Translate

Monday, March 18, 2013

Η απόφαση του Σαββάτου επιτρέπει στη Γερμανία να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.



From HEIL GAP ( or mind the GAP )

Η Κυπριακή διάσωση ήταν μια ηχηρή νίκη της Γερμανία επί του ευρωπαϊκού νότου !
Το ΔΝΤ και η ΕΕ θα μπορούσε εύκολα να είχε διασώσει την Κύπρο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά σκόπιμα αποφάσισε να μην το κάνει  αυτό. 
Αντ 'αυτού, αποφάσισαν ότι έφτασε η μεγάλη στιγμή για να δοκιμάσουν την ιδέα ενός « φόρου περιουσίας »


Μπορεί να το ακούσατε στις ειδήσεις … άλλοι  διαδίκτυο … αλλά κανένας μας δεν μπορούσε να το πιστέψει. Σίγουρα είναι ενάντια στο νόμο να « σουφρώσουν » τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό σου ! Έτσι δεν είναι ;

Στο πλαίσιο ενός πακέτου ευρώ "διάσωσης" 14 δισεκατομμυρίων η ΕΕ και το ΔΝΤ ζήτησαν ένα «φόρο περιουσίας», στο πλαίσιο του νομικού συστήματος της Κύπρου που θα αφαιρείται άμεσα από τον τραπεζικό λογαριασμό του οποιοδήποτε πρόσωπου, πολίτη ή όχι, ο οποίος έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό.
Αστείο ; .... αυτό είναι παράνομο, τουλάχιστον σύμφωνα με το νομικό σύστημα που χρησιμοποιούμε ….
Σίγουρα είναι !
Αλλά τα πράγματα είναι άσχημα! Η κατάσταση είναι σοβαρή, σίγουρα κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να το δει !



Έτσι δοκιμάστε να απευθυνθείτε στους μπάτσους που φυλούν το συνηθισμένο ΑΤΜ σας και να τους πείτε …. ότι αυτό σας έκλεψε!. Μπορείτε να δοκιμάσετε και στο τοπικό υποκατάστημα … και θα το βρείτε εύκολα …. αφού γύρω από αυτό θα υπάρχουν ένοπλοι της αστυνομίας .
Μια αχτίδα ελπίδας!
Έχετε ήδη ακούσει ότι η  Αστυνομία μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τα λεφτά σας πίσω!
Η πραγματικότητα όμως διαφέρει : « διότι η δουλεία των μπάτσων είναι η φύλαξη της τράπεζας από εσάς».


Σας το λέω λοιπόν : Μην τρελαίνεστε από τώρα ….. Είναι νωρίς ακόμα !

Για τους λογαριασμούς μεγαλύτερους από 100.000 ευρώ η κατάσχεση είναι 9,9%, για τους μικρότερους θα είναι 6,7%.
Σημείωση : η κατάσχεση μπορεί στην πραγματικότητα να αυξηθεί σε 12,5% για τους μεγαλύτερους λογαριασμούς και να μειωθεί σε 3% για τους μικρότερους, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές .
Η Κατάσχεση αναμένεται να αυξήσει κατά  5,6 δισεκατομμύρια € μαζί με 1,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και ένα άλλο δισεκατομμύριο από την ΕΚΤ .....το δίκτυ ασφαλείας ..... διασώζοντας έτσι τις κυπριακές τράπεζες !

Ποιο δίκτυ ασφαλείας ρε ΑΝΑΝικα καθάρματα ;
Ποια θωράκιση και ποια αξιοπιστία των τραπεζών;
Πως προστατεύετε τις καταθέσεις όταν με το έτσι θέλω …. κλέβετε το 10% του κεφαλαίου κάθε τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτήριου;  


Ενώ λοιπόν μέχρι στιγμής στην κρίση του ευρώ, οι καταθέτες είχαν προστατευθεί, η Κύπρος μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία του 1990, όταν  η Ιταλία επέβαλλε φόρο για κάθε τραπεζικό λογαριασμό για να αποτρέψει την κατάρρευση του τότε νομίσματος της,  δηλαδή της ιταλικής της λιρέτας.
Το ποσοστό, όμως, ήταν το μικροσκοπικό - 0,06 τοις εκατό - σε σύγκριση με το «ξάφρισμα 10% επί του κεφαλαίου και όχι των τόκων που επέβαλε η Κύπρος .

