Translate

Monday, March 31, 2014

Ένας νεκρός, καμιά ευθύνη: Αθώοι και οι τέσσερις αστυνομικοί για τον θάνατο του Ν. Σακελλίων

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2014 




Αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο τους τέσσερις αστυνομικούς (τρεις ειδικοί φρουροί κι ένας αστυφύλακας) για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία του 24χρονου ομογενή φοιτητή Νίκου Σακελλίωνα, όπως είχε αποφανθεί το Δικαστήριο και σε πρώτο βαθμό.

Τον Μάιο του 2008 οι Γιώργος Πανέλας, Χαράλαμπος Βαϊτσούδης, Χαράλαμπος Παπαναστασίου και Μαρία Μουστέλη επιχείρησαν να συλλάβουν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο κέντρο της Αθήνας τον νεαρό ομογενή, ο οποίος κατά τη σύλληψή του έπεσε νεκρός στα χέρια τους. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα πραγματικό θρίλερ καθώς το πτώμα του άτυχου νέου εξαφανίστηκε και εντοπίστηκε μετά από ώρες φρικτά παραμορφωμένο στο νεκροτομείο.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, οι τέσσερις αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν άγρια, στην οδό Αναξαγόρα, τον νεαρό ομογενή, επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν με γροθιές στο κεφάλι, χαστούκια και κεφαλοκλείδωμα, μέχρις ότου καταρρεύσει στα χέρια τους. Η σκηνή, μάλιστα, στην τελευταία φάση της καταγράφηκε από το κινητό του μάρτυρα, το οποίο ωστόσο ουδέποτε προβλήθηκε στο δικαστήριο.

Η τραγική υπόθεση του Ν. Σακελλίωνα θα είχε παραμείνει στο σκοτάδι αν δεν υπήρχε η πεισματική επιμονή του πατέρα του, Δημήτρη, να μάθει τι πραγματικά συνέβη στο παιδί του. Ο ομογενής Δ. Σακελλίωνας, καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, κίνησε γη και ουρανό όταν είδε τον γιο του πεταμένο σε μια κούτα γεμάτο αίματα, προκειμένου να μάθει την αλήθεια και να παραπέμψει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη.

Μετά την ανακοίνωση της σημερινής απόφασης ο τραγικός πατέρας ξέσπασε λέγοντας ότι δε θα εμπιστευθεί ποτέ πια την ελληνική Δικαιοσύνη και θα προσφύγει στα Διεθνή Δικαστήρια.


1 comment: