμάνοι + οι Αφρικανοί που θα τους κάνουν την χάρη να αναμετρηθούν με τους Ρώσους σε ένα ξένο έδαφος, στην Ευρώπη,


Ενώ η ακροδεξιά και η ακροαριστερά θα καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο την νεοφιλελεύθερη γηραιά ήπειρο …  κάποιοι πρέπει να αντιληφτούν επιτέλους ότι οι ακροδεξιοί είναι ιδεολογικά συγγενείς με τον Πούτιν … να λάβουν υπόψη τους επίσης ότι και εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί είμαστε πλέον αναγκασμένοι να συμμαχήσουμε μαζί του για να μην εξαφανιστούμε από την γη … και επίσης να βάλουν καλά στο μυαλό τους το ότι οι ακρο-αριστεροί δεν έχουν ουδεμία όρεξη να σκοτωθούν προασπίζοντας τους εθνικούς μας λαθρέμπορους πετρελαίου …. τα κλεψιμαίικα πρώην ανατολικά αεροδρόμια των ελλήνων banksters …. και τους εθνικούς klefto-εργολάβους !


Κατά την παράδοση του σοβιετικής μεταπολεμικής διπλωματίας, αυτή η ανωτέρω υπεροχή του Πούτιν ….
Χμ, χρησιμοποιείται, όπως το μαχαίρι που ο κακοποιός κρατά στην τσέπη του …   
Δεν έχει μαχαιρώσει ακόμη, αλλά όλοι ξέρουν …. ότι μπορεί !

Ας μην παραβλέψουμε εδώ και την απόλυτη και συντριπτική υπεροχή του πετρελαίου έναντι των στρατιωτικών προβλέψεων.

Ο Πολιτισμός εξαρτάται από το πετρέλαιο.  

Οι μάχες θα δοθούν με τις τάπες των αγωγών.  Όχι με τα τανκς !


Περισσότερες σκέψεις: Χμ, η Ρωσία μπορεί να έχει τη Ρουμανία και την Πολωνία.
Οι χώρες αυτές σε λίγα χρόνια …. θα επαιτούν μαζί με την Ελλάδα … και όλοι μαζί θα ψοφάμε από το κρύο τον χειμώνα ….

                    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ … ( ή πάντα μια οικονομική κρίση «θεραπεύεται» με έναν πόλεμο! )


Η Ανατολική Ουκρανία είναι έτοιμη να γίνει η επόμενη Κριμαία, μετά από το δημοψήφισμα την αυτονομία που έχει οριστεί να λάβει χώρα στο Ντόνετσκ την Κυριακή 11 Μαΐου.
Η Ανατολική Ουκρανία είναι πλούσια σε γεωργικά προϊόντα.
Είναι ιδανική για καλλιέργειες. 
Η Νότια - με την Οδησσό - είναι το ίδιο πολύτιμη – και το μόνο λιμάνι. 
Η Κριμαία είναι μια ναυτική βάση.
Φιλοδοξίες για ακόμη περισσότερα; 
Γιατί; 

Στη συνέχεια, περιμένουμε να δούμε αν οι Γερμανοί έχουν μάθει τίποτα μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους που ήταν τόσο ανόητοι να επιδοθούν προς όφελος των αγγλοαμερικανικών αφεντικών τους .
Η γερμανική Deutsche Bank βουλιάζει κάτω από το βάρος των «παράγωγων» 55.000.000.000.000 ευρώ των Zio-bankster και δεν θα διαρκέσει για πολύ.


Η υγιής Deutsche Bank που κουνά το δάκτυλο στους σαλταρισμένους έλληνες …
Χμ, ποια ; η Deutsche Bank με 75 τρισεκατομμύρια δολάρια σε παράγωγα … νούμερο που είναι 20 φορές μεγαλύτερο από το γερμανικό ΑΕΠ !

(Το συμπέρασμα αυτής της ιστορίας : η πόρνη Γερμανία, με τα θεατρικά της και τις κλοτσιές μόνο προς τους χαμηλόμισθους έλληνες …. η κλεπτο-Γερμανία που χαρίζει τα αεροδρόμια στις κλεπτο-οικογένειες των λ@τσηδ%ν, η σκύλα Γερμανία που ουρλιάζει συνεχώς τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μας βεβαιώσει ότι δεν θα υπάρχει ντόμινο που θα μοιάζει σαν αυτό της κατάρρευσης των ευρωπαϊκών τραπεζών, μια κατάρρευση η οποία θα προκληθεί από τους ναζί διευθύνοντες τραπεζικούς σύμβουλους της ).