Η απόφαση αυτή θολώνει πλήρως τα όρια μεταξύ της φορολογίας και της κλοπής.  
Αν είχατε 10.000 ευρώ από τις οικονομίες σας σε τραπεζικό λογαριασμό - που θα είχατε ήδη καταβάλει και φόρο - η κυπριακή κυβέρνηση θα κόψει και ένα «χαράτσι» των 675 ευρώ.

Το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που συμφωνήθηκε στις πρωινές ώρες του  Σάββατο θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι για την ευρωζώνη .
Ήταν μια ηχηρή νίκη για τη Γερμανία, αλλά ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε …. θα μπορούσε να ωθήσει σε κατάρρευση τις τράπεζες σε ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη.


Η Κύπρος έβαλε τη Γερμανία σε ένα δίλημμα.
Η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο διάσωσης των € 17 περίπου δισ. ευρώ για να αποφευχθεί η πτώχευση.
Για την γερμανική ελίτ, αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσει τον έλεγχο της ακίνητης περιουσίας ενός από τα πιο στρατηγικά κομμάτια του κόσμου.
Αλλά οι καθημερινοί Γερμανοί φορολογούμενοι δεν νοιάζονται γι 'αυτό. Δεν θέλουν τα χρήματά τους να πηγαίνουν σε αυτό που πιστεύουν πως είναι ένα φαύλο τραπεζικό σύστημα.


Μπορεί ο ανάπηρος  Γερμανός υπουργός Οικονομικών να δήλωσε σήμερα ότι "το Βερολίνο θα είχε σεβαστεί τις εγγυημένες καταθέσεις των μικρότερων καταθετών αλλά η κυπριακή κυβέρνηση, η Κομισιόν και η ΕΚΤ ήταν κατά"…..

«Αλλά ως φαίνεται η Γερμανία φέρεται να ήταν πίσω από αυτό το αίτημα.»

Η Γερμανία άρχισε τις διαπραγματεύσεις με μια ριζοσπαστική στάση, υποστηρίζοντας από την αρχή …  ένα μεγάλο χτύπημα προς τους καταθέτες,"  γράφει το think tank Open Europe.
"Είναι σαφές ότι, η γερμανική κυβέρνηση με τον κώδωνα του εκλογικού κινδύνου, αντιλαμβάνεται ότι οι ψηφοφόροι της δεν θα ήταν πλέον πρόθυμοι να πληρώσουν …. το νομοσχέδιο για την κυπριακή βοήθεια" .



Η απόφαση του Σαββάτου επιτρέπει στη Γερμανία να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν ένα δάνειο 10 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Κύπρος  .
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιθανώς επίσης να ενταχτεί  .
Έτσι το χαράτσι επί των καταθέσεων ταμιευτηρίου αναμένεται να ανέλθει  σε ένα τελικό πόσο « ξαφρίσματος» σχεδόν των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Μειώνει έτσι το ποσό που η Γερμανία θα έπρεπε να συνεισφέρει, και έτσι είναι λιγότερο πιθανό …. να είναι οι Γερμανοί φορολογούμενοι εχθρικοί σε ένα τέτοιο πακέτο διάσωσης …. αν δουν ότι οι Κύπριοι χρειάζεται να πληρώσουν κάποια χρήματα.


Εκτός βέβαια από την τραπεζική εισφορά, η Κύπρος θα αυξήσει την  φορολογία των  εταιρειών από το 10 τοις εκατό σε 12,5 τοις εκατό.
Τον Χαμηλό εταιρικό φόρο της που την έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό ένα σημείο έλξης για πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , αλλά και για αυτήν την Ρωσία που έδωσε ήδη στην Κύπρο το πράσινο φως για την επέκταση ενός δανείου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ .
Καταλαβαίνεται πιστεύω που το πάει η  Frau Μέρκελ ;


Δυστυχώς, η απόφαση αυτή πρόκειται να ορίσει ένα πολύ δυσοίωνο προηγούμενο για το μέλλον … και αυτό πρόκειται να έχει παράπλευρες συνέπειες πολύ πέρα ​​από την Κύπρο.
Αφότου οι banksters θα κλέψουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κύπρου θα αρχίσουν να το κάνουν παντού .
Εάν αυτή η «ληστεία τράπεζας» πάει καλά, θα είναι μόνο θέμα χρόνου πριν από τα «ξάφρισμα» των καταθέτων … που θα κληθούν για … "περικοπές" σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Και τι θα συμβεί μια μέρα, όταν καταρρεύσει οικονομικά το σύστημα ΗΠΑ-ΕΕ ; Θα επιβάλλουν φόρους περιουσίας ; Αυτό είναι πολύ τρομακτικό και να σκεφτεί κάποιος . 

Η Κύπρος είναι μια πολύ μικρή χώρα, γι 'αυτό δεν είναι το ποσό των χρημάτων που εμπλέκονται, που εντάξει δεν είναι μια τόσο μεγάλη υπόθεση.
Αντίθετα, ο λόγος για τον οποίο όλα αυτά είναι τόσο ανησυχητικά είναι ότι αυτή ο «φόρος περιουσίας» κλονίζει την εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Ποτέ πριν οι banksters δεν ήρθαν τόσο κοντά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Βέβαια εμείς έχουμε το μέγα κήτος … τον βενιζέλο ( που με το PSI την ήπιαμε από την σκροφ@ και δεν μιλήσαμε καθόλου οι δειλοί …. αλλά να σου … τον ακολουθεί ο γλέζος με την φορολογία στις καταθέσεις πάνω από 20.000 ευρώ …… σιγά ρε μεγάλε από πού θέλεις δηλαδή να τα πάρεις;  από τους «καρχαρίες» που έχουν καταθέσεις άνω των 20.000 ευρώ ;
Βρε- βρε κάπου εδώ τον έχω και αυτόν. Α, ναι εδώ …  Γλέζος ΕΔΩ :

Ο Γλέζος η σημαία και οι 300 απεργοί

Σύμφωνα με τον Μ. Michael : Η Κύπρος είναι η δοκιμή. Οι banksters προσπαθούν να διαπράξουν ληστεία τράπεζας στο φως της ημέρας, και περιμένουν να δουν … αν εμείς ο υπόλοιπος κόσμος θα τους αφήσουμε να ξεφύγουν. Η Κύπρος μάλλον επιλέχθηκε επειδή είναι πολύ μικρή (ως εκ τούτου κανείς δεν θα νοιάζονται πάρα πολύ γι 'αυτό) και επειδή υπάρχουν τα χρήματα πολλών ξένων που σταθμεύουν εκεί. (δηλαδή τα Ρωσικά).



Αλλά τα επακόλουθα θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά.
Οι Ισπανοί ηγέτες επιμένουν ότι αυτό τα ξάφρισμα των καταθέσεων στην Κύπρο είναι μια εφ άπαξ επιβολή .
Αλλά οι ίδιοι ηγέτες είπαν το ίδιο πράγμα και για κούρεμα ομολόγων στην Ελλάδα, ενώ τώρα οι ηγέτες της ΕΕ εξετάζουν την επιβολή του και αλλού.
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος προεδρεύει της ομάδας των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αρνήθηκε να πει ότι ο φόρος δεν θα πρέπει να επαναληφθεί.