Η βδελυρή πόρνη Γερμανία κατάφερε στην πραγματικότητα, να κάνει τελικά κάτι πολύ εύκολο αφού όλοι γνωρίζαμε η Ουκρανία ήταν μια δυσλειτουργική κατάσταση που εύκολα αποσταθεροποιείται και ελέγχεται.
( … λεπτομέρειες έχουν γραφεί στο άρθρο μου του Δεκεμβρίου για τους αγωγούς … )
Τα θεσμικά όργανα της πολιτείας ανήκουν σε λίγα άτομα στην κορυφή της δομής της εξουσίας. 
Έτσι, ελέγχοντας τις λίγες βασικές θέσεις …. αυτό σου παρέχει αυτόματα και τον αποτελεσματικό έλεγχο ολόκληρης της χώρας. 
Αυτό κάνει πλήρως κατανοητό ότι τα δυτικά συμφέροντα προϋπήρχαν και δεν έχουν γεννηθεί από την έλευση της κρίσης.
Το πρόβλημα τους είναι ότι τώρα αποκαλύφθηκε σε όλο τον κόσμο, ότι την κρίση στην Ουκρανία, την προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό ή Δύση στο πλαίσιο των προϋπαρχόντων συμφερόντων της. 
Με άλλα λόγια, η αλλαγή στην Ουκρανία θεωρήθηκε ως ο στόχος των δυτικών υποκινητών και η κρίση χρησιμοποιήθηκε ως καταλύτης για την εν λόγω αλλαγή.



Geert Wilders , Ολλανδός πολιτικός , ηγέτης του Αντι-Ισλαμικού Κόμματος για την Ελευθερία ,


Δημοσιογράφος : Τώρα, υπάρχει ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών σε εξέλιξη πάνω από την Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δείχνουν με το δάχτυλο τη Ρωσία, ενώ η Μόσχα λέει ότι η Δύση είναι που φταίει. 
Ποιος νομίζετε ότι είναι ο υπεύθυνος;

Geert Wilders: Νομίζω ότι αυτό που έκανε η ΕΕ ήταν πολύ ανεύθυνο, επειδή πέρυσι είχαν υποσχεθεί στην Ουκρανία ότι θα έχουν κάποιο είδος της προενταξιακής συνθήκη και ίσως στο μέλλον να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ όλοι γνωρίζαμε την πολύ λεπτή ισορροπία στην Ουκρανία, με το 50 τοις εκατό στραμμένο προς ανατολάς, προς τη Ρωσία, και το υπόλοιπο 50 τοις εκατό του πληθυσμού που αναζητούσε το μέλλον του προς τα δυτικά, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Έτσι, νομίζω ότι ήταν πολύ ανεύθυνο αυτό που έκανε η ΕΕ!

Δημοσιογράφος : Αλλά προτού να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση , έχετε αναφέρει ότι η ΕΕ είναι υπεύθυνη , εν μέρει , για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή , για το αποτέλεσμα που έχουμε , η Ουκρανία είναι μια χώρα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου .
Αλλά γιατί νομίζετε ότι ήταν τόσο υποστηρικτική στην αρχή ; Νομίζετε ότι δεν είχε την κατανόηση της πολυπλοκότητας της κατάστασης επί τόπου ;

Geert Wilders : Δυστυχώς , η ΕΕ θέλει να επεκταθεί, θέλει να τους έχει όλους ευρωπαϊστές και οι Βρυξέλλες θέλουν να έχουν όλο και περισσότερα μέλη , και ξεχνούν ότι δεν είναι όλα μόνο για τον εαυτό τους .
Όλοι , ακόμα και ένα παιδί , θα μπορούσε να δει ότι η Ουκρανία δεν ήταν μια χώρα όπου το 99 τοις εκατό των ανθρώπων υποστήριξαν την ιδέα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ήμισυ της χώρας είναι εναντίον της , ήταν «και είναι περισσότερο» … πιο φιλο - ρώσοι .
Πιστεύω λοιπόν ότι η ΕΕ πράγματι έπαιξε πολύ ανεύθυνο ρόλο , θα πρέπει να είχαν κρατήθει έξω από αυτό .
Είδα ακόμα και ευρωπαίους πολίτικους , βουλευτές , ακόμη και μέλη του ολλανδικού κοινοβουλίου , να στέκονταν στην πλατεία στο Κίεβο λέγοντας τα πιο λάθος πράγματα , με αποτέλεσμα οι άνθρωποι πιστέψουν ότι θα έχουν όλη την υποστήριξη της Δύσης , αγνοώντας το γεγονός ότι αυτό δεν θα διευκόλυνε την κατάσταση στο εσωτερικό της ίδιας της Ουκρανίας. 


Η Ευρώπη ήταν πολύ ανεύθυνη , αλλά για να είμαι και ειλικρινής , η Ουκρανίας εξακολουθεί να είναι μια κυρίαρχη χώρα , έτσι πιστεύω ότι και η Ρωσία επίσης πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία της Ουκρανίας και θα πρέπει «να μείνουν» έξω από τη χώρα , και ελπίζω ότι χωρίς την Ευρώπη να παρεμβαίνει και χωρίς τη Ρωσία παρεμβαίνει ….  η κατάσταση μπορεί ακόμα και τώρα να αποκλιμακωθεί, χωρίς κυρώσεις, αλλά με την κοινή λογική , και νομίζω ότι ένα από τα κλειδιά για τη λύση είναι η ρωσική μειονότητα στα ανατολικά της Ουκρανίας … « να τους πάρουν στα σοβαρά !!! » .
Η ΕΕ πρέπει να κάνει δύο βήματα προς τα πίσω , αλλά και η Ρωσία θα πρέπει να κάνει το ίδιο , και ελπίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει  μια ειρηνική έκβαση.

Δημοσιογράφος : Δηλαδή μιλάς για αποκλιμάκωση και να μείνουν έξω από τις υποθέσεις της Ουκρανίας - έτσι νομίζεις ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία τώρα , στο σημερινό χάος της ;

Geert Wilders : Η ΕΕ ευθύνεται για το χάος .
Όπως είπα , τον περασμένο Νοέμβριο η Ε.Ε. ήταν αυτή που υποσχέθηκε Ουκρανία κάποιο είδος σύμβασης πριν από την προσχώρηση, δηλαδή κάποιο είδος σύμβασης με την ιδιότητα του μέλους .
Αυτό ήταν πολύ ανεύθυνο , και πιστεύω ότι η Ευρώπη περισσότερο σκέφτεται για τον εαυτό του και την επέκταση της και το έδαφός της από ό, τι πραγματικά σκέφτεται για το σύνολο της Ουκρανίας , πόσο μάλλον για την σταθερότητα στην εν λόγω περιοχή , και η σταθερότητα στην εν λόγω περιοχή δεν εξυπηρετείται από τη Ρωσία αφενός, και από την ΕΕ ή του ΝΑΤΟ , από την άλλη πλευρά .
Θα είναι μια κατάσταση όλο και πιο τεταμένη .
Έτσι, ήταν πολύ ανεύθυνο ότι έκανε η Ευρώπη και ελπίζω , για μια ακόμη φορά , ότι θα αποκλιμακωθεί εάν η Ρωσία θα κάνει   δύο βήματα προς τα πίσω , η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει μερικά ακόμη βήματα πίσω , και αν... η ουκρανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση λάβει στα σοβαρά τα δικαιώματα της ρωσικής μειονότητας, τότε ελπίζω ότι όλα τα μέρη θα είναι σε θέση να αποκλιμακώσουν με ειρηνικό τρόπο , δηλαδή , νομίζω , ότι τότε όλοι θα επωφεληθούν … περισσότερο .



Δημοσιογράφος :Αλλά τώρα , η ΕΕ εισάγει περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας - είναι αυτές επιτεύξιμες, κατά τη γνώμη σας ;

Geert Wilders : Ξέρεις , δεν είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός των κυρώσεων .
Δεν είναι καλό για κανέναν - δεν είναι καλό για την Ευρώπη , δεν είναι καλό για τη Ρωσία , δεν είναι καλό για την Ουκρανία .
Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να προσπαθήσουμε, και πάλι , να αποκλιμακωθεί η κρίση .
Θέλω να πω , ότι αν ο ρωσικός στρατός εισβάλει στην Ουκρανία, το οποίο πιστεύω ότι θα ήταν ένα τρομερό λάθος , τότε, φυσικά , ναι θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κυρώσεις .
Αλλά τώρα , οι κυρώσεις θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και αντιπαραγωγικές , τουλάχιστον οι οικονομικές κυρώσεις .
Πιστεύω ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει μέρος της ευθύνης που της αναλογεί , επειδή έκαναν μεγάλα λάθη , αλλά και η Ρωσία θα πρέπει να λάβει μέρος της ευθύνης της , διότι επίσης έκαναν λάθη , και αν τα δύο μέρη συμφωνήσουν σε αυτό , και επικεντρωθούν  στην Ουκρανία , καθώς επίσης και ,για άλλη μια φορά , η Ουκρανία λάβει στα σοβαρά τη ρωσική μειονότητα - η οποία είναι μια τεράστια μειονότητα στην ανατολική Ουκρανία, και τους αποδώσουν τα δικαιώματα τους, τότε ελπίζω ότι περισσότερες κυρώσεις θα είναι όχι μόνο αντιπαραγωγικές , αλλά θα είναι επίσης περιττές.
Ελπίζω ότι δεν είναι πολύ αργά , αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε τουλάχιστον .
HEIL GAP (or mind the GAP)


No comments:

Post a Comment