Η Ισπανία ήδη αντιμετωπίζει το τρέξιμο στην τράπεζα, σε μια αργή κίνηση,  με τους αποταμιευτές να αποσύρουν σταθερά τα χρήματά τους.
Η Ισπανία, η Ιταλία, και ακόμη και χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και η Αυστρία θα μπορούσαν να ζητήσουν διάσωση.
Θα κρατήσετε τα χρήματά σας σε μια ισπανική ελληνική πορτογαλική ιταλική τράπεζα αν νομίζετε ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα ότι η ΕΕ θα μπορούσε κάποιο πρωί να σκεφθεί …. να διασώσει τον εαυτό της με μερικά από τα μετρητά σας;
Και αν οι άνθρωποι αρχίσουν να αποσύρουν μαζικά τα χρήματά τους από τις ελληνικές ισπανικές και ιταλικές τράπεζες, δεν θα διαλύσουν τα τραπεζικά τους συστήματα ;


«Η κίνηση αυτή φαίνεται να ωθείται από τους Γερμανούς», γράφει ο Robin Shepherd, ο οποίος εκδίδει και ορθογραφεί στην R Commentato .
"Κάθε καταθέτης στη νότια Ευρώπη έχει πλέον αντιληφτεί ότι αν η χώρα του χρειάζεται χρήματα bailout οποιαδήποτε στιγμή μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, η συμφωνία θα μπορούσε να περιλαμβάνει εύκολα την αρπαγή χρημάτων από τους λογαριασμούς των απλών αποταμιευτών."

Αυτό θα μπορούσε να είναι το πρότυπο από τώρα και στο εξής:
«Η Γερμανία διασώζει ένα έθνος σε αντάλλαγμα για την παραχώρηση της εθνικής του ανεξαρτησίας. Αλλά οι γερμανοί όχι μόνο δεν παίρνουν επάνω τους αυτό το βάρος αλλά το φορτώνουν στους απλούς αποταμιευτές του κυριευόμενου (από όλες τις σκοπιές) έθνους » .


Ας κλείσουμε τώρα …. γιατί βαρέθηκα να γράφω .

Αλλά υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα.
Τα πράγματα είναι άσχημα στην Κύπρο, και μπορεί να πάνε χειρότερα προτού αποφασιστεί οτιδήποτε .
Κατά τη παρούσα χρονική στιγμή ο πρόεδρος αναστασιάδης έχει μόνο 20 από τις 29/55 ψήφους που απαιτούνται για να κάνουν αυτό το «ξάφρισμα» νόμιμο, ενώ η ψηφοφορία επρόκειτο να διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (UDT), αλλά καθυστέρησε λόγω ανησυχιών ότι θα αποτύχει.
Τα πράγματα κινούνται γρήγορα, και τα γεγονότα των επόμενων ώρες είναι πιθανό να θεωρηθούν ως ένα σημείο καμπής (κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο), καθώς θα κοιτάζουμε πίσω μετά πολλά χρόνια από τώρα.
Εάν ο νόμος περάσει, η Κύπρος θα πρέπει να σταθεροποιηθεί, αλλά θα δούμε πιθανότατα τον κόσμο να τρέχει έξω από τις τράπεζες στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία - όλοι γνωρίζουν ότι οι κανόνες υπόκεινται σε αλλαγές όταν τα πράγματα γίνονται άσχημα. ασθενή.

Ομοίως, ο καθένας δίνοντας προσοχή στα τελευταία χρόνια γνωρίζει ότι οι λαοί στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο είδαν εμάς τους "PIIGS", όπως ακριβώς η γάγγραινα των άκρων και σκοπεύουν να φορολογήσουν   ολόκληρο το σώμα μας με τη νόσο τους.

Αν η Κύπρος αφήνει το ευρώ, όμως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σήμαινε την πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας του νησιού. 
Το έχουμε δηλώσει από καιρό ότι το ευρώ δημιουργήθηκε εσκεμμένα για να προκαλέσει μια κρίση.
Αυτή η κρίση θα αναγκάσει την Ευρώπη να ενωθεί και να προσδώσει ακόμη περισσότερη δύναμη στη Γερμανία.
Βλέπουμε ότι αυτή η δυναμική σε πλήρη δράση στην Κύπρο.
Αλλά η κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει. Η δουλειά της δεν έχει ακόμη επιτευχτεί.

Θα αναγκάσει την Ευρώπη να ενωθεί σε ένα υπερκράτος των 10-έθνων ;
Και η Κύπρος θα μπορούσε δια της διασώσεως να σηματοδοτήσει την αρχή σε μια νέα φάση της κρίσης ;
From HEIL GAP ( or mind the GAP )



No comments:

Post a Comment